Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Pro Tools Express on Mac OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-10-2014, 07:06 PM
dabbles62 dabbles62 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Leopold Australia
Posts: 6
Default Avid Virtual Instruments Express Installation

Hi I'm a newbe here so please bear with me!
I have just bought and installed M-track plus and pro tools express on iMac running Mountain lion 10.8.5, all installed and activated with ilok. I have upgraded from Pro tools 9 MP and did do a full uninstall.

1/ my problem is i go to my avid account and i am unable to see virtual instruments anywhere!! only pro tools express… ( no download link)

2/ i decided to download the virtual instruments express installer through "in music brands" website, which I've downloaded about 5 times! the installer fails and says the image data is corrupt!! i then did a search in forums and net,

I have deleted the dmg install file
I have: repaired permissions on disk
I have tried to install using standard user + admin


Am i missing something simple? any feedback would be most appreciated thanks.

Last edited by dabbles62; 06-10-2014 at 09:46 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-2014, 03:34 AM
dabbles62 dabbles62 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Leopold Australia
Posts: 6
Default Re: Avid Virtual Instruments Express Installation

Still having no joy!!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-2014, 04:27 PM
dabbles62 dabbles62 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Leopold Australia
Posts: 6
Default Re: Avid Virtual Instruments Express Installation

after downloading the dmg file from In Music Brands again i was able to mount the image with roxio toast! the installer would quit half way through with corrupt error message..
Still unable to download Virtual Instruments though my account…

this getting way beyond a joke
Reply With Quote
  #4  
Old 06-11-2014, 05:30 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,820
Default Re: Avid Virtual Instruments Express Installation

Quote:
Originally Posted by dabbles62 View Post
after downloading the dmg file from In Music Brands again i was able to mount the image with roxio toast! the installer would quit half way through with corrupt error message..
Still unable to download Virtual Instruments though my account…

this getting way beyond a joke
Since your Pro Tools Express software came with your M-Audio bundle, you would not have any Pro Tools Express software downloads in your Avid account. As it says in this sticky thread on the Pro Tools Express forums:
Quote:
Originally Posted by Avid View Post
We're pleased to introduce Pro Tools Express software—a new streamlined, 16-track version of Pro Tools 10 included with the 3rd gen Mbox and Mbox Mini at no extra charge, starting March 21, 2012. Pro Tools Express includes many of the same features of Pro Tools 10, though it doesn’t include the new Clip Gain feature, Beat Detective, or the Timecode Ruler—and it’s limited to a maximum of 16 stereo audio tracks.

For a detailed list of differences in Pro Tools versions, see the Pro Tools Software Comparison page

If you have questions about Pro Tools Express, please check out the Pro Tools Express FAQ

For help with Activation or Installation see the Pro Tools Express Installation Overview

Akai Professional & M-Audio Interfaces
Support and downloads for all of the Pro Tools Express software included with the InMusic Brands M-Audio and Akai interfaces is provided by InMusic, not by Avid. You can get downloads and help from their website here:
Installing and Authorizing Avid Pro Tools Express
www.inmusicbrands.com/ptex

On the M-Audio site, you can also find some tech help with this Knowledge Base article:
M-Audio M-Track - Setup with Pro Tools Express
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2014, 01:11 AM
dabbles62 dabbles62 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Leopold Australia
Posts: 6
Default Re: Avid Virtual Instruments Express Installation

Thanks Bruce for you reply and info.

I went to buy this product with software bundle thinking that
the Software was from AVID, correct me if i'm wrong? that means I have an account with Avid and i have pro tools express in the list of purchases in Avid
but have no support from Avid?

Is that why I can't up date to the latest version of Pro Tools 10.3.4

So i'm unable to download Virtual Instruments Express only from the other site?
which the file is corrupt…

Sorry but this very frustrating to say the least!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble downloading Virtual Instruments Express... krm27 Pro Tools Express on Windows 2 04-18-2014 12:08 PM
PT Express virtual instruments wont install joebejeckel Pro Tools Express on Windows 3 01-08-2014 02:19 PM
No virtual instruments installed with protools express Rattleshock Pro Tools Express on Windows 11 12-15-2013 04:13 PM
No virtual instruments for express Spidey5150 Pro Tools Express on Windows 5 07-25-2013 04:45 PM
Pro Tools Express Plugins + Virtual Instruments mros12 Pro Tools Express on Mac OS X 2 06-25-2013 08:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com