Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-30-2012, 10:43 AM
Peterjk's Avatar
Peterjk Peterjk is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 353
Default How do I make a Softkey play a mem loc.?

How do I program a softkey to jump to and then play from a certain memory location.

Now I know how to program the softkeys, but I can't seem to put together a key/EUCON combination that will do what I want it to.

Can anyone in here help me?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2013, 11:31 PM
TAPSpace TAPSpace is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Los Angeles
Posts: 86
Default Re: How do I make a Softkey play a mem loc.?

Hey Peter. I don't know if you've found out how to do this already but I thought I would post a quick answer to your question.

Basically (since you already know how to program) the shortcut combination that you need to stick in to EuControl is:

1) EUCON Command -> Project -> Memory Location -> *Whichever memory location you want*
2) Key Command -> Spacebar (which is entered \s or from the Insert Special menu)

And there you go. When you hit that key your cursor will jump to that marker and play. The bummer bit is every marker you want to do that from you will need to add the \s command. Might want to use just a couple of markers as playback markers?

Hope this helps!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2013, 03:43 AM
Peterjk's Avatar
Peterjk Peterjk is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 353
Default Re: How do I make a Softkey play a mem loc.?

Hi TAPSpace

Yeah, I already tried what you suggested, and it did not work for me.

Contacted Avid: They suggested this, (which does work):
Unfortunately you cannot combine EUCON and Key commands in the same line to be actioned simultaneously - you can only mix these so they are on separate lines....you are basically triggering the EUCON command first, say 'Locate to Mem loc 1', and then you are asking the system to playback, but Pro Tools may not be configured to play back from the insertion point, or playback cursor, so a cursor will locate to the mem location, but playback from the insertion point, which hasn't moved.

In order to avoid any complicated preference configurations, the easiest way to configure this would be, in the Softkey command editor, blank command:

Choose Add > Key > Insert Special > then, one after the other, choose:

Keypad . (period)
Keypad number (change the zero to the memory location number)
Keypad . (period)
Keypad number (leave the zero, as this will engage play as the keypad is set to Transport)

Alternatively, the last entry you can change to Spacebar, which will also engage playback as soon as the memory location is accessed.

So, your key summary should look like either:

\p. \p'mem loc' \p. \p0

or \p. \p'mem loc' \p. \s

Please advise if you continue to have issues.

Kind regards
Charlie
Avid Artist Series Suppor
t
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to make midi sequence play from last to first? lemieux Pro Tools 10 2 10-18-2012 08:51 PM
make 002 play audio outside pro tools fixitinthemix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 05-02-2010 12:24 PM
How To Make Reason Play Out Of MBox2? harvey dent 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-29-2009 04:57 PM
Help! I need to make a 5:1 mix to play on DVD! johnnyv Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-25-2003 08:43 PM
How Do Ya MAKE IT PLAY THE SONG FASTER? The Zone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 10-22-2002 10:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com