Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-06-2019, 04:58 AM
noiseboyuk noiseboyuk is online now
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,134
Default iZotope Ozone Match EQ vs RX Match EQ

Match EQ is a fantastic workhorse for me in Post work. I routinely use it for matching a Boom mic to a Radio Mic, or an ADR VO. With the release of Ozone 9, I thought "great - now I can do all this right in Audio Suite within PT. No more need to back and forth".

Alas, unless I've not figured something out, this doesn't work in practice. The way Match EQ is implemented in Ozone is quite different in one respect - it is now a 2 stage processs, not a single stage one. In RX, I capture my reference, save as a preset, then throw literally anything at it and it just figures it out like magic. But now in the Ozone version, I need to recaputre the Apply To file for every bit of audio as it changes (radio mics sound very different in different scenarios, and of course VO mics sound different from both). If I just leave it set to my first settings, it doesn't reliablly get it right.

In practice, this is much more labaorious than the old method, so I'll be sticking to the RX incarnation. But important to stress - if you are using it in a context where there's a fixed reference AND a fixed Apply To, as you might well want to do in a music project, then its terrific.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #2  
Old 10-06-2019, 03:19 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,226
Default Re: iZotope Ozone Match EQ vs RX Match EQ

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
Match EQ is a fantastic workhorse for me in Post work. I routinely use it for matching a Boom mic to a Radio Mic, or an ADR VO. With the release of Ozone 9, I thought "great - now I can do all this right in Audio Suite within PT. No more need to back and forth".

Alas, unless I've not figured something out, this doesn't work in practice. The way Match EQ is implemented in Ozone is quite different in one respect - it is now a 2 stage processs, not a single stage one. In RX, I capture my reference, save as a preset, then throw literally anything at it and it just figures it out like magic. But now in the Ozone version, I need to recaputre the Apply To file for every bit of audio as it changes (radio mics sound very different in different scenarios, and of course VO mics sound different from both). If I just leave it set to my first settings, it doesn't reliablly get it right.

In practice, this is much more labaorious than the old method, so I'll be sticking to the RX incarnation. But important to stress - if you are using it in a context where there's a fixed reference AND a fixed Apply To, as you might well want to do in a music project, then its terrific.
HUH??
Highlight reference clip: Capture Reference, hit preview :unclick Capture
Highlight Apply to clip: Capture Apply to, hit preview :unclick Capture
Fine tune
Render
Bobs your Uncle.

Easier that back and forth to RX!!

Just used it on a show!!
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2019, 07:12 AM
noiseboyuk noiseboyuk is online now
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,134
Default Re: iZotope Ozone Match EQ vs RX Match EQ

Quote:
Originally Posted by TVPostSound View Post
HUH??
Highlight reference clip: Capture Reference, hit preview :unclick Capture
Highlight Apply to clip: Capture Apply to, hit preview :unclick Capture
Fine tune
Render
Bobs your Uncle.

Easier that back and forth to RX!!

Just used it on a show!!
So its:

Highlight reference clip: Capture Reference, hit preview :unclick Capture
Highlight Apply to clip: Capture Apply to, hit preview :unclick Capture
Fine tune
Render
Bobs your Uncle.

vs (after the first time)

Send clip to RX
Apply EQ match
Send clip back.

I vote option 2.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2019 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #4  
Old 10-26-2019, 03:39 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,226
Default Re: iZotope Ozone Match EQ vs RX Match EQ

Send reference clip to RX
Click analyze
Send destination clip to RX
click process
send back to protools
render
__________________
IMDB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Match Duration doesn't really match duration simonchase macOS 1 05-31-2011 03:47 PM
Match Tracks Feature doesn't match tracks...... Ryan Butler Pro Tools 9 0 02-26-2011 12:14 PM
Can any one say KRK V4 is match with PT LE , 002 KyawLinnHtein 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 02-05-2007 11:10 PM
Match eq! Peter Groom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-28-2006 08:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com