Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-11-2001, 05:39 PM
venue venue is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Warren, PA, USA
Posts: 13
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

[QUOTE]Originally posted by houser:
[B]Venue,

Thanx for reply.
I don't see how your left-heavy problem could be fixed
with calibrating your speakers...

I don't run my nears at extremely low level much and I don't fuss much with my global monitoring level during a session so by trimming the input on my left Genelec back a tiny bit I was able to pull the image pretty close to what I hear as centered (My mix imaging seems to translate to other systems alright for now).
No, not a fix but a workaround until I come up with something better.

Have a good week!
venue
Reply With Quote
  #22  
Old 03-11-2001, 11:56 PM
houser houser is offline
Member
 
Join Date: Sep 1999
Location: Santa Monica
Posts: 657
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

Venue,

Thanx for candid reply, much appreciated.
I understand your workaround...

Also, IMHO Digidesign should come up with the fix, not you.

Can someone comment on whether this calibration thing
falls within of what we should expect from this product?

If I understand things correctly from Venues post, the "upgrade" will not fix this problem either.

I guess I am asking semi-philosofically so that we can get on with life and buy something else for the monitoring section
or still have hopes that Digi will fix this.

best regards
janne a.
Reply With Quote
  #23  
Old 03-13-2001, 07:25 PM
michael c michael c is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: LA CA 90027
Posts: 1,072
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

Would someone at Digi please respond? For 12k you could at least give us your thoughts on a fix. Thank you
__________________
Mac Pro 3.5GHz 6-core (6.1 2015)
Sierra 10.12.6
64 GB RAM
1 TB PCIe flash storage
Pro Tools Ultimate HD 2019.5
HD Native Thunderbolt
Reply With Quote
  #24  
Old 03-15-2001, 11:48 AM
michael c michael c is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: LA CA 90027
Posts: 1,072
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

Any news Digi? We would like to know that you are checking these posts.
__________________
Mac Pro 3.5GHz 6-core (6.1 2015)
Sierra 10.12.6
64 GB RAM
1 TB PCIe flash storage
Pro Tools Ultimate HD 2019.5
HD Native Thunderbolt
Reply With Quote
  #25  
Old 03-16-2001, 10:22 PM
michael c michael c is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: LA CA 90027
Posts: 1,072
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

Digi, this thread has been going on for about a month, and you haven't had the courtesy to offer one response. This isn't a rant about expensive 'y' cables, etc., but a real problem with your top of the line professional mixing surface/console. Are you aware of this problem? Seriously. Please give us an answer and possible solution. Or at least let us professional consumers know you are working on a fix.
__________________
Mac Pro 3.5GHz 6-core (6.1 2015)
Sierra 10.12.6
64 GB RAM
1 TB PCIe flash storage
Pro Tools Ultimate HD 2019.5
HD Native Thunderbolt
Reply With Quote
  #26  
Old 03-17-2001, 12:27 AM
gaz gaz is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 9
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

I'll add to the pile and confirm the same problem with our studio.

We have a ProControl and Genelec 1029's, with no woofer. Same problem as michael c described: even running the Genelec's trim pots at 50% of their range, with the ProControl's Main(1-6) CR pot set at 9 o'clock leads to an A-weighted SPL of 87dB in the room.

This would be just fine if, I humbly suggest, the left channel of the ProControl wasn't 1.5 dB heavy at its 9 o'clock position.

To state the obvious, this is just bloody stupid.

And the Genelecs like to be pushed hard; they sound best turned up past 75-80%, but that can't happen in this room, without permanently damaging the humans. Hell, we can't even keep them at 50%.

So what's the solution? Turn the Genelec's down to, what, 25%? Or less? Which of course leads to a very noticeable difference in response below 400 Hz, and a general poorer feel to the image clarity? Recalibrate the Genelec's trim pots individually, to correct for the ProControl's ridiculous imaging defect? Enjoy a proper stereo image, and a nicer Genelec trim pot level, at a constant 95+ dB in the CR?

Or, perhaps, get the ProControl repaired by Digidesign AT NO CHARGE to bring its basic audio engineering capabilities up to a level with, oh, I don't know, my $300 Mackie 1202?

Silly me. This is Digi we're talking about....


Hey, Digi, check your history books about the extinction of the dinosaurs. Hiding amongst the brush, I can spot these tiny little mammals with names like Logic, and Cubase, and Nuendo, and Vegas.

Adapt or die.

==gazzer==
Reply With Quote
  #27  
Old 03-17-2001, 07:06 AM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

Gannon?
Dave LeBolt?

Whats the story here?

Jules
__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
  #28  
Old 03-17-2001, 07:36 AM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

forget it ..... everyone over there is writing e-mails and putting stamps on the 5.1 packages that are to be sent out .... they're behind schedule a little bit ......



------------------
Chris Lambrechts

[This message has been edited by Chris Lambrechts (edited March 17, 2001).]
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #29  
Old 03-17-2001, 10:00 AM
CHRIS AIKEN CHRIS AIKEN is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: WARSAW POLAND
Posts: 433
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

I've got the same problem here,I think the problem is that digi doesn't want to admit that this is not exceptable for the money spent.I feel it's not and they should correct the problem,I read a post a while back where someone from digi(don't remember who)was talking about how fixing everyone's procontrols for free just wasn't feasable.Well had I know it was not designed right in the first place I think would have thought twice about the purchase.
Don't sell something that doesn't work properly!!If you think that this problem is only a few people being picky,ask other engineers if they would find this inconsistency exceptable.I don't think so.

Chris
__________________
Hackintosh 3.5 GHz Intel Core i7 - 10.13.6 -16 gigs Ram - Lynx Aurora 16 Thunderbolt - Protools 2018.7 HD
Reply With Quote
  #30  
Old 03-17-2001, 01:31 PM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Re: TRY THIS - You won\'t believe it

Digi know people check here before buying, they will get back to us. They are just having a post 5.1 cigarette.

Jules
__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com