Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-14-2017, 07:24 AM
del cosmos del cosmos is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 257
Default Re: S6 slowing down PT

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
I think that's a little overkill to say the least. We have over 1500 S6 customers now and most love it. Sure there are things that could be(and will be) improved but overall its a big step up from anything before.



What sort of track count do you use ?


My S6 will be 24 faders.

My sessions are usually 80 to 120 tracks.




Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #12  
Old 12-14-2017, 07:33 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 807
Default Re: S6 slowing down PT

Greetings,

I can assure you that with the current version of S6 in combination with your specified console configuration you will not perceive any slowing of Pro Tools due to the surface being connected.



best,





Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #13  
Old 12-15-2017, 07:22 AM
del cosmos del cosmos is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 257
Default Re: S6 slowing down PT

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
Greetings,



I can assure you that with the current version of S6 in combination with your specified console configuration you will not perceive any slowing of Pro Tools due to the surface being connected.







best,











Jeff


Cool! Just got my system installed yesterday and you are right, its working great.

Thank you.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #14  
Old 12-19-2017, 03:12 AM
bucha bucha is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Paris France
Posts: 54
Default Re: S6 slowing down PT

Really ?

So Jeff,
what size of PT session and S6 config do you recommend to have a fluid and solid workflow ?

More seriously,
I also noticed that the larger you PT session is (number of objects and CPU usage), the more the Console freezes or bugs.

280 Objects / 20% of CPU usage = 1 freeze or bug a week.
490 Objects / 55% of CPU usage = 1 freeze or bug a day.

Thank you guys.

Last edited by bucha; 12-19-2017 at 11:30 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slowing down tempo walt68 Pro Tools 10 2 04-15-2014 05:18 PM
g5 slowing down! richsorr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-22-2004 12:43 AM
Slowing it down!! mike001 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 07-23-2002 01:27 AM
Seems like PT is slowing down... Dr. J Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 07-16-2002 07:21 PM
PT5/G4 slowing down midimac Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-15-2000 06:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com