Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-04-2018, 12:44 AM
cosmo2105 cosmo2105 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Mèxico City
Posts: 2
Default FastTrack C600 interface with macOS High Sierra

It is a slap, an insult for small consumers that AVID does not respect us. When AVID has economic problems, it is when it takes out low-end products like the AVID C600, to go for the cents of a mid-level public and when it recovers, it forgets those customers who feed it. Until today, I always bought Avid products, because personally, I thought that some day that company would take consumers like me seriously, that even though they do not buy millions of company equipment, we are constant and we always acquire things from the brand. But the brand must understand that consumers are fond of some devices and should respect that. Therefore, I do not expect, I demand that you give a solution to the problem that interfaces like the avid c600, have with opersative systems like MAC OS High Sierra.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2018, 02:30 AM
arnigudj@gmail.com arnigudj@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Norway
Posts: 1
Default Re: M-Audio C600 interface with macOS High Sierra

Yeah, I completely agree! Please provide us with new drivers for Fast Track C600 that support High Sierra, or the new audio interface that I will be forced to pay for will definitely not be an Avid product.

I have tried the following workaround that does not work for me:
http://community.m-audio.com/m-audio...os-high-sierra

1. Install the drivers from official Avid site
2. restart
3. Remove /Library/Extensions/M-AudioFastTrackC400.kext
4. Copy /System/Library/Extensions/M-AudioFastTrackC400.kext to Desktop
5. Remove /System/Library/Extensions/M-AudioFastTrackC400.kext
6. Install M-AudioFastTrackC400.kext from Desktop to ---> /Library/Extensions/ <----, use KextBeast to install (https://www.tonymacx86.com/resources/...) or another similar app
7. Restart

If this workaround works for anybody else, please let me know.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2018, 08:41 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,482
Default Re: M-Audio C600 interface with macOS High Sierra

Welcome to the community.
Quote:
Originally Posted by arnigudj@gmail.com View Post
...I have tried the following workaround that does not work for me...
You state that you have a C600 but your workaround references a C400 (different interface) driver. Have you tried deleting the M-AudioFastTrackC600.kext from /System/Library/Extensions?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-15-2018, 02:32 PM
cosmo2105 cosmo2105 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Mèxico City
Posts: 2
Default Re: M-Audio C600 interface with macOS High Sierra

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
welcome to the community.

You state that you have a c600 but your workaround references a c400 (different interface) driver. Have you tried deleting the m-audiofasttrackc600.kext from /system/library/extensions?
not, aim have an avid c600 interface and the "drivers" are in the avdid page not work, its a ****.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-15-2018, 03:34 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,482
Default Re: M-Audio C600 interface with macOS High Sierra

Quote:
Originally Posted by cosmo2105 View Post
not, aim have an avid c600 interface and the "drivers" are in the avdid page not work, its a ****.
My reply was in reference to the other user who gave a workaround for the C400 but claimed to be using a C600. Sorry if my reply was not clear.

If you have a C600 I would ask that you try a similar workaround... install C600 driver v1.2.11, then delete the M-AudioFastTrackC600.kext from System > Library > Extensions (leaving it in Library > Extensions). If that doesn't help then please reply with a detailed description of the failure and your system info. Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old 02-13-2018, 01:50 AM
Squidjit100 Squidjit100 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: London
Posts: 3
Default Re: FastTrack C600 interface with macOS High Sierra

Very excited to see Avid had posted a driver for the C600 and High Sierra. BUT it doesn't work for me. Is anyone else having the same problem ??
Reply With Quote
  #7  
Old 02-13-2018, 11:14 AM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 991
Default Re: FastTrack C600 interface with macOS High Sierra

Quote:
Originally Posted by Squidjit100 View Post
Very excited to see Avid had posted a driver for the C600 and High Sierra. BUT it doesn't work for me. Is anyone else having the same problem ??
I have a C600 i can test with.. I bought it in m audio days.. wow....

I was always SO impressed with avid's c600 drivers. It's one of a not huge list of interfaces, that reports it's total i/o and buffer latency 100% accurately to the daw (i did this with loopback record tests, it was sample accurate). even some RME interfaces need an offset put in to make them bang on time, ALL motu interfaces report the incorrect buffer, every single one, and so on (not one motu interface correctly reports the A/D latency, nope, not a one).

I am migrating one of my computers to high sierra this weekend. i can't help you before then, but i'll absolutely test the C600 with avid's newest driver then, if you can hang on a bit. Hopefully someone else in the meantime has one and high sierra and can help.

Cheers, hope you get it working.
__________________
System 1: iMac i7 3.4ghz quad core, OSX 10.12.6, 32GBRam, 2TB Internal Apple HDD 7200 rpm, 256GB internal Apple SSD, TBolt 7200rpm G-Drive, Pro Tools 2018.3,, Cubase 9.5.2, UAD Apollo8 TBolt Quad x2, UAD satellite Octo TBolt x2, TBolt 512GB Lacie SSD, ATI 6970M
System 2: Macbook Pro Retina 2.8ghz i7 quad core, OSX 10.12.6, 16GB Apple Ram, 1TB Apple SSD, 1TB Thunderbolt SSD, Logic Pro 10.3.3, Cubase 9.5.2, Pro Tools 2018.4, Apollo Twin Duo, Nvidia 750M/Intel Iris Pro
Reply With Quote
  #8  
Old 02-16-2018, 02:46 PM
Squidjit100 Squidjit100 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: London
Posts: 3
Default Re: FastTrack C600 interface with macOS High Sierra

Apologies for delayed response- had some log in issues.
Would be fantastic if you could test it. Am getting the shut
down of sound preferences still. Mixing jobs backing up spa bit of a pain
Many thanks

Alex
Reply With Quote
  #9  
Old 02-21-2018, 08:14 AM
Squidjit100 Squidjit100 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: London
Posts: 3
Default Re: FastTrack C600 interface with macOS High Sierra

Hey TNM just wondering whether you managed to test your c600 with the newest High Sierra driver yet ? Thanks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox2 pro macOS High Sierra cguerrero 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-07-2018 12:02 PM
FastTrack C400 on High Sierra? mad_griffith FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 21 03-21-2018 10:09 AM
Fast Track Pro on macOS High Sierra meireles FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 11 02-25-2018 05:54 AM
macOS High Sierra 10.13 not yet supported Avid Technical Alerts 0 09-25-2017 11:29 AM
Avid/M-Audio C600 interface NOT compatible with macOS Sierra - Details provided. crm0510 FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 8 07-27-2017 08:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com