Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-23-2001, 11:33 AM
XHipHop XHipHop is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: NJ, USA
Posts: 216
Default Spirit Digital 328 as I/O w/ Adat Bridge

This setup would be much cheaper than 2 888/24s. Does anyone do this?

Also, since there is a lot of talk about the PT Mixer Bus being not so good, how does the 328 mixer sound overall?

Two of these might be the right answer for me...hmmmm...

B.o.b.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-24-2001, 01:22 AM
REDD 37 REDD 37 is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 4
Default Re: Spirit Digital 328 as I/O w/ Adat Bridge

Works great for me. I had the spirit 328 before I went to Protools so was not coming from the 'protools mixer sounds bad' angle yet I have always preferred the sound of faders at unity in pt and mixing through the 328.

There are some restrictions though - only 16 optical adat inputs and 4 aux sends. I have been thinking about a second ADAT bridge + RME to feed the 16 analog ins....

Nothing wrong with the sound quality of the 328 IMHO. I got a psx-100 for AD/DA am glad I went this route instead of 2 * 888/24s .

Reply With Quote
  #3  
Old 05-24-2001, 08:32 AM
XHipHop XHipHop is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: NJ, USA
Posts: 216
Default Re: Spirit Digital 328 as I/O w/ Adat Bridge

Does the psx-100 allow you to get all 16 channels in and out?

i'm not familiar w/ apogee stuff so i'm not sure if that's what you were saying. If not, can you describe what roll the psx-100 is playing in your setup?

thanks.
bob
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2001, 08:48 AM
REDD 37 REDD 37 is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 4
Default Re: Spirit Digital 328 as I/O w/ Adat Bridge

Hi bob,

I use the psx-100 for two-track AD conversion -> ADAT bridge via AES/EBU.

PT outputs 16 tracks to Spirit 328 via adat opticals. I send the mix back to the psx-100 for super quality DA monitoring and for the ability to stick an analog insert chain whilst mastering / mixing. (that is another limitation of the spirit 328 - no master analog inserts).

You don't need the psx-100 but it does improve the sound quality on any AD/DA conversions . I also clock everything - ADAT bridge / 328 / outboard from the Psx-100 (Superclock) which has a superior spec clock.

You can link 2 328's together for more digital ins/outs. I don't particularly recommend the built in dynamics and eq.

This setup has been exceptionally smooth for the last two years.

trust that helps
rob
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adat bridge to legacy port on digital 192 problem s.d. finley Pro Tools TDM Systems (Mac) 16 02-19-2009 03:34 PM
ADAT to PTMixPlus via ADAT bridge...digital pops? Phattlippz Digidesign Hardware & Software 2 05-28-2006 05:13 PM
DA-30 to adat bridge digital in PROBLEM Rythym Stick Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 04-12-2002 10:32 PM
How can I change the outputs going to ADAT BRIDGE DIGITAL AES EBU?HELP DIGI AND PRO U Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 02-11-2002 08:29 AM
ADAT Bridge, Digital Time Piece and MTC DigiTechSupt Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-02-2000 12:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com