Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2018, 08:55 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,753
Default Recording but not showing wave until stopped???

Been recording all day, suddenly PT is recording but not showing the wave until I stop record/playback??

Here is a video of the issue

https://youtu.be/knOzrkoufkg


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Lion 10.7.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2018, 12:05 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,753
Default Re: Recording but not showing wave until stopped???

It’s only happening in 1 session ???


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Lion 10.7.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2018, 02:12 PM
amagras amagras is online now
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,896
Default Re: Recording but not showing wave until stopped???

Make sure your horizontal zoom setting is not too extreme. Alt+A should do the trick
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools 2018
andreimartinezagras.webs.com
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2018, 02:14 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,753
Default Re: Recording but not showing wave until stopped???

Tried that, still the same. It happening on everything thing I record in this session ??


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Lion 10.7.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2018, 03:53 PM
amagras amagras is online now
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,896
Default Re: Recording but not showing wave until stopped???

Did you do the usual troubleshooting, clean cache and preferences, etc? I have no idea if there's an option to hide the waveform on rec to save resources or something but worth looking in the manual
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools 2018
andreimartinezagras.webs.com
Reply With Quote
  #6  
Old 02-13-2018, 04:13 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,753
Default Recording but not showing wave until stopped???

Yep done all the trash prefs etc. I googled hiding waveform in ProTools when recording but nothing. Strange that it’s only doing it in that session

Didn’t know if anyone has seen this before


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Lion 10.7.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #7  
Old 02-13-2018, 04:28 PM
amagras amagras is online now
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,896
Default Re: Recording but not showing wave until stopped???

I haven't but I get a lot of Access Violation errors using the zoom on midi and audio tracks that leave Pro Tools completely gray, usually restarting the computer solves the problem, last time removing the sends on the drum tracks did the trick.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools 2018
andreimartinezagras.webs.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wave files in Audio track not showing -Please help??? rcd Pro Tools TDM Systems (Win) 5 01-03-2011 09:50 AM
Recording stopped due to... not! DannyG Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-31-2008 06:37 AM
Wave not showing up when I record vinvin Pro Tools M-Powered (Mac) 0 01-22-2008 10:22 PM
Recording stopped after 80 min. eloquenzio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 03-12-2007 12:47 PM
some audio files are showing quicktime/wave logo crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 04-06-2006 08:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com