Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-23-2013, 09:56 PM
kindred kindred is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: louisville CO
Posts: 11
Unhappy Xpand2 and Mini Grand Piano missing Pro Tools 10.3.2

Hi,
Just installed protools from disc then upgraded to 10.3, then found that I further needed to upgrade to to 10.3.2.

Pulled up a songwriter template to check my install got this message: (See attached image, upper left corner as I couldn't copy and paste this "session notes" for some reason)

Your I/O setup has changed.....the following plug ins were made inactive
Mini Grand...Xpand

Some paths were made inactive......

Not really tech savy..so if this involves folders and moving stuff or deleting from folders, please be specific where I fin them and exactky what needs to happen.

I appreciate your time....just want to have all my plug ins!

Apogee Duet2 interface

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro10,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 2.3 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 6 MB
Memory: 8 GB
Boot ROM Version: MBP101.00EE.B02
SMC Version (system): 2.3f35
Serial Number (system): C02JM8MUDKQ1
Hardware UUID: 2AA06337-732E-53C4-9134-6570DD234910
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2013-03-23 at 10.45.53 PM.jpg (23.1 KB, 23 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 03-24-2013, 12:52 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,475
Default Re: Xpand2 and Mini Grand Piano missing Pro Tools 10.3.2

Quote:
Originally Posted by kindred View Post
Hi,
Just installed protools from disc then upgraded to 10.3, then found that I further needed to upgrade to to 10.3.2.

Pulled up a songwriter template to check my install got this message: (See attached image, upper left corner as I couldn't copy and paste this "session notes" for some reason)

Your I/O setup has changed.....the following plug ins were made inactive
Mini Grand...Xpand

Some paths were made inactive......

Not really tech savy..so if this involves folders and moving stuff or deleting from folders, please be specific where I fin them and exactky what needs to happen.

I appreciate your time....just want to have all my plug ins!

Apogee Duet2 interface

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro10,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 2.3 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 6 MB
Memory: 8 GB
Boot ROM Version: MBP101.00EE.B02
SMC Version (system): 2.3f35
Serial Number (system): C02JM8MUDKQ1
Hardware UUID: 2AA06337-732E-53C4-9134-6570DD234910
Hi,

Have you run the separate installer for the virtual instruments? It will be in your avid account, purchased products.

You should also update to the latest version of pro tools 10.3.4. So download from your Avid account 10.3.4 AND the virtual instruments separate installer!

R.e the I/O setup has changed! Could be just your using a different interface from when this template was last saved or you need to re assign your interface in the playback engine settings.

Go to the playback engine and make sure your interface is selected in the box at the top where it says audio engine.

I assume you have the latest drivers for your interface installed

Any problem setting the playback engine then boot pro tools holding the N key which will boot up PT without any audio engine then you can reassign it in the playback engine.

You might have to go to the hardware setup page AND the I/O setup pages and use reset/default to get all I/O to be assigned again.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2013, 09:15 AM
kindred kindred is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: louisville CO
Posts: 11
Default Re: Xpand2 and Mini Grand Piano missing Pro Tools 10.3.2

Hey Chris,
Thanks....so I bought this used but it's a legit copy with the ilok. Just tried to register my products and it says it needs an activation/download code.

I don't think I got the activation card. However, this copy works with the ilok I have. It just doesn't have the virtual instrument plugs.

It says on my install disc that all the instruments are on that disc. Is there a reason why they didn't come through?

My fear is that I'm in a bad place without that activation card...aye....

Help!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-24-2013, 10:28 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,475
Default Re: Xpand2 and Mini Grand Piano missing Pro Tools 10.3.2

Quote:
Originally Posted by kindred View Post
Hey Chris,
Thanks....so I bought this used but it's a legit copy with the ilok. Just tried to register my products and it says it needs an activation/download code.

I don't think I got the activation card. However, this copy works with the ilok I have. It just doesn't have the virtual instrument plugs.

It says on my install disc that all the instruments are on that disc. Is there a reason why they didn't come through?

My fear is that I'm in a bad place without that activation card...aye....

Help!
Hi,

The virtual instruments "the plugins themselves" are part of the installer, so what ever update to PT 10 you do will also include the plugins. The sounds/presets will be installed from the disk you have! But if it was registered with Avid you would have access to all the latest downloads and the separate installer for the instruments.

Run the installer package and see if there's an option to install just the virtual instruments, on the Disk, it might be called the creative collection? But I think that changed after PT9, after running this installer, then run the latest update installer for pro tools 10.3.x and install the Avid effects (the plugins)

See if that works

And you are trying to open the instruments on a stereo instrument track?


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-27-2013, 03:41 PM
Carson123 Carson123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: London
Posts: 8
Default Re: Xpand2 and Mini Grand Piano missing Pro Tools 10.3.2

Hi Crizdee ,
I'm a pro tools 8 user and i just installed pro tools but my mac (snow leopard 10.6.8 )quits unexpectedly when i open it.
And boom and mini grand doesn't work ...when i press the keyboard no sounds comes out ..thanks and was asking if you can help
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT can't find Xpand2, Mini Grand, or Boom patches DaleB Virtual Instruments 3 09-07-2014 02:30 AM
Mini Grand piano Master Tune zolko Virtual Instruments 3 01-30-2014 07:07 AM
The Factory Content was not Found/ Xpand2, Mini Grand GCR MIDI 3 12-10-2011 10:47 AM
mini grand and NI akousik piano problem temb0 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-08-2009 01:05 AM
How can I get my mini grand piano adrian21811963 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 04-10-2009 01:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com