Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-18-2002, 05:03 PM
AE AE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Boston, MA
Posts: 447
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

Actually, the DM2000 and the 96k 02R are different products. The DM2000 has many more channels, much more horsepower, and will sell for around $20k when it's available in the spring. The updated 02R has 50-ish channels, less overall processing capability, and will sell for around $11k when it's available (in the summer?).
Reply With Quote
  #2  
Old 03-18-2002, 09:08 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,832
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

AE, I would like to know how this new 02R has 56 channels... to me are 32 for digital slots like CD8At and 16 Phantom/balanced.. So they are also adding the stereo returns of 17/18, 19/20, 21/22, 23/24. However, or you use 32 with 4 slots plus stereo returns (equal to 40 like 02r v2) or 2 slots and 16 XLr balanced plus 4 stereo channels (also 40)... does the meterbrodge comes with the board?
__________________
Alécio Costa Studio
High-End E-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum, Crane, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2002, 12:08 AM
digiengineer digiengineer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 504
Default HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

Ok, it looks good on paper, but can it control all the parameters of HD?null
__________________
Bryan Jackson
Independent Audio Systems Engineer
Burbank,CA / Las Vegas, NV
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2002, 12:10 AM
digiengineer digiengineer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 504
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

Yamaha DM2000
__________________
Bryan Jackson
Independent Audio Systems Engineer
Burbank,CA / Las Vegas, NV
Reply With Quote
  #5  
Old 03-19-2002, 05:57 AM
AE AE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Boston, MA
Posts: 447
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

If you haven't already, check out:
http://www.yamaha.com/cgi-win/webcgi...gRMC0000802R96

My understanding (and this is just from reading about the product) is that you will have 24 dedicated analog inputs (as in the current 02R, but now there will be one fader per channel) plus the 32 inputs from four slots... giving you 56 total. The is implemented with three fader layers -- so you have 1-24 on the first layer, 25-48 on the second, and 49-56 + 8 bus submasters + 8 aux send submasters on the third (it's about time they provided a convenient way to control these submasters!). Since the current 02R only supports two fader layers -- and only on the 16 mono channels -- these faders can now only support 32 channels total, and 16 are already used for the dedicated analog inputs. That's why we now have to choose EITHER these analog inputs OR I/O from slots three and four. On the new board, you can use all of your dedicated inputs and card I/O simultaneously.

Hope this helps.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2002, 06:08 AM
AE AE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Boston, MA
Posts: 447
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

The meter bridge appears to still be an option, but I'm not certain.

Another question is whether there are any dedicated effects returns above and beyond the 56 full channels. Not clear from the site.

And last, it is claimed that the 02R96 will provide the same level of Pro Tools support as the larger DM2000...
Reply With Quote
  #7  
Old 03-19-2002, 06:57 AM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,832
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

thnaks Ae. My personal email is studiodp@terra.com.br
We might be in contact too - [img]images/icons/grin.gif[/img] [img]images/icons/wink.gif[/img]
__________________
Alécio Costa Studio
High-End E-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum, Crane, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-19-2002, 07:41 AM
uno1234 uno1234 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York City
Posts: 2,459
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

Apparently, it's setup to control plugins too...

* Integrated DAW Control
When you purchase a DM2000, you also get a sophisticated DAW control surface in the bargain! The DM2000 has actually been designed to provide seamless control of computer-based digital audio workstation software such as DigiDesign's ProTools™. In addition to a number of controllers specifically included for this purpose, the DM2000 faders, channel switches, encoders, and other controls can be used to directly control the corresponding DAW parameters. You also have extensive control over plug-in effects. Total transport and automation control are provided as well. Although the DM2000 is directly compatible with current ProTools software, and support for Steinberg's Nuendo™ DAW software is on the way, any other MIDI-controllable DAW can be accommodated by appropriate assignment of the consoles MIDI messages.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-19-2002, 09:45 AM
PDupre PDupre is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Cohasset, MA 02025
Posts: 384
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

So...How much?
__________________
www.peterdupre.com
Reply With Quote
  #10  
Old 03-19-2002, 03:40 PM
andre tchmil andre tchmil is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 292
Default Re: HD and Yamaha DM2000 (aka 96k 02R)

DM 2000 and 02/96 are using the HUI protocol
I've seen a demo with my own eyes. [img]images/icons/wink.gif[/img]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
M Powered Yamaha DM2000 lululu Pro Tools M-Powered (Win) 0 06-07-2005 07:41 AM
Protools 6 and Yamaha DM2000 dopplerjuanc Pro Tools TDM Systems (Mac) 21 02-04-2004 09:52 AM
ProTools & Yamaha DM2000 pindebraende Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 03-20-2003 07:23 PM
Yamaha DM2000 and Protools NK Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 12-11-2002 07:48 PM
Yamaha DM2000 klaatu Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-10-2002 08:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com