Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Dock

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-20-2018, 12:34 PM
jwilkers jwilkers is online now
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 149
Default Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

Hi!
I may know the answer to this already, but here goes.
I have an Artist Mix and a Pro Tools dock working simultaneously.
Let's say I have 30 tracks and am viewing the first bank of 8 on Artist Mix with track 2 selected. All good. Track 2 is on screen and Pro Tools Dock has it selected.
Let's also say that I can only see 10 tracks in both Edit and Mix view. I know I can see more, but this is for an example.
If I choose track 29 from Pro Tools Control on the Dock, it selects track 29 but jumps off the screen and the same 8 tracks are shown selected by the Artist Mix.
If I Nudge or Bank the Artist Mix I can get there, but it seems to me that it should follow.
MackBook Pro
12.8
Sierra
All updated drivers and software for the two consoles.
Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-20-2018, 02:50 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,367
Default Re: Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

EuControl Settings>General>Auto-bank to selected track

However, I'm seeing a problem with it. It is working some of the time but not all of the time.
__________________
Pro Tools Ult 2018.12, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 08-21-2018, 07:23 AM
jwilkers jwilkers is online now
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 149
Default Re: Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

Thanks,
I appreciate your help.
I will try that.
Even if it works SOME of the time. it's better than what was happening.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-21-2018, 03:20 PM
jwilkers jwilkers is online now
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 149
Default Re: Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

Hmmmmm, already had that box checked. I suspect it's the Artist mix keeping control of the banks that it is set to regardless of which track you choose on the Dock.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2018, 03:22 PM
jwilkers jwilkers is online now
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 149
Default Re: Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

I take that back. The Artist mix is banking to the correct position.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2018, 08:29 AM
jwilkers jwilkers is online now
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 149
Default Re: Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

Checked every thread on this forum on the subject that I could find.
All boxes checked as suggested in EUCON settings and Pro Tools preferences.
Screen is still not following.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-22-2018, 12:45 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,367
Default Re: Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

Screen following works perfectly here.

The bug I'm seeing is the Artist Mix will not bank correctly. Say with a session with 35 tracks, selecting 1-8, everything banks correctly but if I select 9, suddenly the Artist mix banks to the last 8 (tracks 28-35) in the session and the Control app shows the correct 2-9. Same for 10. Then I select track 11 and the Artist Mix goes back to doing things right (shows 11-18). And on screen, the tracks move to the selected track but when that "split" happens between Artist Mix and Control app track display, I see two separate blocks of tracks highlighted in blue (the indicator for what's on the surface.) I've also seen this two blocks of 8 suddenly get separated by on 4 tracks not on either "surface" so there doesn't seem to be an rhyme/reason why it sometimes suddenly maps out that way.
__________________
Pro Tools Ult 2018.12, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #8  
Old 08-23-2018, 08:40 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is online now
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,736
Default Re: Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

We have fixed a number of banking issues in the next release (Q4) so hopefully, have this sorted.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-24-2018, 08:03 AM
jwilkers jwilkers is online now
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Louisville, KY.
Posts: 149
Default Re: Monitor not following to selected track when selecting on Pro Tools Control

Thanks Eddie.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools as Click Track Rig DAW - Selecting Memory Locations via MIDI Help! riffn Pro Tools 2018 3 05-31-2018 12:19 PM
Selected track follows designated fader Avid Artist Control Goombot Artist Series 2 11-10-2017 05:51 PM
Automatic scroll to track selected in D-Control? oortone ICON & C|24 4 09-09-2016 02:36 AM
BUG? selecting midi track arms record for selected track browniespeaks Pro Tools Software (Win) 40 06-10-2013 12:41 PM
MC Control follow selected track? thebeatless Artist Series 0 03-07-2011 11:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com