Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2016, 01:53 AM
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 576
Default 12.6.1 / aae-9173 anyone?

Hi guys,

I agree with everyone that 12.6.1 is a solid step in the right direction. MIDI and breakpoints have been solved. Apparently, so has the click issue. Good work, Avid.

However (I'm on Windows 10), I still get -9173 errors even when CPU usage is 25%. Never had this prior to PT12. Every other DAW I know handles CPU efficiently. Is anyone else still getting these errors?
__________________
X99 | i7 5820 | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro 256GB | Kingston 120GB SSD | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256HAFV-000H7 SSD 256GB | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB | Audient ID14 | PT12.8.1 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2016, 02:27 AM
Seafoam_Green's Avatar
Seafoam_Green Seafoam_Green is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bali - Indonesia
Posts: 788
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

Quote:
Originally Posted by lesbrunn View Post
Hi guys,

I agree with everyone that 12.6.1 is a solid step in the right direction. MIDI and breakpoints have been solved. Apparently, so has the click issue. Good work, Avid.

However (I'm on Windows 10), I still get -9173 errors even when CPU usage is 25%. Never had this prior to PT12. Every other DAW I know handles CPU efficiently. Is anyone else still getting these errors?
Yes I got the 9173 the other day with just one single V.I instance running .., all I was doing was checking out the MODO Bass.
__________________
Pro Tools 2018.1 Native * Slate Raven MTi-1 Version 3.3.0 * AVID MBox3 Pro * OSX Sierra 10.12.6 * MAC PRO (late 2013) * 3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 * 64 GB Ram 1866 MHz DDR * AMD FirePro D300 2048Mb * Lacie LBD 1TB Thunderbolt 2 PCiE * Blackmagic Multidock Thunderbolt2 (Broken !!! - shyte support from Blackmagic Singapore > A-Holes) * Samsung SSD's 850 Pro * WD Black HDD's
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2016, 03:36 AM
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 576
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

Quote:
Originally Posted by Seafoam_Green View Post
Yes I got the 9173 the other day with just one single V.I instance running .., all I was doing was checking out the MODO Bass.
Hi Seafoam,

Has it been just this one time or does it happen frequently? I've lost where I saw this, but someone else was literally getting these things like almost every five minutes... I get them maybe 4-6 times a day, sometimes even when I've disabled core 0.

I haven't been able to put a finger on what actually causes this thing, but for me it usually happens during editing, either MIDI or audio.
__________________
X99 | i7 5820 | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro 256GB | Kingston 120GB SSD | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256HAFV-000H7 SSD 256GB | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB | Audient ID14 | PT12.8.1 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2016, 08:25 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,963
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

There are things I can do that will always cause these errors, but other times they happen here without a clue as to why.

Always post what you were doing when you get them, Avid is working to solve this, but they need any information you can offer.

Even posting dlogs here may help.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 12-08-2016, 11:04 AM
rinky rinky is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: NorCal
Posts: 222
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

It's still happening here. Not as frequent as the previous versions but still a nuisance, to say the least, especially in front of clients.
__________________
PT 2019.5
PT HDX
Magma ExpressBox3T PCIe Thunderbolt Exp Chassis
Blackmagic Multidock, SSDs
iMac Pro
64 GB ram
OS X Mojave
Somehow, musicians are now technicians!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2016, 09:45 PM
Seafoam_Green's Avatar
Seafoam_Green Seafoam_Green is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bali - Indonesia
Posts: 788
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

Quote:
Originally Posted by lesbrunn View Post
Hi Seafoam,

Has it been just this one time or does it happen frequently? I've lost where I saw this, but someone else was literally getting these things like almost every five minutes... I get them maybe 4-6 times a day, sometimes even when I've disabled core 0.

I haven't been able to put a finger on what actually causes this thing, but for me it usually happens during editing, either MIDI or audio.
It happens randomly , always when using MIDI . I was also getting it more with the last version , but it certainly has not ended the errors in 12.6.1
__________________
Pro Tools 2018.1 Native * Slate Raven MTi-1 Version 3.3.0 * AVID MBox3 Pro * OSX Sierra 10.12.6 * MAC PRO (late 2013) * 3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 * 64 GB Ram 1866 MHz DDR * AMD FirePro D300 2048Mb * Lacie LBD 1TB Thunderbolt 2 PCiE * Blackmagic Multidock Thunderbolt2 (Broken !!! - shyte support from Blackmagic Singapore > A-Holes) * Samsung SSD's 850 Pro * WD Black HDD's
Reply With Quote
  #7  
Old 12-09-2016, 02:28 AM
Downtown_BE Downtown_BE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: switzerland
Posts: 142
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

a lot of -9173 here when using midi and instruments

not at all when just mixing with plugins.. I compared 12.5.2 and 12.6.1 both on the same machine (I have 2 systems running) and its exactly the same with -9173 errors
I think its more a problem of the way those software synths use memory and cpu power than protools itself..
Reply With Quote
  #8  
Old 12-09-2016, 04:16 AM
abes abes is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Wales
Posts: 82
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

I always have Bluetooth and WiFi off when running Pro Tools 12.5.2 on 10.10.5.

I received the 9173 error the other day. My WiFi was on. Turned it off, now back to a stable system.

It's worth a try.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-09-2016, 04:32 AM
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 576
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

Hi guys,

Thanks for posting. I was beginning to think I was doing something wrong. I know workarounds that reduce the frequency, but it's still a serious nuisance. Other than that, 12.6.1 is a definite improvement over the other versions after 12.4
__________________
X99 | i7 5820 | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro 256GB | Kingston 120GB SSD | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256HAFV-000H7 SSD 256GB | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB | Audient ID14 | PT12.8.1 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #10  
Old 12-09-2016, 04:43 AM
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 576
Default Re: 12.6.1 / aae-9173 anyone?

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
There are things I can do that will always cause these errors, but other times they happen here without a clue as to why.

Always post what you were doing when you get them, Avid is working to solve this, but they need any information you can offer.

Even posting dlogs here may help.

Thanks Tom,

It's good to know Avid is aware, and that they're working on it. Hope it happens soon!
__________________
X99 | i7 5820 | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro 256GB | Kingston 120GB SSD | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256HAFV-000H7 SSD 256GB | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB | Audient ID14 | PT12.8.1 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aae -9173 frcjt Pro Tools 12 17 03-27-2016 09:09 PM
PT 12 - When 9173 is not actually 9173? taft_mashburn Pro Tools 12 2 10-06-2015 10:28 PM
Cpu 9173 mistermackum Pro Tools 11 1 12-20-2014 03:20 AM
Aae-9173 txrx Pro Tools 11 5 12-28-2013 05:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com