Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-04-2014, 06:48 AM
redbor redbor is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: EU
Posts: 6
Default OMNI firmware & revision

Hi guys!

What changes in the OMNI firmware 2.10?
I have an OMNI with the firmware 2.6 and everything works great but will I get any improvements by just updating the firmware?

And also maybe someone knows with what revision of OMNI the LED ring around the power button lights green?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2014, 01:41 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: OMNI firmware & revision

I believe the fan is better controlled in 2.10. I'm using it without issues since PT 9. i'm on PT 11.1, HDX with Mavericks .

the light goes from amber to Green when PT is open
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2014, 03:22 PM
redbor redbor is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: EU
Posts: 6
Default Re: OMNI firmware & revision

Quote:
Originally Posted by Cliffy_Boy View Post
the light goes from amber to Green when PT is open
Thanks for the explanation, but in my OMNI (rev A) light goes from amber to yellow!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-05-2014, 01:37 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: OMNI firmware & revision

I'll check my revision. Where do you find the Revision Number?


edit:
never mind - found it. I'm also Rev A.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12

Last edited by Cliffy_Boy; 01-05-2014 at 05:58 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-06-2014, 04:10 AM
redbor redbor is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: EU
Posts: 6
Default Re: OMNI firmware & revision

Quote:
Originally Posted by Cliffy_Boy View Post
I'm also Rev A.
And your OMNI have the green LED ring around the power button while PT is running?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-07-2014, 07:25 PM
evilstudios evilstudios is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2013
Location: canada
Posts: 105
Default Re: OMNI firmware & revision

My HD16X16 analog light never changes, PT on or off. hasn't since the day i bought it.
it seems to be just cosmetic so I never complain about it. but maybe thats why i have had so many issues in HD10 but i doubt it

Flashes orange for a split second when the unit is turned on then goes green and doesn't change at all
Reply With Quote
  #7  
Old 01-08-2014, 06:33 AM
redbor redbor is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: EU
Posts: 6
Default Re: OMNI firmware & revision

Quote:
Originally Posted by evilstudios View Post
My HD16X16 analog light never changes, PT on or off
that's normal for the HD I/O, only when the computer is shut down the LED lights orange
Reply With Quote
  #8  
Old 01-08-2014, 07:12 AM
evilstudios evilstudios is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2013
Location: canada
Posts: 105
Default Re: OMNI firmware & revision

no the orange light does not and has never lit orange for more than a split second. when computer is shut off it blips orange for a blink then green again.
also my omni does not go orange if PT shuts off it stays green. but it does turn on orange and goes green when PT turns on just doesn't revert if PT shuts off

yes my omni light changes the way it is supposed to just not my HD the light is never amber

Last edited by evilstudios; 01-13-2014 at 12:20 AM. Reason: inaccurate.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-08-2014, 11:12 AM
lancemcv lancemcv is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Rockland County, NY
Posts: 498
Default Re: OMNI firmware & revision

My Omni has firmware version 2.10 and goes from amber to green when I launch PT.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-08-2014, 03:24 PM
redbor redbor is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: EU
Posts: 6
Default Re: OMNI firmware & revision

lancemcv
in previous firmware version did your omni have the same colors?
and what your revision?

I try to find out is it possible to change colors by updating firmware and why I have yellow

Last edited by redbor; 01-22-2014 at 11:37 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Omni Firmware update problem ilulilu888 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 08-13-2013 10:15 AM
HD Omni Firmware Stuck at 78.44% Oblivion777 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 04-19-2013 07:24 AM
No ASIO after Omni firmware 2.10 update? Shan Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 14 03-31-2012 02:49 PM
HD Omni firmware update CDac Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 08-01-2011 11:27 AM
HD-OMNI´s ADAT I/O dead...Firmware problem? 24BitMusic Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-03-2011 08:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com