Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2008, 09:15 AM
audiogeekzine audiogeekzine is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver
Posts: 1,524
Default This is KILLING me!

I have 3 issues/bugs occurring right now. There are no error codes displayed.

1. I push play and playback doesn't start, I have to "prime the deck" (win+space) first. This fun little bug gets old fast.
2. I'm using Elastic Audio on multitrack drums, on playback I hear glitches and phasing occasionally, when I play the problem section again it's not there, it seems to happen more when the playhead is not visible, off the screen.
3. After running the Tech Support Utility, the click plugin has stopped working completely. Before this the click would take a few beats before it would suddenly start.
4. I'm only getting about 160 dverbs, seems low for a quad.

Troubleshooting steps so far:
- Closing all other windows and programs (no change)
- Installing separate firewire card, taken from my old computer. (fixed #1 for a night, then recurred)
- Tech support utility, trashing prefs and databases (no change)
- Manually trashing prefs (fixed #1 for now)
- Defrag all drives
- Tried various combinations in the playback engine window.
Current playback engine setting is: 512 buffer, 4 processors, 80%, ignore errors (I will take this off now) , default, normal

In this session RTAS usage is maybe 5%, Elastic usage is 1% according to the system usage window.

I do have Avast! antivirus and Spybot running at all times.

My interface is a 002R Version G

----------------------------------------------------------------
Version List as of 16/12/2008 11:51:06.70
Pro Tools Version

W32i APP ENU 7.4.0.330 shp protoolsle.exe

Plug-In Versions

c:\program files\common files\digidesign\dae\plug-ins\*.*
W32i DLL ENU 7.4.0.168 shp bf essential clip remover.dpm
- - - - - bf essential clip remover.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.168 shp bf essential correlation.dpm
- - - - - bf essential correlation.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.168 shp bf essential meter bridge.dpm
- - - - - bf essential meter bridge.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.168 shp bf essential noise meter.dpm
- - - - - bf essential noise meter.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.290 shp bf essential tuner.dpm
- - - - - bf essential tuner.dpm.rsr
W32i DLL FRA 1.4.0.0 shp bittersweetii.dpm
- - - - - bittersweetii.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.168 shp bombfactory bf76.dpm
- - - - - bombfactory bf76.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.117 shp broadband noise reduction le.dpm
- - - - - broadband noise reduction le.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.0.2.0 shp bx_solo.dpm
- - - - - bx_solo.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp chorus.dpm
- - - - - chorus.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp click.dpm
- - - - - click.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp d-verb.dpm
- - - - - d-verb.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.332 shp digirewire.dpm
- - - - - digirewire.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp dither.dpm
- - - - - dither.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.315 shp dynamics iii.dpm
- - - - - dynamics iii.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.309 shp elastic audio.dpm
- - - - - elastic audio.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp eq iii.dpm
- - - - - eq iii.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp flanger.dpm
- - - - - flanger.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.168 shp funk logic mastererizer.dpm
- - - - - funk logic mastererizer.dpm.rsr
- - - - - [hybrid]
W32i DLL - 1.0.0.939 shp hybrid.dpm
- - - - - hybrid.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp invert-duplicate.dpm
- - - - - invert-duplicate.dpm.rsr
W32i LIB ENU 1.0.0.375 shp izotope_radius_win32.dll
W32i DLL ENU 7.3.0.0 shp mm_ata.dpm
- - - - - mm_ata.dpm.rsr
- - - - - mm_ata.lic
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp mod delay ii.dpm
- - - - - mod delay ii.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp multi-tap delay.dpm
- - - - - multi-tap delay.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp normalize-gain change.dpm
- - - - - normalize-gain change.dpm.rsr
W32i - - - - ohmboyz.dpm
- - - - - ohmboyz.dpm.rsr
W32i - - - - ohmicide.dpm
- - - - - ohmicide.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp ping-pong delay.dpm
- - - - - ping-pong delay.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp reverse-dc removal.dpm
- - - - - reverse-dc removal.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp signal generator.dpm
- - - - - signal generator.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp signaltools.dpm
- - - - - signaltools.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.117 shp smack! le.dpm
- - - - - smack! le.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.117 shp soundreplacer.dpm
- - - - - soundreplacer.dpm.rsr
W32i DLL FRA 1.4.0.0 shp sttool.dpm
- - - - - sttool.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.1.0.0 shp studio devil bvc.dpm
- - - - - studio devil bvc.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.0.0.1 shp studio devil vba.dpm
- - - - - studio devil vba.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.3.0.1 shp studiodevil vga.dpm
- - - - - studiodevil vga.dpm.rsr
- - - - - test.bin
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp time comp-exp-pitch shift.dpm
- - - - - time comp-exp-pitch shift.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.270 shp time shift.dpm
- - - - - time shift.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp timeadjuster.dpm
- - - - - timeadjuster.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.4.0.197 shp tl space native.dpm
- - - - - tl space native.dpm.rsr
W32i DLL - 1.0.0.7409 shp transfuser.dpm
- - - - - transfuser.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp trim.dpm
- - - - - trim.dpm.rsr
W32i - - - - vwapeq.dpm
- - - - - vwapeq.dpm.rsr
W32i - - - - vwaptrigga2.dpm
- - - - - vwaptrigga2.dpm.rsr
W32i - - - - vwevent horizon+.dpm
- - - - - vwevent horizon+.dpm.rsr
W32i - - - - vwgmp-1.dpm
- - - - - vwgmp-1.dpm.rsr
W32i - - - - vwmajor tom compressor.dpm
- - - - - vwmajor tom compressor.dpm.rsr
W32i - - - - vwoligarc chorus.dpm
- - - - - vwoligarc chorus.dpm.rsr
W32i - - - - vwoligarc drive.dpm
- - - - - vwoligarc drive.dpm.rsr
W32i - - - - vwoligarc phaser.dpm
- - - - - vwoligarc phaser.dpm.rsr
W32i - - - - vwoligarc.dpm
- - - - - vwoligarc.dpm.rsr
W32i - - - - vwrevolverblite.dpm
- - - - - vwrevolverblite.dpm.rsr
W32i - - - - vwtin man.dpm
- - - - - vwtin man.dpm.rsr
W32i - - - - vwverbiage.dpm
- - - - - vwverbiage.dpm.rsr
W32i - - - - vwvibe eq.dpm
- - - - - vwvibe eq.dpm.rsr
W32i DLL - 1.0.0.685 shp xpand!.dpm
- - - - - xpand!.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.3.3.0 shp zzz l2007 mastering limiter demo.dpm
- - - - - zzz l2007 mastering limiter demo.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.2.0.1 shp zzz massey ct4.dpm
- - - - - zzz massey ct4.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.0.0.1664 shp zzz massey deesser demo.dpm
W32i DLL ENU 1.0.0.1785 shp zzz massey dtm.dpm
W32i DLL ENU 1.3.2.1200 shp zzz tape-head.dpm
- - - - - zzz tape-head.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.1.2.1206 shp zzz td5 demo.dpm
- - - - - zzz td5 demo.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.0.2.0 shp zzz thc demo.dpm
- - - - - zzz thc demo.dpm.rsr
W32i DLL ENU 1.2.1.0 shp zzz vt3 demo.dpm
- - - - - zzz vt3 demo.dpm.rsr
c:\program files\common files\digidesign\dae\plug-ins\hybrid\*.*
- - - - - [phrases]
- - - - - [wavetables]
c:\program files\common files\digidesign\dae\plug-ins\hybrid\phrases\*.*
- - - - - 000 arpeggios
- - - - - 001 basses
- - - - - 002 melodic
- - - - - 003 plucked
- - - - - 004 rhythmic
- - - - - 005 up+down
c:\program files\common files\digidesign\dae\plug-ins\hybrid\wavetables\*.*
- - - - - 000 core wavetables

Plug-Ins (Unused) Versions

c:\program files\common files\digidesign\dae\plug-ins (unused)\*.*
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp dynamics ii.dpm
- - - - - dynamics ii.dpm.rsr
W32i DLL ENU 7.3.0.117 shp eq ii.dpm
- - - - - eq ii.dpm.rsr


Music Production Toolkit

W32i DLL ENU 7.4.0.309 shp musicproductiontoolkit.dll
DV Toolkit 2 is not installed.
Digitranslator is not installed.
DV Toolkit 1 is not installed.
--------------------------------------------------------------

SiSoftware Sandra

System
Host Name : STATIC
User : Static
Workgroup : HOME

Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
Speed : 2.40GHz
Cores per Processor : 4 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Quad-Core
Internal Data Cache : 4x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 2x 4MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

System
System : System manufacturer P5Q-E
Mainboard : ASUSTeK Computer INC. P5Q-E
Bus(es) : ISA PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
System BIOS : American Megatrends Inc. 1306
Total Memory : 3.25GB DIMM DDR3

Chipset
Model : ASUS P45/P43/G45/G43 DRAM Controller
Front Side Bus Speed : 4x 267MHz (1.07GHz)
Total Memory : 4GB DIMM DDR3
Memory Bus Speed : 2x 401MHz (802MHz)

Memory Module(s)
Memory Module : OCZ OCZ2G8002G 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5.0-6-6-18 3-24-6-3)
Memory Module : OCZ OCZ2G8002G 2GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5.0-6-6-18 3-24-6-3)

Video System
Adapter : NVIDIA GeForce 9800 GT (512MB DDR3, 585MHz/1.36GHz/2x928MHz, PCIe 2.00 x16, PS3.0, VS3.0)

Graphics Processor
Adapter : GeForce 9800 GT (1.01, 512MB, 1.57GHz)

Storage Devices
ST3300831A 300GB (ATA100, 3.5", 8MB Cache) : 279GB (E:)
ST3500320AS 500GB (SATA150, 3.5", NCQ) : 466GB (D:)
Maxtor 6L100M0 100GB (SATA150, 3.5", 7200rpm, NCQ, 8MB Cache) : 93GB (C:)
LITE-ON DVDRW SOHW-1693S (ATA66, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (F:)
QPSR QN8LAJS92 (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R) : N/A (G:)

Logical Storage Devices
Stuff (E:) : 279GB (NTFS) @ ST3300831A 300GB (ATA100, 3.5", 8MB Cache)
Recording (D:) : 466GB (NTFS) @ ST3500320AS 500GB (SATA150, 3.5", NCQ)
System (C:) : 93GB (NTFS) @ Maxtor 6L100M0 100GB (SATA150, 3.5", 7200rpm, NCQ, 8MB Cache)
CD-ROM/DVD (F:) : N/A @ LITE-ON DVDRW SOHW-1693S (ATA66, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
CD-ROM/DVD (G:) : N/A @ QPSR QN8LAJS92 (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS LPC Interface Controller
Audio Device : ASUS HD Audio Controller
Audio Codec : Analog Devices 989Bh
Disk Controller : ASUS 4 port SATA IDE Controller
Disk Controller : ASUS 2 port SATA IDE Controller
Disk Controller : ASUS 6121 SATA2 Controller
USB Controller 1 : ASUS USB UHCI Controller #4
USB Controller 2 : ASUS USB UHCI Controller #5
USB Controller 3 : ASUS USB UHCI Controller #6
USB Controller 4 : ASUS USB EHCI Controller #2
USB Controller 5 : ASUS USB UHCI Controller #1
USB Controller 6 : ASUS USB UHCI Controller #2
USB Controller 7 : ASUS USB UHCI Controller #3
USB Controller 8 : ASUS USB EHCI Controller #1
FireWire/1394 Controller 1 : VIA VT6306 VIA Fire II IEEE-1394 OHCI Link Layer Controller
FireWire/1394 Controller 2 : ASUS FW322/323 IEEE1394 OHCI FireWire Controller
System SMBus Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : Foxit PDF Printer Driver (300x300, Colour)

Network Services
Network Adapter : Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 100Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : x86

------------



Thanks for your help and suggestions!

p.s. I'm a M-Audio/Digidesign Dealer, if that has any influence. I'd like to be able to reccommend stable systems to customers.
__________________
@theaudiogeek
| www.EPICSounds.ca | www.AudioGeekZine.com | www.HomeRecordingShow.com |
Reply With Quote
  #2  
Old 12-16-2008, 10:50 AM
rqstudio rqstudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,322
Default Re: This is KILLING me!

Without really going through your report, the first thing that jumps out at me is you say your defraged all your drives. Sometimes this can scatter your files across all of them making it harder for PT to playback in real time.
Have you tried "making a copy in" and checking the "with files" box to a different location? This has helped me a couple of times. Good luck,
Reply With Quote
  #3  
Old 12-16-2008, 10:57 AM
audiogeekzine audiogeekzine is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver
Posts: 1,524
Default Re: This is KILLING me!

this is on a new session

after posting this, issue 1 is not being a pain in my ass at the moment
and the click has started working again.

So I sort of know how to correct it, but have no clue how to prevent it.
__________________
@theaudiogeek
| www.EPICSounds.ca | www.AudioGeekZine.com | www.HomeRecordingShow.com |
Reply With Quote
  #4  
Old 12-16-2008, 11:08 AM
solidwalnut's Avatar
solidwalnut solidwalnut is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 347
Default Re: This is KILLING me!

For #2, the word is to consolidate any files in a track to eliminate glitches when using EA. Just a thought.
__________________
Worship Leader * Producer * Guitar Man
Intel i7 3930k CPU, Gigabyte GA-X79-UD3 MB, G.Skill 16GB (DDR3 1600) RAM, WD Caviar Black 750GB HD x4
Neve 5043 Comp * Manley Dual Mic Pre * Apogee Rosetta 200
Eleven Rack (live rig and studio rig!!)
Win7 * 003R * PT 11
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2008, 11:18 AM
audiogeekzine audiogeekzine is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver
Posts: 1,524
Default Re: This is KILLING me!

Quote:
Originally Posted by solidwalnut View Post
For #2, the word is to consolidate any files in a track to eliminate glitches when using EA. Just a thought.
I'll consolidate when I'm done editing, one of the main reasons I use EA is because it is non-destructive.

consolidating will render those glitches to a new file.
__________________
@theaudiogeek
| www.EPICSounds.ca | www.AudioGeekZine.com | www.HomeRecordingShow.com |
Reply With Quote
  #6  
Old 12-16-2008, 02:41 PM
solidwalnut's Avatar
solidwalnut solidwalnut is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 347
Default Re: This is KILLING me!

Quote:
Originally Posted by audiogeekzine View Post
I'll consolidate when I'm done editing, one of the main reasons I use EA is because it is non-destructive.

consolidating will render those glitches to a new file.
You could be right. If you're interested, there was a recent thread on EA where this subject came up and Digi responded. I was under the impression that the possible glitches were in playback. Not sure what the work around would be.

Steve
__________________
Worship Leader * Producer * Guitar Man
Intel i7 3930k CPU, Gigabyte GA-X79-UD3 MB, G.Skill 16GB (DDR3 1600) RAM, WD Caviar Black 750GB HD x4
Neve 5043 Comp * Manley Dual Mic Pre * Apogee Rosetta 200
Eleven Rack (live rig and studio rig!!)
Win7 * 003R * PT 11
Reply With Quote
  #7  
Old 12-16-2008, 05:43 PM
audiogeekzine audiogeekzine is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver
Posts: 1,524
Default Re: This is KILLING me!

I saw that, I took it to mean, if you comp your tracks and have fades, consolidate before doing additional work with EA.
In this particular session what I'm working on is consolidated files sent from Logic.

I'm hearing glitches, but the glitches don't appear to happen in the same spot twice.

It's no problem to correct glitches with EA, I just need to know if there is actually a glitch or not.
__________________
@theaudiogeek
| www.EPICSounds.ca | www.AudioGeekZine.com | www.HomeRecordingShow.com |
Reply With Quote
  #8  
Old 12-17-2008, 07:50 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,549
Default Re: This is KILLING me!

Quote:
Originally Posted by audiogeekzine View Post
I saw that, I took it to mean, if you comp your tracks and have fades, consolidate before doing additional work with EA.
In this particular session what I'm working on is consolidated files sent from Logic.

I'm hearing glitches, but the glitches don't appear to happen in the same spot twice.

It's no problem to correct glitches with EA, I just need to know if there is actually a glitch or not.
You need to read page 595 of the Pro Tools Reference Guide, which talks about microfades. That's what you're experiencing - it's the transition between the microfade and a rendered fade that causes the glitch. The problem, and solution, were covered in that previous thread.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #9  
Old 12-17-2008, 09:06 AM
audiogeekzine audiogeekzine is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vancouver
Posts: 1,524
Default Re: This is KILLING me!

The glitches are in the middle of regions, nothing to do with fades. I'll have a look anyway.

Any ideas about the other problems?


PS. wow that's a lot of drift with x-form. I consolidated the files AFTER editing and everything was way off. It takes an hour to render x-form, so I'll just record each track to a new one.
__________________
@theaudiogeek
| www.EPICSounds.ca | www.AudioGeekZine.com | www.HomeRecordingShow.com |
Reply With Quote
  #10  
Old 12-17-2008, 10:33 AM
Jeff_C Jeff_C is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Dallas, Texas, USA
Posts: 134
Default Re: This is KILLING me!

I recently had to remove my Nvidia 9600GTOC video card because it was introducing random intervals of latency that resulted in pops & glitches. I used the DPC latency checker program to verify the long latencies. I had consistent latency of 30 or 40 microseconds with occasional periods of up to 2 seconds latency.

In the end I found that the only way to get rid of them was to go back to a 6600 based video card.

Digi Tech Support verified that there were issues with some new Nvidia cards but didn't comment about the specifics.

See http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=227313 for more info.

Jeff_C
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
11R killing PT thegreyfox Eleven Rack 3 04-24-2012 09:34 PM
Help My Mac Pro is killing me Sebastien Richard 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 11-20-2006 10:52 AM
DP is killing me! dubaifox 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-17-2004 06:39 PM
PLEASE THIS IS KILLING ME mersisblue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 35 01-05-2004 10:40 AM
am i killing anything??? secondspassed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-14-2003 08:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com