Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2020, 01:22 PM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 609
Default Ilok only enables Avid plugins, third party plugins no not get activated!?*SOLVED*

Hi guys,

It's been a long time since I have set up a new system... so I have spent most of this day trying to get a new system going... I have PT Ultimate 2020.3.0 installed, working great, all Avid plugins have no problem but I think none of the third party plugins I have on the same ilok as PT/Avid plugins will authorise :-/ I have re-installed ilok manager with no luck.

Any idea what might be going on?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2020, 01:44 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,104
Default Re: Ilok only enables Avid plugins, third party plugins no not get activated!?

These are all AAX plug-ins?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 04-21-2020, 02:17 PM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 609
Default Re: Ilok only enables Avid plugins, third party plugins no not get activated!?

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
These are all AAX plug-ins?
They should be... McDSP V5 plugins for example, funny thing is, out of the bunch ML4000 is the only one that does authorise, MC2000, FilterBank, FutzBox will not... Phoenix II will not... PCM Native will not... No idea what's going on here
Reply With Quote
  #4  
Old 04-22-2020, 12:42 AM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 609
Default Re: Ilok only enables Avid plugins, third party plugins no not get activated!?*SOLVED

Issue was solved. I had one V2 and one V3 ilok connected with some double plugin licenses. Turns out ilok software does not work too well with multiple iloks connected. I ended up uploading all my licenses back to cloud and then downloaded only what I needed back to the V3 ilok and the problem went away.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-22-2020, 01:35 AM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,852
Default Re: Ilok only enables Avid plugins, third party plugins no not get activated!?*SOLVED

Quote:
Originally Posted by Kristo Kotkas View Post
Issue was solved. I had one V2 and one V3 ilok connected with some double plugin licenses. Turns out ilok software does not work too well with multiple iloks connected. I ended up uploading all my licenses back to cloud and then downloaded only what I needed back to the V3 ilok and the problem went away.
Thanks for posting – it’s interesting to read V2 and V3 iLoks don’t always get along together.
I only use a couple of V2 iLoks simultaneously here – they’re OK.

Raising my glass to you - a 1oz shot of my all-time favourite drink:
Vana Tallinn.

It’s the only Rum I’ll drink. All the others are way too sickly sweet for me.
And I only drink every 7 blue moons, if that.
However, if I lived in Estonia, things might be different.
__________________
Pro Tools 2020.5 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #6  
Old 04-22-2020, 09:05 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,104
Default Re: Ilok only enables Avid plugins, third party plugins no not get activated!?*SOLVED

Quote:
Originally Posted by Kristo Kotkas View Post
Issue was solved. I had one V2 and one V3 ilok connected with some double plugin licenses. Turns out ilok software does not work too well with multiple iloks connected. I ended up uploading all my licenses back to cloud and then downloaded only what I needed back to the V3 ilok and the problem went away.
Nice detective work.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 04-22-2020, 01:19 PM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 609
Default Re: Ilok only enables Avid plugins, third party plugins no not get activated!?*SOLVED

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Thanks for posting – it’s interesting to read V2 and V3 iLoks don’t always get along together.
I only use a couple of V2 iLoks simultaneously here – they’re OK.

Raising my glass to you - a 1oz shot of my all-time favourite drink:
Vana Tallinn.

It’s the only Rum I’ll drink. All the others are way too sickly sweet for me.
And I only drink every 7 blue moons, if that.
However, if I lived in Estonia, things might be different.
:-D There are many Estonians in there down under so I hope your Vana Tallinn supplies last long!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stolen iLok missing Avid Plugins why_vincent Licensing & Accounts 1 08-21-2017 05:34 AM
PT HD 12.6: 3rd party plugins ask for activation or PT cannot see valid iLok license Novae Studios Pro Tools 12 4 10-15-2016 05:47 PM
Prompted for ilok Activation on plugins I have activated on ilok tmoneygetpaid macOS 1 12-04-2014 10:40 AM
Mbox Factory ilok with thrid party plugins? chahende 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-07-2006 09:47 PM
Re-Activating de-activated plugins Sharritan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-09-2005 07:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com