Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-09-2009, 11:18 PM
M-ManLA's Avatar
M-ManLA M-ManLA is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Southern California
Posts: 1,298
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

Quote:
Originally Posted by psmworld View Post
i´m talking about TDM Systems on Windows PC here! macs might manage that different.

most motherboards X16 and X8 slot don´t work, cause they don´t downgrade to x1, and i tested that! even x4 slots, and mobos that say that their X16 and X8 slots also work as x1 don´t work!

there might be some boards that work, but i´ve tested most of the available ones. so far no luck! could also be a winxp/vista problem.
Could be a driver problem. I had a sound card in a 4x slot in my old Abit mobo. Works fine. Also try the Asus as well. Make sure you have the cards properly seated, update the firmware, and the drivers. The Mac Pros (First and second gen) has a 16x, 8x, 4x, and 1x slot. It is just a modified Intel board. The thing that matters the most is the chipsets and software.
__________________
www.M-ManLA.com
www.facebook.com/MManLA
www.soundcloud.com/m-manla


Pro Tools 12, Sibelius First 7/Presonus Studio 192/Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #22  
Old 03-10-2009, 09:35 PM
psmworld's Avatar
psmworld psmworld is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: austria
Posts: 354
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

soundcards, firewire-cards worked, but no pthd card. all newest drivers and bios. asus, asrock, dfi, elitegroup, evga, foxconn, gigabyte, intel,...

maybe those 1366 boards are different.
__________________
Selling:


Reply With Quote
  #23  
Old 03-10-2009, 10:57 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

Quote:
Originally Posted by psmworld View Post
soundcards, firewire-cards worked, but no pthd card. all newest drivers and bios. asus, asrock, dfi, elitegroup, evga, foxconn, gigabyte, intel,...

maybe those 1366 boards are different.
Was this with XP or Vista? 32 or 64?

The 1366 boards shouldn't be that different. My understanding is that the X58 chipset is pretty much the same as the P45/ICH10R combo minus the memory controller. There no real reason this should not work but hey its Digi.

I have heard the PCI HD cards will work under Vista 64 but not PCIe as I so you may well be correct. I think someone I know has a HP with PCIe and Vista. I'll ask him and check with tech support. Any other detail of whats not working? Thanks.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #24  
Old 03-10-2009, 11:32 PM
M-ManLA's Avatar
M-ManLA M-ManLA is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Southern California
Posts: 1,298
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

Quote:
Originally Posted by psmworld View Post
soundcards, firewire-cards worked, but no pthd card. all newest drivers and bios. asus, asrock, dfi, elitegroup, evga, foxconn, gigabyte, intel,...

maybe those 1366 boards are different.
Oh yea if you tried PCIe it might not work unless you have a Workstation class board or an HP workstation. That is more of a Digi issue more than anything.
__________________
www.M-ManLA.com
www.facebook.com/MManLA
www.soundcloud.com/m-manla


Pro Tools 12, Sibelius First 7/Presonus Studio 192/Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #25  
Old 03-11-2009, 05:34 PM
psmworld's Avatar
psmworld psmworld is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: austria
Posts: 354
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

XP 32, Vista 32, Win7beta 32

actual 1366 shouldn´t be different, but who knows...
__________________
Selling:


Reply With Quote
  #26  
Old 03-11-2009, 06:08 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

Quote:
Originally Posted by M-ManLA View Post
Oh yea if you tried PCIe it might not work unless you have a Workstation class board or an HP workstation. That is more of a Digi issue more than anything.
Well its the same core logic (x58) chipset in this case so I doubt that its going to make much differance. Your paying for SAS and the slot layout in this case. Perhaps a little quality control and design work too.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #27  
Old 03-11-2009, 06:25 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

Quote:
Originally Posted by psmworld View Post
XP 32, Vista 32, Win7beta 32

actual 1366 shouldn´t be different, but who knows...
I know HD PCIe won't work on Vista 64, From what I understand PCI will. So there are differances between PCI/PCIe.

Probably just have to try it and see.

HD PCIe will work in the PCIe HP xw8600 workstation/Mac Pro so presumably its not a BIOS vs EFI thing.

I could see it not working if there were insufficient lanes but that there would be problem with more lanes seems odd. Both the Mac Pro and the HP are certified and most/some of the slots are running at more than X1 or X4.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #28  
Old 03-11-2009, 11:09 PM
M-ManLA's Avatar
M-ManLA M-ManLA is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Southern California
Posts: 1,298
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
I know HD PCIe won't work on Vista 64, From what I understand PCI will. So there are differances between PCI/PCIe.

Probably just have to try it and see.

HD PCIe will work in the PCIe HP xw8600 workstation/Mac Pro so presumably its not a BIOS vs EFI thing.

I could see it not working if there were insufficient lanes but that there would be problem with more lanes seems odd. Both the Mac Pro and the HP are certified and most/some of the slots are running at more than X1 or X4.
Yea. The Digidesign PCIe cards are 1x. So there should be plenty of lanes for the cards.
__________________
www.M-ManLA.com
www.facebook.com/MManLA
www.soundcloud.com/m-manla


Pro Tools 12, Sibelius First 7/Presonus Studio 192/Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #29  
Old 03-11-2009, 11:54 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

Quote:
Originally Posted by M-ManLA View Post
Yea. The Digidesign PCIe cards are 1x. So there should be plenty of lanes for the cards.
Well one would certainly think that. But it could be something like a "overflow" error. (Yeah, I know the terminology is wrong).

The Digi notes for the BIOS setup on the HP note that slot 4 may not be X16. But that may be simply because setting the slot to X16 may steal busses from 1-4 that are needed.

The Revo has no BIOS settings for lanes its all handled automatically

I just need Digi to loan me 5HD cards and a interface. I'll give them back. I promise.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #30  
Old 03-13-2009, 12:31 AM
M-ManLA's Avatar
M-ManLA M-ManLA is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Southern California
Posts: 1,298
Default Re: Asus P6T6 WS Revolution*All PCIe!!!*

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
Well one would certainly think that. But it could be something like a "overflow" error. (Yeah, I know the terminology is wrong).

The Digi notes for the BIOS setup on the HP note that slot 4 may not be X16. But that may be simply because setting the slot to X16 may steal busses from 1-4 that are needed.

The Revo has no BIOS settings for lanes its all handled automatically

I just need Digi to loan me 5HD cards and a interface. I'll give them back. I promise.
Yea you mean buffer under run? Yea if the busses are mechanically wired for 16x, but some motherboards they are really 4x electronically. Some like the Mac Pro has two 16x slots and 2 4x slots (I think the older gen Mac Pro had a 4x and 1x). So yea
__________________
www.M-ManLA.com
www.facebook.com/MManLA
www.soundcloud.com/m-manla


Pro Tools 12, Sibelius First 7/Presonus Studio 192/Windows 10 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UMEK 'Revolution @ Space' Co-production Contest soundspy007 General Discussion 0 07-14-2010 08:16 AM
Revolution 7.1 w/ Pro Tools LE? Jason North 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-21-2007 12:05 PM
M-Audio Revolution 7.1 Sound Card support Chuck's Films Pro Tools M-Powered (Win) 1 12-18-2006 06:15 PM
A plugin revolution :) John P Bradshaw 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 10-30-2004 11:16 PM
Revolution 7.1 Soundcard?? tomayto Digidesign Hardware & Software 0 06-26-2003 12:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com