Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-21-2010, 08:53 AM
Sean Russell Sean Russell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: DC Metro
Posts: 1,286
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Quote:
Originally Posted by MIKEROPHONICS View Post
Hi Trombino

Many thanks for this - great app and does what I could never get the Digidesign one to do, give me the version numbers!

I am sorry but I can't offer any help with the HTML thing as my skillset is fader bashing and coding is a bit off piste for me - but your kindness and skill is what makes the DUC sing!

kind thanks and warm regards
I usually put Finder in 'List' view and show view options (command-j) then click to show 'Version'. This keeps one from getting info (or leaving the Finder Inspector - option-command-I - up all the time.

Great idea for an app! I can't wait to put it on a machine to try
out today !
__________________
... but does it help the chorus?
Reply With Quote
  #22  
Old 01-21-2010, 09:45 AM
BGMusic BGMusic is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 433
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Thank you very much for a very useful app. Digi needs to develop something like AU evaluator so that the application can get rid of incompatible plugins.
Reply With Quote
  #23  
Old 01-21-2010, 10:58 AM
WernerF WernerF is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York City
Posts: 3,051
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Thanks so much Mark. This and you rock!
Reply With Quote
  #24  
Old 01-21-2010, 11:13 AM
avasound avasound is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Saint-Petersburg, Russia
Posts: 36
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Big Thanks!
Reply With Quote
  #25  
Old 01-21-2010, 01:54 PM
tripit tripit is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Posts: 394
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Brilliant! A thousand thanks.
Reply With Quote
  #26  
Old 01-21-2010, 02:13 PM
Rubicon's Avatar
Rubicon Rubicon is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Arizona
Posts: 520
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Thank you!

A light at the end of the tunnel!

Rubicon
__________________
Wikipedia
IMDB
ITunes

ML 10.8.2, PT 10.3.1 HD Accel 3, Mac Harpertown 32gb Apple RAM, 4 1T Apple Drives, Waves Mercury. Lots of unstable VI's.
Reply With Quote
  #27  
Old 01-21-2010, 02:37 PM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,191
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

This is a brilliant idea. However, for me, I'm getting a whole lot of apps simply coming up as version 1.0, which isn't truly the case. I'll keep experimenting, I'm wondering if it has anything to do with my use of Novation's AutoMap software, which is wrapping certain plugins. But some of the ones also used by AutoMap come up right, so maybe it's not that.

Still a great idea. As others have noted, Altiverb, Speakerphone, don't report their version numbers correctly in the app. In fact, I would say that about 75% of my plugs come up simply as version 1.0, which in fast isn't probably true for any of them.

Tim
Reply With Quote
  #28  
Old 01-21-2010, 02:41 PM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,723
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Thank you for doing this for us. We all appreciate it very much.

As TimNielsen said, I have run into some of my plug-ins reporting the wrong version. But I greatly appreciate the time it saves so far.
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools 12.8.3 HDX Mac OS 10.12.6
Mac Pro Quad 3.2 Nehalem with 32 GB RAM
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
  #29  
Old 01-21-2010, 07:56 PM
nod25 nod25 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: BrisVegas, AUS
Posts: 1,013
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Quote:
Originally Posted by Fidelis View Post
Is this just for snow leopard? Tried in Leopard and it does not find any plugins... Anyway! Thanks man!
Me too.

Finds no plugins for me. Leopard 10.5.8.

What can I be doing wrong...

CORRECTION: I had to hit "Reload" on the bottom.

All good now thanks :)
__________________

--------------------------------------------------


Why do people keep running over a string a dozen times with their vacuum cleaner, then reach down, pick it up, examine it, then put it down to give the vacuum one more chance?
Reply With Quote
  #30  
Old 01-21-2010, 08:02 PM
nod25 nod25 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: BrisVegas, AUS
Posts: 1,013
Default Re: Free (possibly useful) App - Plug Tools v1.0

Quote:
Originally Posted by suicune View Post
P

It's unfortunate that digidesign's compatibility grid is so poor. I was amazed at how many very popular plugins aren't there - Vienna, Steve Massey and some versions of melodyne (new editor and bridge) don't appear in there at all, and that's just the ones from my list.

I hope digidesign will take note of this and help you develop it further, even if just by improving their grid!
Herein lies the problem. This is a great app but kinda useless until Avid get a comprehensive list going...
__________________

--------------------------------------------------


Why do people keep running over a string a dozen times with their vacuum cleaner, then reach down, pick it up, examine it, then put it down to give the vacuum one more chance?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Brand New Pro Tools 10 (Possibly PT 11 as well) ctyelvis Buy & Sell 0 11-09-2013 10:53 AM
Pro Tools LE 8 on OS X Server (possibly a repost) TruestPain 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-10-2013 06:39 PM
Can you install free VST plug ins into pro tools? PokerDude422 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-03-2007 09:11 PM
Pro Tools for VISTA possibly won`t be here this year..... EDurney 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 29 08-26-2007 11:50 PM
Plug-Ins compatible with Pro Tools free Ruff Digidesign Hardware & Software 0 01-03-2001 09:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com