Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-27-2019, 05:57 PM
MindDead's Avatar
MindDead MindDead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 179
Default Missing Presets!

Where are my missing presets for all my Avid plugins? Any help would be much appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-28-2019, 05:53 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,771
Default Re: Missing Presets!

Quote:
Originally Posted by MindDead View Post
Where are my missing presets for all my Avid plugins? Any help would be much appreciated.
You know what would help? How about some system info? Without that nobody can answer.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2019, 12:53 PM
MindDead's Avatar
MindDead MindDead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 179
Default Re: Missing Presets!

Windows 10 64bit. Need anything else more specific?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2019, 01:52 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,129
Default Re: Missing Presets!

Quote:
Originally Posted by MindDead View Post
Windows 10 64bit. Need anything else more specific?

It would help to know what precipitated the issue. Were all your presets there during one session, and then disappeared when you opened a new session? Or, did the issue arise after a reboot of your system?



Were any changes made to your OS. Windows did a recent update, for example. Did you notice the issue before or after that update?


Have you recently updated any of your plugins or PT?



What version of PT are you running?


Have you checked ALL your plugins, or just a few?


Have you taken any steps to locate them? If so, what did you do?


All that might help give a better idea of the issue you're having. More, rather than less, details on issues like this helps everyone here have a better idea how to help you. We're more than willing to help, but based on what you've told us so far, there's not enough to go on to be of much help to you.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #5  
Old 01-28-2019, 02:23 PM
MindDead's Avatar
MindDead MindDead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 179
Default Re: Missing Presets!

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
It would help to know what precipitated the issue. Were all your presets there during one session, and then disappeared when you opened a new session? Or, did the issue arise after a reboot of your system?

Fresh install of Pro tools 2018.12.0 No session since install has had presets. "Or, did the issue arise after a reboot of your system? no.

Were any changes made to your OS. Windows did a recent update, for example. Did you notice the issue before or after that update?


No.


Have you recently updated any of your plugins or PT?


All my plugins are up to date.




What version of PT are you running?


Have you checked ALL your plugins, or just a few? AIR efx don't show presets




Everything AVID makes.



Have you taken any steps to locate them? If so, what did you do? I may have the preset folders wrong...


All that might help give a better idea of the issue you're having. More, rather than less, details on issues like this helps everyone here have a better idea how to help you. We're more than willing to help, but based on what you've told us so far, there's not enough to go on to be of much help to you.

https://ibb.co/wJv85bN



Here's a picture of my User Media & Settings Location

Last edited by MindDead; 01-28-2019 at 02:36 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2019, 08:05 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,129
Default Re: Missing Presets!

Thanks for the additional info. I'm not in my studio today to check on the folder structure. Maybe someone else can weigh in on that. Based on your reply, though, I can't see what make them just disappear.



You might do a file search with Windows for the preset names. I've found that helps me locate missing folders. In some cases I discovered I had inadvertently set up a new folder without realizing it or stuff like that.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #7  
Old 01-29-2019, 02:46 PM
MindDead's Avatar
MindDead MindDead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 179
Default Re: Missing Presets!

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
Thanks for the additional info. I'm not in my studio today to check on the folder structure. Maybe someone else can weigh in on that. Based on your reply, though, I can't see what make them just disappear.



You might do a file search with Windows for the preset names. I've found that helps me locate missing folders. In some cases I discovered I had inadvertently set up a new folder without realizing it or stuff like that.

I can find the preset folder, just can't seem to link them to the internal plugin presets.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-30-2019, 07:02 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,129
Default Re: Missing Presets!

Quote:
Originally Posted by MindDead View Post
I can find the preset folder, just can't seem to link them to the internal plugin presets.

Just to be clear, are you talking about presets that you created yourself, or are you talking about the factory presets?
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #9  
Old 02-02-2019, 07:57 AM
MindDead's Avatar
MindDead MindDead is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 179
Default Re: Missing Presets!

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
Just to be clear, are you talking about presets that you created yourself, or are you talking about the factory presets?

Factory presets.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing presets for some of my air instruments in pt 12 MindDead Pro Tools 2018 1 01-19-2019 02:17 PM
Plugin Presets Missing adam79 Pro Tools 12 8 01-08-2017 06:47 PM
Missing Plugin Presets audiofreak11 Pro Tools 11 7 12-11-2013 04:06 PM
Plugin Presets Missing Len8 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-27-2008 05:02 PM
Missing Plug-In Presets leecvo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-04-2005 11:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com