Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2017, 02:45 AM
Sound B Sound B is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Hong Kong
Posts: 16
Default Omni Phantom Power Help

Hi,

I'm trying to use my 416 directly into the omni interface. But the Phantom power light is red. I don't get any phantom power working.

What do I need to do to get the mic working with Phantom power?

Thanks so much,

M
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2017, 02:15 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 32,985
Default Re: Omni Phantom Power Help

Check the mic cable? It needs all 3 pins working(a dropped pin 1 will still work with a dynamic mic)
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2017, 09:33 PM
Sound B Sound B is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Hong Kong
Posts: 16
Default Re: Omni Phantom Power Help

Thanks for reply.

PROBLEM SOLVED.

I didn't know my mic 416T needed an adapter to run the phantom power!

So it was just the adapter I needed.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Omni Mic Pres phantom power only works in pairs? shrootyruss Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 05-29-2013 08:32 AM
Phantom Power bonzerboy General Discussion 19 06-19-2011 08:43 PM
002R Faults + power harness + no phantom power DaveSB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-26-2009 02:10 AM
recording with phantom power *and* without phantom power simultaneously SweetSoulSound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-22-2008 07:40 PM
Phantom power and mic with power supply? hotstuff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-20-2005 01:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com