Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-04-2009, 07:37 PM
badboymusic badboymusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Right Behind You
Posts: 672
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

I've got it working and it is pretty slick.
Although I'm not sure how often I would use it.
It can be level matched yet sound quiet or loud in context to the rest of the mix.
I'm sure it will make someone's life easier and I have more playing to do before I decide if it is for me.
But it does work.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-04-2009, 07:55 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,607
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

I'm having the same problems as David. Unfortunately when mine got stuck, I had a 1 measure loop going and it WOULD NOT STOP REPEATING! I couldn't control anything, stop it, I had to force quit it... And worst of all, I hate that song now! Haha, I'd love to see it working correctly, though. Looks great.
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #13  
Old 04-04-2009, 08:05 PM
badboymusic badboymusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Right Behind You
Posts: 672
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

Ryan,

What version of PT? I see David is on 8.0.0cs2, I'm on 7.4.2cs2 on Leopard.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-04-2009, 08:21 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,656
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

Hmm.. maybe it was developed on v7 and broken on 8 ?
__________________
David

- MacPro 6,1 Intel Xeon E5 2.7 GHz 12-Core 128 GB 1066 MHz DDR3
- HDX II Sonnet xMacPro Server
- 16x16 HD i/o x 6
- PT 2018.10
- OS X 10.14.4
- ProTools Dock / PT Control
Reply With Quote
  #15  
Old 04-04-2009, 08:26 PM
badboymusic badboymusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Right Behind You
Posts: 672
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

That's why I'm curious as to which version Ryan is running. Ryan?
Reply With Quote
  #16  
Old 04-04-2009, 08:47 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,607
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

Dun dun dunnnnn

v 8.0.0cs1 on Leopard 10.5.6
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #17  
Old 04-04-2009, 09:17 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 906
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

Here goes the major bug:
It will introduce a C2 note if you have a virtual instrument loaded.
To get around this :

Simply go to Pro Tools menu, Setup--> MIDI -->Input Devices--> and un-check the Wave Rider ports. So currently Virtual Instruments can't co exist with Wave Rider functionality. grrr



We'll have a fix soon...

EDIT: THIS IS FIXED IN v1.4

Vedat Kiyici

Last edited by Vedat; 10-02-2009 at 06:34 PM. Reason: update
Reply With Quote
  #18  
Old 04-04-2009, 09:20 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 906
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

Quote:
Originally Posted by badboymusic View Post
I've got it working and it is pretty slick.
Although I'm not sure how often I would use it.
It can be level matched yet sound quiet or loud in context to the rest of the mix.
I'm sure it will make someone's life easier and I have more playing to do before I decide if it is for me.
But it does work.
Hey badboy,
You could use Wave Rider to smooth out the track, and then send it to an Aux, and ride the aux to your taste. Or simply trim ride the track. :)
Reply With Quote
  #19  
Old 04-04-2009, 09:59 PM
blackbirdstudio blackbirdstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Perth, Australia
Posts: 287
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

Hi guys...

To be fair to waverider, the website does say that there are known bugs in PT8. No doubt it will get sorted..

Great idea for a plug..

Cheers
Dave
__________________
2.66 Ghz Quad-Core Intel Xeon, OS 10.6.3
HD3 Accel, Control 24, PT 8.1 cs1
Reply With Quote
  #20  
Old 04-04-2009, 10:29 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 906
Default Re: Wave Rider - Automatic Vocal Rides!!!

Thanks Dave,
I put that notice literally 10 minutes ago.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wave Rider is AAX Vedat AAX Plug-ins 8 07-14-2012 01:56 AM
Pt & wave rider----happy users ? basslik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-22-2010 11:12 AM
Wave Rider 1.4.3.1 for Snow Leopard is out Vedat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-09-2010 12:43 AM
Vocal Rider Wango 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-05-2009 05:55 PM
Question on Vocal Rides 6figgas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-06-2006 05:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com