Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-14-2002, 04:46 PM
stanspon stanspon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: ventura,ca.
Posts: 5
Default PT LE 5.2 error 1,010 occurred

Upon starting PT I get this:
"The application has unexpectedly quit, because an error of type 1,010 occurred"

Anybody know this one?

Thanks, Stan
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2002, 08:34 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: PT LE 5.2 error 1,010 occurred

Although I'm not sure of an exact fix, here are a few suggestions to try:

-Trash the DigiSetup File, Pro Tools preference, and DAE prefs (the entire folder) from the System Folder>Preferences folder. Empty the Trash and restart the Mac.

-Open the Sound Control Panel and set its output to "Built-In".

-In Extensions Manager, create a Mac OS Base set, enable the following extensions and restart the computer:
-Digidesign Control Panel
-DigiSystem INIT
-Digidesign Direct I/O
-Digidesign DSP Manager
-Digidesign Stream Manager
-Open Music System
-USB Floppy Enabler

Brent
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 04-15-2002, 09:07 AM
Bo Walker Bo Walker is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Amersham, UK
Posts: 171
Default Re: PT LE 5.2 error 1,010 occurred

I had this error recently. Tried the usual fixes (delete prefs, digiset-up etc) - as Brent has pointed out - but never managed to fix the problem fully - my guess that either PT or DAE itself had become damaged in some way???. In the end it was a clean install of PT to get it all back, having trashed all of the original install. My error was in PT LE 5.2.1 - I went back to 5.1.1 and have been running OK since. Good luck.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-15-2002, 10:04 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: PT LE 5.2 error 1,010 occurred

Quote:
Originally posted by Bo Walker:
In the end it was a clean install of PT to get it all back, having trashed all of the original install.
<font size="2" face="Verdana, Arial">-Thanks for the information Bo.

-To remove all Pro Tools releated items on your hard drive before reinstalling... trash the following:
-------Digidesign folder
from System folder:
-------DAE Folder (remove all third party plug-ins and custom presets)
from Control Panels folder:
-------Digidesign®
from Extensions folder:
-------DigiSystem INIT
-------Digidesign Direct I/O
-------Digidesign DSP Manager
-------Digidesign Stream Manager
From Preference folder:
-------DAE prefs
-------DigiSetup
-------ProTools preferences

Brent
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 04-15-2002, 02:45 PM
stanspon stanspon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: ventura,ca.
Posts: 5
Default Re: PT LE 5.2 error 1,010 occurred

Bo, Brent thanks for the info, I will give it a try when I get home in the morning.

Stan
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cpu Overload Error Occurred. "NEED HELP" SV.P ROMO 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-10-2008 11:13 AM
"a disk error occurred (-48)" barefoot1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-17-2008 10:40 AM
"a disk error occurred (-48)" barefoot1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-17-2008 07:01 AM
DSI error occurred:-1122 BOP2NITE Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 04-17-2006 11:21 PM
an error of type 2 occurred... DigitalWaveform Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-23-2003 09:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com