Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-19-2010, 02:15 AM
Tinycaster Tinycaster is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: North Shore, New Zealand
Posts: 5
Exclamation A Violation Error Has Occurred (HELP PLEASE!)

Hello,

I know this is an old topic that has already been discussed, but I haven't found any solutions. I really hope I get an answer here, and thank you in advance for any help you can offer.

I bought Pro Tools LE 8.0.3 with an MBox 2 Mini about a week ago. I've since upgraded to 8.0.4, hoping it would somehow get rid of the problem I'm about to outline. It didn't help.

Seemingly randomly, and far too often, while using Pro Tools, I get an error message saying A Violation Error Has Occurred. Pro Tools generally crashes within a minute of this message.
I'm not trying anything strange. Just recording guitar and vocals. I don't have any third-party plugins. I've barely had the chance to use built-in plugins. I don't have anything else running. In fact sometimes I reboot and turn off Airport before opening Pro Tools, just to feel like I'm running it on something of a clean slate.

Just this evening, this error was followed by another error message, telling me "Segmentation fault" in thread "MainThread", at address 0x0. I promptly clicked "OK" and Pro Tools promptly crashed.

I have tried deleting the .dbb file.
I haven't tried un-and-re-installing.

System is:
iMac Intel 2GHz Core Duo.
1.5 GB DDR2 SDRAM
Mac OS 10.6.4
MBox 2 Mini. Pro Tools LE 8.0.4
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2010, 04:01 AM
Darney Darney is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Terre Haute
Posts: 408
Default Re: A Violation Error Has Occurred (HELP PLEASE!)

Quote:
Originally Posted by Tinycaster View Post
Hello,

I know this is an old topic that has already been discussed, but I haven't found any solutions. I really hope I get an answer here, and thank you in advance for any help you can offer.

I bought Pro Tools LE 8.0.3 with an MBox 2 Mini about a week ago. I've since upgraded to 8.0.4, hoping it would somehow get rid of the problem I'm about to outline. It didn't help.

Seemingly randomly, and far too often, while using Pro Tools, I get an error message saying A Violation Error Has Occurred. Pro Tools generally crashes within a minute of this message.
I'm not trying anything strange. Just recording guitar and vocals. I don't have any third-party plugins. I've barely had the chance to use built-in plugins. I don't have anything else running. In fact sometimes I reboot and turn off Airport before opening Pro Tools, just to feel like I'm running it on something of a clean slate.

Just this evening, this error was followed by another error message, telling me "Segmentation fault" in thread "MainThread", at address 0x0. I promptly clicked "OK" and Pro Tools promptly crashed.

I have tried deleting the .dbb file.
I haven't tried un-and-re-installing.

System is:
iMac Intel 2GHz Core Duo.
1.5 GB DDR2 SDRAM
Mac OS 10.6.4
MBox 2 Mini. Pro Tools LE 8.0.4

1. Try repairing permissions.
2. Get more memory.
__________________
“What fresh hell is this?” - Dorothy S. Parker
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2010, 04:15 AM
Tinycaster Tinycaster is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: North Shore, New Zealand
Posts: 5
Default Re: A Violation Error Has Occurred (HELP PLEASE!)

Thanks for the suggestions. Alas...

1. Oh yeah, I tried that too.
2. I know that 1.5 gigs of ram isn't heaps by today's standards. But I can get a good 8 or more channels going in Garageband and Logic Pro. Surely I should be able to tinker with Pro Tools?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2010, 07:16 PM
Tinycaster Tinycaster is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: North Shore, New Zealand
Posts: 5
Default Re: A Violation Error Has Occurred (HELP PLEASE!)

Anything, anyone? Is there more info I can give to make this easier? I would love a resolution to this that doesn't = buying a new computer.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2010, 07:49 PM
Tinycaster Tinycaster is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: North Shore, New Zealand
Posts: 5
Default Re: A Violation Error Has Occurred (HELP PLEASE!)

I've now also tried changing buffer size. Pro Tools is still being a total bastard.

Surely someone has something for me? Gosh I hope so...
Reply With Quote
  #6  
Old 08-26-2010, 07:02 AM
Tinycaster Tinycaster is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: North Shore, New Zealand
Posts: 5
Default Re: A Violation Error Has Occurred (HELP PLEASE!)

This place was strangely unhelpful.

Well, I've got a new iMac and the problem has gone away.
Now the new problem of ever-deepening debt...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Access violation occurred pmadoa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-17-2012 07:06 AM
Access Violation Has Occurred Error Message jimmgreer Pro Tools SE and Essential (Mac) 1 05-27-2010 10:13 PM
Help? sudden error repeats: "access violation occurred" jojo99 Pro Tools M-Powered (Win) 5 01-26-2009 09:20 PM
Access Violation Error Occurred studiom Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 11-16-2008 08:06 PM
Access violation occurred polkbrosmusic Pro Tools TDM Systems (Win) 0 04-22-2002 12:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com