Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-17-2017, 08:10 AM
Sean Russell Sean Russell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: DC Metro
Posts: 1,286
Default 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

"could not complete your request because clip groups with embedded fades are not supported for the fade command during record"

Anytime I'm in record, now, since updating to PT12.8 (vanilla), I'm finding there are a LOT of things I can't do (while recording).

You can't edit a clip group while recording.
You can't add a fade to a clip group while recording.

When did this start?

Anyone else seeing this?

Currently experiencing this weirdness on a 24 core cheese grater / OS 12.5 / PT 12.8 (v) - Apollo 16 / UAD 9.2 (everything current)
__________________
... but does it help the chorus?

Last edited by Sean Russell; 07-17-2017 at 08:15 AM. Reason: system info
Reply With Quote
  #2  
Old 07-17-2017, 08:15 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,753
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

Quote:
Originally Posted by Sean Russell View Post
"could not complete your request because clip groups with embedded fades are not supported for the fade command during record"

Anytime I'm in record, now, since updating to PT12.8 (vanilla), I'm finding there are a LOT of things I can't do (while recording).

You can't edit a clip group while recording.
You can't add a fade to a clip group while recording.

When did this start?

Anyone else seeing this?
when is the last time it worked the way you would like it to work ???

any system info .. mac, PC, etc ..

thx john
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2017, 08:19 AM
Sean Russell Sean Russell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: DC Metro
Posts: 1,286
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

Before 12.8, I could edit clip groups, no worries, while recording passes. I do a lot of random editing while laying back long-form mixes.

I already added my system info -

This is happening in Mac OS 12.5 / PT 12.8 (v) - Apollo 16
__________________
... but does it help the chorus?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2017, 08:26 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,753
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

Quote:
Originally Posted by Sean Russell View Post
Before 12.8, I could edit clip groups, no worries, while recording passes. I do a lot of random editing while laying back long-form mixes.

I already added my system info -

This is happening in Mac OS 12.5 / PT 12.8 (v) - Apollo 16
so 12.7.1.733 ??? or an earlier version .. we do not know which version you came from .. i should have been more Specific ..

thank you john
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #5  
Old 07-17-2017, 08:38 AM
Sean Russell Sean Russell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: DC Metro
Posts: 1,286
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

After I updated from 12.7, sorry.

Now, running 12.8 on a vanilla mix rig via Apollo 16, I'm seeing this issue. It has appeared with 12.8 (v).

This system is pretty rock solid - no funky plugs, everything has been curated from proper installs and preferences flushed. It appears to be a new "feature"

Also -

I'm using PT11(v) on a mobile rig - no issues.

PT10 HD on multiple CPU's - no issues.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2017-07-17 at 9.56.20 AM.png (40.4 KB, 0 views)
__________________
... but does it help the chorus?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-17-2017, 08:43 AM
Sean Russell Sean Russell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: DC Metro
Posts: 1,286
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

Hmmmm it's not just clip groups - it's ANY CLIP in the timeline that's on the same track as a clip group - and the 'error' message only appears when trying to edit that track....


This is a weird one!
__________________
... but does it help the chorus?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-17-2017, 08:48 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,753
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

Quote:
Originally Posted by Sean Russell View Post
Hmmmm it's not just clip groups - it's ANY CLIP in the timeline that's on the same track as a clip group - and the 'error' message only appears when trying to edit that track....


This is a weird one!
i am just doing some backups at the moment .. i will try this out when they are finished ..

cheers john
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #8  
Old 07-17-2017, 09:10 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,753
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

Quote:
Originally Posted by Sean Russell View Post
Hmmmm it's not just clip groups - it's ANY CLIP in the timeline that's on the same track as a clip group - and the 'error' message only appears when trying to edit that track....


This is a weird one!
ok, i see this ..

1) if there are NO Fades in 12.8.0.864 you can Edit clip groups ..but if add fades you get the error ..

2) in 12.7.1.733 .. works fine .. i can add Fades and edit them

i will write this up on my end .. you might want to create a support case as well ..

cheers john
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #9  
Old 07-17-2017, 09:25 AM
Sean Russell Sean Russell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: DC Metro
Posts: 1,286
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

Aha ! It's not just me.

At least there's that. Saved me a complete re-install, and I've only just been using 12.8 in the last week, haha!

I'll create a support ticket.

Thankyou, John!
__________________
... but does it help the chorus?
Reply With Quote
  #10  
Old 07-17-2017, 10:04 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,753
Default Re: 12.8 "clip groups with embedded fades not supported for fade command"

Quote:
Originally Posted by Sean Russell View Post
Aha ! It's not just me.

At least there's that. Saved me a complete re-install, and I've only just been using 12.8 in the last week, haha!

I'll create a support ticket.

Thankyou, John!
your welcome .. hopefully they can get this into the next update .. !!! i passed this up my Food Chain as well ..
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Fades with "F" key don't respect fade dialogue settings jeremiahmoore Post - Surround - Video 19 09-03-2017 11:13 AM
Separate clip creates short "fade out" PrimozVozelj Pro Tools 10 4 04-12-2016 05:36 AM
WTH is an "embedded fade"? (PT8 Elastic Audio error) jsbeeth 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-17-2015 05:15 AM
PT10 "sees" Eleven Rack as playback engine only (no editor window,embedded rigs,etc) locust_tree Eleven Rack 4 12-08-2014 04:16 PM
Cross fades named "Fade hKivuUYViZuiDjg" Mick F. Cantarella Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 07-01-2002 04:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com