Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-22-2017, 12:03 PM
rstreber rstreber is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 84
Default Re: clock changes to 192k when I quit PT?

Interesting. Did anyone find a solution, even of changing the "default" sample rate to 96k? I just want to avoid switching over to a 3X rate.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-22-2017, 01:12 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,059
Default Re: clock changes to 192k when I quit PT?

Did you try changing sample rate in the audio MIDI set up app?
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-22-2017, 02:35 PM
priorytools priorytools is online now
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,013
Default Re: clock changes to 192k when I quit PT?

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
Did you try changing sample rate in the audio MIDI set up app?


I was having this happen a while back.
I went into audio midi sep up & in there it was set to 192. I changed it to 48 & the issue was resolved.
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.11.6 / Pro Tools HD 12.6.1 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V3.6 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.5 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.6.1 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG
Reply With Quote
  #14  
Old 10-22-2017, 07:35 PM
rstreber rstreber is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 84
Default Re: clock changes to 192k when I quit PT?

Thanks for pointing me in the right direction, I think that did it! I had actually checked Audio MIDI setup before, but only when Pro Tools was running which meant that the HDX option didn't appear. But I went back with PT shut down, changed it over, and that seems to do it. Thanks!
Reply With Quote
  #15  
Old 10-24-2017, 04:39 AM
syMPh syMPh is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Perth, WA Australia
Posts: 289
Default Re: clock changes to 192k when I quit PT? [solved]

I'm a bit late to the party but it does this with my symphony's as well... even though you have discovered that changing core audio fixes it I find that often it forgets that it's been "fixed" and defaults back to 192... I think this is OS/ Core Audio which is the problem . is yours staying put on 48 now you've changed it or are you finding you have to keep updating it every once in a. while?
__________________
System Details
Reply With Quote
  #16  
Old 10-27-2017, 01:20 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 117
Default Re: clock changes to 192k when I quit PT? [solved]

Symphony here, huge PITA problem, as I have 100feet Digilink cables and cannot reset to 44.1 from within ProTools.

In fact, I have to do a full hardware reset on the main (clock master) Symphony IO whenever this happens.
Sometimes I can get it back from within Audio/Midi Setup but not always.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10HD won´t sync to word clock [SOLVED] Simon Johansson Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 01-31-2016 01:49 AM
Pro Tools refuses to quit. Have to force quit. SD2 Pro Tools 10 Discussion 13 01-23-2014 09:21 AM
003 R+: Quit PT, open CoreAudio Manager = no sound!! (><) SOLVED UltraNEO* 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-04-2009 11:05 AM
automation quit working on one chnl.. (solved) tim carter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 06-22-2007 08:34 AM
Clock problem solved, but still somewhat unsure ryanstack 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 11-30-2005 02:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com