Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2017, 03:00 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,488
Default Omni firmware question

Hi all, just got some new gear but forgot adapters. I am at one studio with a PTHD 8.11 TDM system and about to go to our new spot and set up HDN with a mac pro 5.1. I got the omni HDN bundle but want to use the omni with the TDM system and use the 2 Lynxs Aurora 16s that I use with the TDM rig with the HDN system. But I forgot to buy the adapters. If I set up the HDN with the omni, then try to use the omni with TDM 8.11 with I have firmware issues? Will I have to down grade the omni firmware or will it not matter?

thanks!
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
  #2  
Old 12-29-2017, 04:24 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,488
Default Re: Omni firmware question

anyone?
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2017, 06:57 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,488
Default Re: Omni firmware question

So I am guessing that the firmware is backwards compatible? I shouldn't have any issues?
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2018, 09:13 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default Re: Omni firmware question

I thought for sure that somebody would have had an answer by now The only thing I can suggest is; from my own experience with firmware on 002 and 003, it would ask if I wanted to "update" if the hardware had newer firmware than the software(PT) expected, but I just skipped it and never had any issues
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 01-03-2018, 07:00 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,488
Default Re: Omni firmware question

That's a great idea albee, I will possibly try that if needed. Thank you for the suggestion!! I was also thinking, rightly or wrongly, when someone sells a newer Avid interface and uses it with an older version of PT, that there would be problems and those people would post about those problems but that doesn't seem to be happening so perhaps I am being a little gun shy concerning this. I have been fairly busy so I haven't had a chance to fully put together the HDN rig and the adapters are on the way so I will probably just wait it out.
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
  #6  
Old 01-04-2018, 07:57 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,053
Default Re: Omni firmware question

I have watched this thread and am guessing that like me very few if any are trying to use and Omni for both current HDN and a legacy TDM system. So like me have no first hand knowledge if it will work. I can say that the current drivers are simply listed as HD Driver and I assume will work for both HDN or HDX but as for TDM it is a good question ??????
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB, Radeon Pulse RX 580 8GB GDDR5 Dual HDMI Graphics Card..... OS- Mojave 10.14.6, and PTHDN 2020.3 on on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Samsung 970 EVO 1TB and PT sessions storage on 2nd Samsung 970 EVO 1 TB -- both in dual drive Crest I/O PCIE controller adaptor card


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #7  
Old 01-04-2018, 02:43 PM
s.d. finley s.d. finley is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 1,488
Default Re: Omni firmware question

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
I have watched this thread and am guessing that like me very few if any are trying to use and Omni for both current HDN and a legacy TDM system. So like me have no first hand knowledge if it will work. I can say that the current drivers are simply listed as HD Driver and I assume will work for both HDN or HDX but as for TDM it is a good question ??????
well I was just going to use the HDN and omni together once to set it up and then only use the omni with the TDM system
__________________
sdf

www.sugarhillstudios713.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT HD Omni sin firmware Limoncarro Foro en Español 2 05-04-2016 06:30 AM
The Sticky about the Omni Firmware YYR123 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 04-25-2016 03:13 PM
HD OMNI firmware update DigiTechSupt Technical Alerts 0 04-22-2016 01:55 PM
HD Omni Firmware Stuck at 78.44% Oblivion777 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 04-19-2013 07:24 AM
HD Omni firmware update CDac Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 08-01-2011 11:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com