Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-23-2017, 10:12 AM
Carl Lie Carl Lie is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 1,119
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

I've been using the plug for so long I'm used to it. As long as it doesn't come with another slew of bugs I'd be fine with it.

C
__________________
PT 2020.12.0 HDX OMNI+HDX8x16 -Mac Pro 12 Cores 48 GB RAM OS 10.13.6 - API 16 channel - AMS Neve 16 channel, AMS-Neve-SSL -Pres/Processing, Bock Audio, BLUE Bottle, Neumann, Josephson -Mics, Bogner, Kemper- Guitar, Chandler Zener-Curve Bender Outboard/Master. UAudio, Waves, Plugin Alliance etc.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-23-2017, 10:59 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,813
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

Carl, do a google search about ARA integration in Studio 1 and you know what's it all about.
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.11
Avid S1
Avid Dock
Avid Control
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #13  
Old 04-23-2017, 11:03 AM
Carl Lie Carl Lie is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 1,119
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

I own Studio 1 actually and I tested that aspect of it. I didn't know that was what ARA integration is until I read the posted link.

Its cool. I work well with the plugin.

C
__________________
PT 2020.12.0 HDX OMNI+HDX8x16 -Mac Pro 12 Cores 48 GB RAM OS 10.13.6 - API 16 channel - AMS Neve 16 channel, AMS-Neve-SSL -Pres/Processing, Bock Audio, BLUE Bottle, Neumann, Josephson -Mics, Bogner, Kemper- Guitar, Chandler Zener-Curve Bender Outboard/Master. UAudio, Waves, Plugin Alliance etc.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-24-2017, 10:12 PM
Giba's Avatar
Giba Giba is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Brazil
Posts: 26
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

Just watch this vid and you'll understand !

It makes Melodyne work even perfect with your DAW. Just like almost It's a tool from the daw and not a plugin.

https://www.youtube.com/watch?v=ix1FKDtfiUs
Reply With Quote
  #15  
Old 04-25-2017, 12:31 AM
nige108's Avatar
nige108 nige108 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Melbourne Australia
Posts: 269
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

OMG! This needs to be built in to PT!! How much better is this!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #16  
Old 04-25-2017, 08:15 AM
grayter1 grayter1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbury, MN
Posts: 336
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

Quote:
Originally Posted by nige108 View Post
OMG! This needs to be built in to PT!! How much better is this!
It's the one reason why I keep S1 around. The ARA with Melodyne and VocAlign is insanely easy to use. Editing stacks of vocals can be done in half the time.

I'm waiting on my Faderport 8, primarily to use with Pro Tools, but the integration with S1 (as expected) is said to be superb.

tg
__________________
Win 10 Pro / i9-10850K 3.6GHz / 64 GB / nVIDIA GTX 1050ti / RME BabyFace Pro FS / Console 1 + Fader / Yamaha MODX6 / Komplete S49 / Pro Tools Ultimate 2020.11 / Nuendo 11 / Reaper 6 / Komplete 13 / Omnisphere / Keyscape / Trilian

Last edited by grayter1; 04-25-2017 at 08:29 AM.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-28-2017, 03:09 PM
Oroz Oroz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: México
Posts: 259
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

Quote:
Originally Posted by giba View Post
when protools will be compatible with melodyne ara technology ?

It would be a great improve for pt users.

Thanks !
+100,000!
Reply With Quote
  #18  
Old 04-28-2017, 03:14 PM
Oroz Oroz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: México
Posts: 259
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

Have you guys worked with DP's built in tuner? It's great! Super fast and easy. PT being compatible with ARA technology would practically have the same workflow as DP. That'd be just plain awesome.
Reply With Quote
  #19  
Old 04-29-2017, 12:34 PM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 413
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

DP's graphic tuning is the best...I miss it. And I prefer to Melodyne.
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Catalina, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #20  
Old 05-26-2018, 05:37 PM
kris.audioplanet's Avatar
kris.audioplanet kris.audioplanet is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Koleczkowo Poland
Posts: 19
Default Re: Melodyne ARA Compatibility

DP is great for that but melodyne does take it a step further. I find it more transparent. Protools expert has a neat trick for all the Melodyne users. Right click on Melodyne and choose commit up to this insert. Choose “do nothing” at the bottom of the dialog window. Once this runs through (much faster then real time) delete the newly created track and start working :)
__________________
MP 6,1, 4 Core, 64Gb RAM | I/O - UAD Apollo and Twin MKII | Pro Tools Native 2018.3
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools First Compatibility with Melodyne Essentials 4 rgpinder Pro Tools 12 1 03-11-2017 08:43 PM
Alternative to Melodyne for Audio to MIDI? Or Which Melodyne version? DBK Getting Started 6 12-15-2014 12:33 PM
Melodyne Users - Melodyne Editor Beta release imminent! Driven01 Pro Tools M-Powered (Mac) 2 09-18-2009 07:31 AM
Melodyne Users - Melodyne Editor Beta release imminent! Driven01 Pro Tools M-Powered (Win) 2 09-18-2009 01:15 AM
Melodyne and Protools 6 compatibility. kizzer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-26-2008 10:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com