Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2009, 10:21 AM
mindgone5150 mindgone5150 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 13
Default pro tools 8 keeps freezing

PT8 is freezing on me during sessions and its starting to get really annoying. I'm using snow leopard PT8 with the digidesign 8.0.3 prerelease update...
on a mac pro mbox2 mini

during a session when im just doing things say loading xpand2 for example it just freezes, and its not just when im loading a plug in, when it freezes i'll have to force quit the program, then i try to open the program up again and it will freeze during the start up of the program, i have to restart my computer just to be able to restart pro tools, this is getting really annoying, any help?? suggestions???
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2009, 12:09 PM
J_Eastbourne J_Eastbourne is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Default Re: pro tools 8 keeps freezing

Just a thought, have you tried trashing the digidesign databases and restarting? You can find the databases by spotlighting them. I have found that this has solved random freezing issues for me on a number of occasions.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2009, 02:00 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: pro tools 8 keeps freezing

Quote:
Originally Posted by mindgone5150 View Post
PT8 is freezing on me during sessions and its starting to get really annoying. I'm using snow leopard PT8 with the digidesign 8.0.3 prerelease update...
on a mac pro mbox2 mini

during a session when im just doing things say loading xpand2 for example it just freezes, and its not just when im loading a plug in, when it freezes i'll have to force quit the program, then i try to open the program up again and it will freeze during the start up of the program, i have to restart my computer just to be able to restart pro tools, this is getting really annoying, any help?? suggestions???
Well, first off, you're using Pro Tools and Snow Leopard. Regardless of whatever anyone says or thinks, it's STILL not a qualified combination, and it simply may not work on your system.

Nevertheless, some people have been having luck with PT and SL, but the majority seems to have better luck with slightly earlier versions, rather than using the 8.0.3pr, which is technically a Beta, designed mostly for testing purposes rather than as a complete working build. From what I've noticed, most people have been having more luck with 8.0cs3 than any other version on SL. Some find straight 8.0 works as well, while others have had sucess with 8.0.1. If clearing databases and prefs doesn't work, your best bet is uninstall, and start fresh with 8.0. From there, update to 8.0cs3, see if that works. If not, try 8.0.1. Personally, I wouldn't attempt to use anything with a "pre-release" or "beta" tag on it with any intent of smooth functionality. I test betas all the time, and there are typically still a lot of bugs to work out.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2009, 09:46 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,700
Default Re: pro tools 8 keeps freezing

The first place we'd have you start is the General Troubleshooting thread - paying careful attention to things like plug-in compatibility, which is an absolute must for system stability.

Have you done any of those steps yet and, if so, which ones?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro tools SLOW, and Freezing then continuing, then freezing again DJX-RAY 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-09-2011 07:52 AM
Pro tools freezing Israelbujano Pro Tools M-Powered (Win) 0 12-26-2010 06:14 PM
Pro tools freezing kungreet Pro Tools TDM Systems (Win) 0 12-27-2009 01:50 PM
pro tools freezing...out of nowhere daryl eakins 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-20-2006 09:30 PM
Pro Tools LE 5.2.1 keeps freezing jaycoh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-09-2004 03:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com