Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-01-2005, 07:25 PM
Gringo Viejo Gringo Viejo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mendoza Argentina
Posts: 23
Default Newbie STILL canīt ungroup tracks

Thanks to JMS40, macrOw, wolfskin, justme and bossa for offering help.
However, I still canīt ungroup 4 tracks. Maybe thatīs because you all have oo1 or 002 and I have MBox +LE? I donīt know. In the edit groups window I had only one group "-all-" but whether I highlight it or not all my four tracks are still linked. So I created a new group of just 2 tracks. I highlight only it and still all four tracks are linked for volume, mute and solo. I think that the enable button may be the problem. What I see on my screen is not exactly what the Dummies book shows, but I have a button that says "a-z." When I turn on my computer, this button is not highlighted and I have the problem described above. I click to highlight it, and I still have the same problem and in addition I cannot un-highlight the a-z button.
If I switch to track view I see a channel strip which has a button marked with "!". If I put the cursor on it, displayed to the right are my two groups, all and "a". If I move the cursor to either group, my total of five tracks is displayed to the right. What is the purpose of this feature?
Also, in spite of statements to the contrary by some of the above, when I record a track in mono there is no pan slider, or pan knob visible on the channel strip in either edit or mix windows. The pan slider only appears when you record the track in stereo or change the output to stereo after you record it.
Iīm about to throw the MBox into the trash. I have wasted hours trying to figure this out, and there are a thousand more features, which Iīm assuming will be just as confusing. Besides "ProTools for Dummies" I have "Producing in the Home Studio with PT" by Franz and "PT 5.1 for Music Production..." by Mike Collins. Neither one is very helpful for this newbie.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-01-2005, 07:43 PM
Keith Owens Keith Owens is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,259
Default Re: Newbie STILL canīt ungroup tracks

PT Reference Guide

Send me your email address and I will send you a picture of what to do...
__________________
soon to be back at it again...
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2005, 07:47 PM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,886
Default Re: Newbie STILL canīt ungroup tracks

Gringo Viejo ,
Dude, take a deep breath and hold on with tossing in the trash idea...
OK, for the group disable just click on the group's name ( probably "all" )in the bottom left corner. When it turns white/grey the grouping function is off. When it's blue, the members of the group are linked.
The "a-z" thing is the command focus mode on/off toggle. That will help you to enter keyboard commands without holding the modifier keys.
Panning is only possible if the main outs are 1 and 2 as in Left & Right.

good luck,
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
  #4  
Old 03-01-2005, 07:54 PM
Keith Owens Keith Owens is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,259
Default Re: Newbie STILL canīt ungroup tracks

Quote:
OK, for the group disable just click on the group's name ( probably "all" )in the bottom left corner. When it turns white/grey the grouping function is off. When it's blue, the members of the group are linked.

this is what my pic is on
__________________
soon to be back at it again...
Reply With Quote
  #5  
Old 03-01-2005, 09:29 PM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,886
Default Re: Newbie STILL canīt ungroup tracks


Nice pix Keith..could we see it ?
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ungroup All Tracks World Spirit Pro Tools 10 Discussion 3 03-13-2013 06:31 AM
Ungroup Clips Shortcut Not Working? ChazC Pro Tools Software (Win) 6 01-29-2012 04:32 PM
Cannot Ungroup Drums in edit window PT LE 8 ANYONE Asap... dkstudios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 03-25-2010 05:28 PM
How to 'ungroup' regions in ProTools? nilsk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-17-2008 11:28 AM
How do I "ungroup" two tracks in Pro Tools LE 6.4? garybiscuit 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 12-27-2004 04:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com