Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-22-2018, 11:52 AM
Mark Roberts Mark Roberts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Brighton
Posts: 9
Default HUI Issues with Icon Platform M+ and PT12 Mac

Hi People!

Had an excellently frustrating day trying to get my Icon Platform M+ control surface working with PT 12 on my Mac! Hoping someone out there can help

My System:

Pro Tools 12.8.3
Mac Pro
OSX 10.12.5

Symptoms

I will try not to bore you all with the long story but instead tell you where I am currently at.

I now have the Icons transport working, it will also select on tracks and toggle through the session. When I move a fader the corresponding fader in PT will move, but not the other way round. So eventually the faders are "dead". They do not snap to the value in PT.

I have set up the peripherals correctly, selecting HUI and the Icon as the "receive" and "send to" and channel 8. The icons settings also seem fine the Midi Studio, reporting as connected and beeping cheerfully when in test mode and prodded.

As well as the lack of functionality I am also getting the "Pro Tools is unable to communicate with HUI. Power-cycle HUI and check its connections. Note, if HUI is not in use, update the Peripherals dialog to prevent further warnings" error message.

I have tried updating the Icon firmware and as far as I can tell it's all up to date (V 1.0.6) I have even done this on a PC as the Mac SW is buggy.

I have trashed preferences, updated etc and am at a bit of a loss. Will be a shame to send this thing back.

Is ANYONE out there successfully using this unit with PT12 Mac?

Thanks
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT12 Icon controller sluggish, works in PT10 ptr22 Pro Tools 12 0 01-17-2017 06:15 PM
PT12 mouse pointer icon stuck when switching apps lewisap Pro Tools 12 0 09-18-2015 04:34 AM
Cross platform issues (also posted in PT10 discussion) ODZ Windows 0 07-28-2014 10:54 AM
Cross Platform Issues ODZ Pro Tools 10 0 07-28-2014 10:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com