Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-19-2013, 10:04 AM
mjhann83 mjhann83 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: wales
Posts: 13
Default turntable > mbox 3 > macbook

hi, noob question here...
because i have the avid mbox 3, do i still need a dj mixer (or a phono pre amp) to get the levels up when i record vinyl from a turntable into pro tools (or maschine) for sampling?
it would be nice if i could bypass the need of a djmixer/phono pre amp to save cash

Peace!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2013, 10:25 AM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,328
Default turntable > mbox 3 > macbook

The phono pre will apply the necessary RIAA eq curve needed to return vinyl to the proper spectral balance.


Buttdialed by me & Tapatalk
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.4.

Pro Tools HD Native 2020.3, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2013, 10:50 AM
mjhann83 mjhann83 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: wales
Posts: 13
Default Re: turntable > mbox 3 > macbook

cheers for the fast response.. so i will need a phono pre amp with an riaa eq curve.. thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turntable => DJ Mixer => Mbox 3? Becure Tips & Tricks 8 03-08-2011 09:39 AM
Turntable to Mbox 2 pro Ernie Reed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-03-2010 05:12 PM
Conneting a turntable to a Mbox 2 aramayo_jc Tips & Tricks 4 06-19-2008 06:55 AM
Need help with connecting a turntable to the mbox 2!!! Help! dmt2828 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 04-15-2007 06:13 PM
Need help with connecting a turntable to the mbox 2!!! Help! dmt2828 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-15-2007 02:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com