Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-11-2018, 03:59 PM
Myles83avid Myles83avid is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: NYC
Posts: 14
Default Command 8 working with 2018?

Hey so my command 8 worked immediately when I first got it and was using PT12. I upgraded to 2018 with the exact same setup and now it stays offline no matter what I try (selecting/unselecting in peripherals, using different midi channels, restarting, re downloading and installing drivers from the avid site, I even tried hooking it up with a midi/usb interface connecting the command 8 with MIDI in/out and a motu into my mac via usb....)

Mac Pro 3.46GHz Westmere 6-Core 32GB
sierra os 10.12
Reply With Quote
  #2  
Old 11-11-2018, 06:39 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,666
Default Command 8 working with 2018?

No drivers for C|8 necessary

You should trash prefs and try again.

Does the system go into utility mode? Does all the fader cal, etcétera?

I would plug the system up via USB directly to the MP.

Also try to change the USB port on the MP to see if that’s an issue

I would also try an install an old version of 12, and see if that makes a difference
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2018, 12:55 AM
PhiBee's Avatar
PhiBee PhiBee is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Strasbourg - FRANCE
Posts: 134
Default Re: Command 8 working with 2018?

Quote:
Originally Posted by Myles83avid View Post
Hey so my command 8 worked immediately when I first got it and was using PT12. I upgraded to 2018 with the exact same setup and now it stays offline no matter what I try (selecting/unselecting in peripherals, using different midi channels, restarting, re downloading and installing drivers from the avid site, I even tried hooking it up with a midi/usb interface connecting the command 8 with MIDI in/out and a motu into my mac via usb....)

Mac Pro 3.46GHz Westmere 6-Core 32GB
sierra os 10.12
Strange issue, I’m still using it under HS (10.13.6) and Pro Tools 2018.10.
Did you changed or added something after you’ve upgraded ? Another control surface? Keyboard ? C|8 doesn’t like sharing :)
__________________
WIP house Prod - home studio
iMAC 4K i7 - 10.14.6 - Pro Tools 2019.6 - Audient iD22 - Behringer ADA8200 - Digidesign C|8 / Presonus Faderport. NI KK A61.
STUDIO PRO Post-prod
MAC Pro "Trash can" - 10.13.6 - Pro Tools HDX + Ultimate 2019.5 /Avid C|24/S3/ProTools|Dock. Blackmagic.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Command 8 work with high sierra and 2018.xx? analog orange ProControl, Control|24, Command|8 6 05-12-2019 05:41 PM
Command 8 - Meters Not Showing in 2018.7 Siegfried Meier Pro Tools 2018 7 03-16-2019 10:12 AM
August 2018 - a day is coming D-Command ES mgoorevich ICON & C|24 9 08-23-2018 04:11 PM
PT 2018:1 - video engine not working (for some) noiseboyuk Pro Tools 2018 13 04-05-2018 08:21 PM
Track preset key command PT 2018 tomdiek Tips & Tricks 1 03-03-2018 11:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com