Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-13-2018, 05:36 AM
headlap headlap is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: 5800 S 32ND ST
Posts: 11
Default Xpand directory for PT First

What directories should I put the files from setting g up xpand!2? I can't seem to find xpand!2 when I'm in Protools First thing
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2018, 07:05 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,311
Default Re: Xpand directory for PT First

The installer should take care of putting all the files where they are supposed to be in order to make Pro Tools First work properly.

What platform are you on and did you run the installer for PTF?
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2018, 08:44 AM
headlap headlap is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: 5800 S 32ND ST
Posts: 11
Default Re: Xpand directory for PT First

PC, Windows 10
Did not put on the xpand files. Should I reinstall?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2018, 10:40 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,311
Default Re: Xpand directory for PT First

Yes, reinstall and let the installer put the files where they need to be.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2018, 05:24 AM
headlap headlap is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: 5800 S 32ND ST
Posts: 11
Default Re: Xpand directory for PT First

I reinstalled and when I go to the xpand plug in, there is only an organ there. There is supposed to be a ton of instruments? Where the heck are they? I used protools express before this and never had issues with plugins.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2018, 06:09 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,859
Default Re: Xpand directory for PT First

If you do a search on the drive you use as main C:/ you should look for a .BIG package and that is where you need to point Xpand2! to so it k ows where to look. I think it is called .big but maybe someone can chime in if you can't find it. On top of the Xpand plugin you have a few dropdowns and there you find the option to point to the .big file for sounds for Xpand2!

Let us know how you get on.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT Installation Directory Longcut Pro Tools 12 9 04-10-2018 12:15 AM
Kontakt 2 directory stevegalante Virtual Instruments 1 09-16-2006 07:52 AM
OSX Open Directory SteveH44 Post - Surround - Video 7 07-27-2006 07:16 AM
Template Directory Issues BenTerry Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-07-2004 05:10 PM
5.1 directory issues lupe Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-15-2001 10:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com