Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 07-05-2015, 09:00 AM
stanonbass stanonbass is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 885
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

I have seen some of the same bugs in protools for many versions. This new support and subscription model will not change that.

Avid is proving to me I'm making the right choice staying on 11 hd. It seems 12 has its own set of problems. Plus upgrading can be dangerous when your computer being functional is crucial to making money.

One os update can hose plugins etc if updates are not available. Latest isn't always greatest. That's very true with protools.

Give me a feature that makes me want to upgrade. So far I'm not impressed.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-06-2015, 08:04 AM
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 886
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

Avid can you let us know whats going on with the Avid core audio manager? are you guys working on this? All other apps work fine with there core audio drivers in Yosemite. Jeffro? Anybody?
__________________
Pro Tools 12.8.1 Vanilla | Pro Tools 12.5.2 HD | Studio One 3 Pro | Apollo 8 Quad BF TB2 | UAD Octo Sat TB2 | UAD Quad Sat TB2 | Mac Pro 2014 3.5GHZ Hex D500 1TB SSD | 32GB Ram | MacOS Sierra 10.12.6 | OWC ThunderBay 4 TB 2 | Drive's Samsung EVO 840 + Crucial M4 SSD | Plugins | UAD, Waves, Softube, Nugen, Fabfilter, SSL, Lexicon, Eastwest, NI KOMP 9 ULT, PSP, IKMulti, Antares, Celemony, Slate Digital, etc. | UA 6176 | AKAI Pro Adv 61 | PreSonus Fader Port | Townsend Labs Sphere L22

Last edited by zion; 07-06-2015 at 09:34 AM.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-24-2015, 12:52 PM
rubenmarcano rubenmarcano is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 9
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

So after waiting an eternity for these dudes to do their job properly i have decided to ditch my HD Omni, instead launching webinars every f....... week they should make their VERY expensive products work as expected, there is NO excuse for this ... so i am getting rid of my Omni HD and will use my beloved RME UFX which has NEVER failed me ... I feel so disappointed, almost robbed to be honest and i WILL definitely spread the word ... this is simply UNACCEPTABLE !!!
Reply With Quote
  #14  
Old 08-26-2015, 08:33 AM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 770
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

Quote:
Originally Posted by rubenmarcano View Post
So after waiting an eternity for these dudes to do their job properly i have decided to ditch my HD Omni, instead launching webinars every f....... week they should make their VERY expensive products work as expected, there is NO excuse for this ... so i am getting rid of my Omni HD and will use my beloved RME UFX which has NEVER failed me ... I feel so disappointed, almost robbed to be honest and i WILL definitely spread the word ... this is simply UNACCEPTABLE !!!
This is so sad. I feel your pain and did just this a few months back for the same reasons. Every day it looks as though I made the right decision. I used to be a proud HD owner...
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 2 1T data drives in Thunderbolt enclosure, OSX 10.10.5, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, Pro Tools 12.4 HD, PreSonus Studio One 3.5, Logic X, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-26-2015, 06:15 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 599
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

Quote:
Originally Posted by rubenmarcano View Post
So after waiting an eternity for these dudes to do their job properly i have decided to ditch my HD Omni, instead launching webinars every f....... week they should make their VERY expensive products work as expected, there is NO excuse for this ... so i am getting rid of my Omni HD and will use my beloved RME UFX which has NEVER failed me ... I feel so disappointed, almost robbed to be honest and i WILL definitely spread the word ... this is simply UNACCEPTABLE !!!
I did exactly that and haven't looked back. Well, I haven't actually ditched the OMNI, but I haven't turned it on in two years. It just sits in my rack to remind me how great the UFX is!
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #16  
Old 08-28-2015, 02:59 PM
amazingrugs318 amazingrugs318 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 10
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

It is an embarrassment that this STILL has not been fixed. Needing to remove the Avid CoreAudio.plugin file from a system folder so Native Instruments will work is an embarrassment. The inability to play iTunes through our Avid Hardware when running Pro Tools 12.1 is an embarrassment.

They need to fix these basic problems.
__________________
Mac Pro Cylinder 2013, Mavericks 10.9.4, 10 Core Intel Xeon E5 3.0 GHZ, 256GB Hard Drive, 32GB Ram
Pro Tools HD 11.2.1
HD Native PCIe and and UAD-2 Octo PCIe in Magma ExpressBox 3T
HD I/O 16x16 Analog
UAD Software 7.10
6GB Lacie 2Big Thunderbolt drive for Audio (set up in JBOD mode)
Reply With Quote
  #17  
Old 09-03-2015, 02:45 AM
rubenmarcano rubenmarcano is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 9
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

So today the 12.2 Core audio Driver is out ... and guess what guys ? N O T H I N G !!!!!!!! same crap same problems. I am thinking contacting users around the world in other forums and start a web campaign with YouTube Channel, Facebook, Twitter and all what i can find to expose the mess with videos and so on. I already ordered an Apogee Symphony I/O but i wont let this go just like that ... Not everyone can just buy another interface cause the 3000 Euro one that comes with Pro Tools HD does not work as it should ... how long has this bug been unsolved ? LOOK ---> The "Industry Standard" cant make their super interface to work as a 50$ Interface .... and now we pay a subscription of 600 Euro to get useless updates that DONT fix the bug... how cool is that ???

anyone from Avid wanna say something ? I guess not and the sad part is ... the Omni sounds HUGE... come on Avid people ..
Reply With Quote
  #18  
Old 09-03-2015, 03:53 AM
Seafoam_Green's Avatar
Seafoam_Green Seafoam_Green is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bali - Indonesia
Posts: 781
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

Pathetic Avid , Pathetic
Reply With Quote
  #19  
Old 09-03-2015, 04:31 AM
nigelpry's Avatar
nigelpry nigelpry is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Home
Posts: 2,128
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

It's way beyond pathetic, and rooted in a mentality that developed early on, when dedicated computers only running the one piece of software were the norm.

Avid needs to join the second decade of the 21st century, instead of continuing to reside in the last decade of the 20th century.

As the company continues to flounder from one missed opportunity to another, leaving long standing bugs unfixed, while also not being able to deliver on its 'cool new features' (cloud collaboration and everywhere), we are left wondering what the future holds for Pro Tools.

With each new update, and its latest attempt to soften the blow of the new licensing regime by 'giving' us plugins that most of us have either already got, or don't need, we see stronger signs of desperation that still do not recognise the basic issues many of us are unhappy about.

Maybe they should spend less time monitoring Ideascale and interacting via ACA, and spend more time getting on with the ever growing list of problems requiring their attention.
__________________
Mac Pro 2009 12-Core 3.46ghz, 64gb RAM, Macbook Pro 2011 17", 2.2ghz i7, 16gb RAM both OSX10.10.5
Dig 003 Console, MBox 2 Pro and Micro, MOTU 2408mk3, 2x 24 i/o and Traveler, UAD Apollo Quad, Apollo Twin mk11, pci-e Octo and Satelite Quad, Adam A77X monitors.
PT12.7.1, Media Composer 8.8.2, Sibelius 8.5.1, Cubase Pro 9.0.20, Logic Pro X 10.2.4, Wavelab Pro 9.0.35.
Various soft synths, FX plugins.
Plenty of hardware synths, rack gear, microphones etc.
And then there's the studio ;-)
Reply With Quote
  #20  
Old 10-05-2015, 08:10 AM
Marcel Risberg's Avatar
Marcel Risberg Marcel Risberg is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 352
Default Re: HD Hardware & CoreAudio on Yosemite

I've recently purchased an HD Native PCI and an OMNI. Can't hear anything played through iTunes using internal/OS routing.

My previous audio hardware, 003, had no problems with this. I am used to being able to listen to music and watching shorts using my Avid hardware (sharing the same DA and equipment as my own projects).

I've just spent an hour trying to figure out what's wrong. Are you saying there's a bug, using HD hardware, that prevents one from hearing sounds from the OS and other applications than Pro Tools?


I've tried this with the 11.3.1 and 11.3.2 drivers. Not any 12.x drivers.
__________________

Marcel Risberg
Production sound and audio post - ljuddesign.se
Enthusiastically sharing knowledge and experience at Stockholm Film School.

MacPro5,1, 10.12.6; HD Native & Omni 12.8.1, Artist Control & Mix 3.6.
MacPro3,1, 10.11.6; Intensity Pro 10.4.3, Video playback
Covered by ZDT/TLC, keeping DAW OS clutter free.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Core Audio HD Driver Breaks Maschine in Yosemite ronwasserman Pro Tools Software (Mac) 41 12-10-2015 05:05 PM
Native instruments Maschine not opening in Yosemite OS bc of Avid Core audio Driver? amos922 Pro Tools 12 Discussion 4 06-18-2015 12:27 PM
Avid hd native core card used $1200 Killbert Buy & Sell 3 01-14-2014 07:16 PM
AVID HD NATIVE PCIe CORE CARD CHEAP!!! Killbert Buy & Sell 0 01-09-2014 07:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com