Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-15-2011, 06:12 PM
ChazC ChazC is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne (UK Ex-pat)
Posts: 415
Default Ungroup Clips Shortcut Not Working?

Win7 64 PT10 w/CPTK

Don't use Region (Clip!) Groups all that often but I've got some big BV's I'm working on so have been using groups a lot the last couple of days. Ctrl-Alt-G works fine to group them but Ctrl-Alt-U doesn't seem to be ungrouping them. Anyone else confirm this or is it just me?!

Cheers!
__________________
Chaz

Shifting Sands Audio
www.shiftingsandsaudio.com
soundcloud.com/shiftingsands

Asus X79 Deluxe | i7 4930K @ 4.1 | 32Gb Ripjaws CL9 GBLZ | Radeon R5 230 | Win7 Pro (64) | 256Gb Samsung 850 SSD | 2x 1Tb Seagate SATA | 250Gb Samsung EVO SSD | 128 Samsung SSD | Antec 650W | ProTools 11.3.2HD, 10.3.9HD, 12.5 | Cubase 9.0.20 Pro | Nuendo 8 | Studio One 3.2 Pro | RME UFX | 2x Octopre Mkii Dynamic | Alphatrack | DTouch | Logitech G510 | Kensington Trackball | Yamaha UX256
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2011, 11:19 AM
ChazC ChazC is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne (UK Ex-pat)
Posts: 415
Default Re: Ungroup Clips Shortcut Not Working?

No-one?
__________________
Chaz

Shifting Sands Audio
www.shiftingsandsaudio.com
soundcloud.com/shiftingsands

Asus X79 Deluxe | i7 4930K @ 4.1 | 32Gb Ripjaws CL9 GBLZ | Radeon R5 230 | Win7 Pro (64) | 256Gb Samsung 850 SSD | 2x 1Tb Seagate SATA | 250Gb Samsung EVO SSD | 128 Samsung SSD | Antec 650W | ProTools 11.3.2HD, 10.3.9HD, 12.5 | Cubase 9.0.20 Pro | Nuendo 8 | Studio One 3.2 Pro | RME UFX | 2x Octopre Mkii Dynamic | Alphatrack | DTouch | Logitech G510 | Kensington Trackball | Yamaha UX256
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2012, 11:15 AM
yop22 yop22 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 85
Default Re: Ungroup Clips Shortcut Not Working?

Have you solved your problem ?

I'm experiencing the same issue. Also with "import video" (ctrl-alt-i) and "Narrow mix window" (ctrl-alt-m).
__________________
Win 7 pro 64, X99-UD4, i7 5820k@3.3GHz, 32GB RAM.
Pro Tools HD native 12.8.0, S3
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2012, 02:17 PM
ChazC ChazC is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne (UK Ex-pat)
Posts: 415
Default Re: Ungroup Clips Shortcut Not Working?

Thanks for replying; no, it's still a broken shortcut for me. Narrow-Mix doesn't work for me either (can't confirm Import Video for you though as I'm not in the studio right now & usually use the menu option for that - sorry).

Downloading 10.0.1 now, no mention of shortcut fixes but we can live in hope I suppose...
__________________
Chaz

Shifting Sands Audio
www.shiftingsandsaudio.com
soundcloud.com/shiftingsands

Asus X79 Deluxe | i7 4930K @ 4.1 | 32Gb Ripjaws CL9 GBLZ | Radeon R5 230 | Win7 Pro (64) | 256Gb Samsung 850 SSD | 2x 1Tb Seagate SATA | 250Gb Samsung EVO SSD | 128 Samsung SSD | Antec 650W | ProTools 11.3.2HD, 10.3.9HD, 12.5 | Cubase 9.0.20 Pro | Nuendo 8 | Studio One 3.2 Pro | RME UFX | 2x Octopre Mkii Dynamic | Alphatrack | DTouch | Logitech G510 | Kensington Trackball | Yamaha UX256
Reply With Quote
  #5  
Old 01-28-2012, 05:32 PM
ChazC ChazC is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne (UK Ex-pat)
Posts: 415
Default Re: Ungroup Clips Shortcut Not Working?

I can confirm the Import Video shortcut doesn't work on my system either.

10.0.1 doesn't fix it or the Ungroup clips shortcut for me.

However, CTRL-ALT-M for narrow mix now works intermittently - there is a chance it was working intermittently before 10.0.1 however as I very soon got tired of trying it & have just been using the menu option! I suspect the latter is the case!
__________________
Chaz

Shifting Sands Audio
www.shiftingsandsaudio.com
soundcloud.com/shiftingsands

Asus X79 Deluxe | i7 4930K @ 4.1 | 32Gb Ripjaws CL9 GBLZ | Radeon R5 230 | Win7 Pro (64) | 256Gb Samsung 850 SSD | 2x 1Tb Seagate SATA | 250Gb Samsung EVO SSD | 128 Samsung SSD | Antec 650W | ProTools 11.3.2HD, 10.3.9HD, 12.5 | Cubase 9.0.20 Pro | Nuendo 8 | Studio One 3.2 Pro | RME UFX | 2x Octopre Mkii Dynamic | Alphatrack | DTouch | Logitech G510 | Kensington Trackball | Yamaha UX256
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2012, 09:51 AM
yop22 yop22 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 85
Default Re: Ungroup Clips Shortcut Not Working?

After trying several keyboards, I finally tried to change keyboard input language to "US" instead of "United States-international" .
(Control Panel -> Region and Language -> Keyboards and Languages tab -> Change Keyboard -> General tab)
And... all keyboard shortcuts work fine now

Hope it helps you!
__________________
Win 7 pro 64, X99-UD4, i7 5820k@3.3GHz, 32GB RAM.
Pro Tools HD native 12.8.0, S3
Reply With Quote
  #7  
Old 01-29-2012, 04:32 PM
ChazC ChazC is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne (UK Ex-pat)
Posts: 415
Thumbs up Re: Ungroup Clips Shortcut Not Working?

Good find - thx! All shortcuts now seem to be working!

Cheers!
__________________
Chaz

Shifting Sands Audio
www.shiftingsandsaudio.com
soundcloud.com/shiftingsands

Asus X79 Deluxe | i7 4930K @ 4.1 | 32Gb Ripjaws CL9 GBLZ | Radeon R5 230 | Win7 Pro (64) | 256Gb Samsung 850 SSD | 2x 1Tb Seagate SATA | 250Gb Samsung EVO SSD | 128 Samsung SSD | Antec 650W | ProTools 11.3.2HD, 10.3.9HD, 12.5 | Cubase 9.0.20 Pro | Nuendo 8 | Studio One 3.2 Pro | RME UFX | 2x Octopre Mkii Dynamic | Alphatrack | DTouch | Logitech G510 | Kensington Trackball | Yamaha UX256
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi Clips View Problem, option + "-" keyboard shortcut broken kingtinker Pro Tools 10 Discussion 5 09-25-2016 01:47 PM
is there a shortcut for seperate and mute clips at the same time evilstudios Pro Tools 10 Discussion 0 11-24-2013 07:22 PM
Select unused clips - Key command not working? ronwasserman Pro Tools 11 Discussion 5 06-21-2013 11:48 PM
Clear selected clips shortcut not working hd 10.3.2 dgoodi22 Pro Tools Software (Mac) 7 02-08-2013 05:49 PM
Plugins only working for parts of track (certain clips) Jackmcollins Pro Tools Software (Mac) 2 01-02-2013 12:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com