Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2011, 11:30 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,666
Default Focusrite Liquid Saffire 56

Ok- so who has used this box before......??

Is it any good? Nice coverters? Nice pre's (at least on the two liquids)?

If I have to jump back to LE I am gonna needs some thing along these lines....??
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-15-2011, 09:17 PM
farscape1's Avatar
farscape1 farscape1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Poorland Oregon
Posts: 45
Default Re: Focusrite Liquid Saffire 56

I had one of theese ,sounded great waaaaayy better than my 003 or 002,more inputs/outputs,2 luqid pres.Awesome interface.If I wasnt using a HD1 system with PT8 HD I would still use it,the mix buss and overall stability of HD systems in general is much better.PT le definately sounded better with the focusrite converters in my humble opionon.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-15-2011, 10:18 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Focusrite Liquid Saffire 56

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Ok- so who has used this box before......??

Is it any good? Nice coverters? Nice pre's (at least on the two liquids)?

If I have to jump back to LE I am gonna needs some thing along these lines....??
There are already a lot of threads about this interface... but I have one and it is great.

Definitely better than the 003R in every way.

Works smoothly with PT9 and 10. All the I/O you could ask for in one box, plus some very nice features. Hard to beat it for the price.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2011, 06:58 AM
dccarson dccarson is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Alabama, USA
Posts: 106
Default Re: Focusrite Liquid Saffire 56

Dism what made you get it? what other interfaces did you look at before you? comparatively speaking, is it on par with a symphony or RME UFX or even HD native with an omni interface? thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-16-2011, 09:09 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,620
Default Re: Focusrite Liquid Saffire 56

Works great. Sounds great.
__________________
Desktop: PT 2019.6 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 10 / Win 7 / HP ProBook 4730s / i7-2630 / 8GB / U-PHORIA UMC1820
Info/Services link
Reply With Quote
  #6  
Old 11-16-2011, 09:50 AM
dccarson dccarson is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Alabama, USA
Posts: 106
Default Re: Focusrite Liquid Saffire 56

EGS I have the exact PC as you except I only have 6gb of ram. I just bought a Saffire pro 40 for my Imac but i am thinking about getting a LS56 or new Steinberg UR824 for my PC. Does the 12GB of ram make a difference in power? what kind of latency are you getting on the LS56?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-16-2011, 10:05 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,620
Default Re: Focusrite Liquid Saffire 56

Quote:
Originally Posted by dccarson View Post
...Does the 12GB of ram make a difference in power? what kind of latency are you getting on the LS56?
PTools dosen't really use all that RAM (maybe in future versions?) so no, not really an increase in power due to lots of RAM. It does help with some other apps though, like Sony Vegas. I'm running the LS56 at a buffer of 64, and latency is not an issue for me.
__________________
Desktop: PT 2019.6 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 10 / Win 7 / HP ProBook 4730s / i7-2630 / 8GB / U-PHORIA UMC1820
Info/Services link
Reply With Quote
  #8  
Old 11-16-2011, 11:57 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Focusrite Liquid Saffire 56

Quote:
Originally Posted by dccarson View Post
Dism what made you get it? what other interfaces did you look at before you? comparatively speaking, is it on par with a symphony or RME UFX or even HD native with an omni interface? thanks.
The selling point for me was versatility. 28 I/O in one box is great, and there are a lot of flexible features.

I doubt it compares to a Symphony or an Omni, though, as far as sound quality... But we're also talking extremely different price points. It's a huge step up from an 003, and it certainly has more I/O than many boxes, but it is a $1000 FW interface. If there was something from Focusrite to compare to Omni or Symphony it would be more along the lines of the RedNet products.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Focusrite Liquid Saffire 56 YYR123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 12-25-2012 05:13 AM
Focusrite Liquid Saffire 56 muzicmaken Pro Tools 10 0 03-31-2012 09:17 PM
Focusrite Liquid Saffire 56 YYR123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-12-2011 11:31 AM
Focusrite Liquid Saffire 56 and PT 9 ? trock Pro Tools 9 5 09-19-2011 04:27 PM
I/O from Focusrite Liquid Saffire 56 in PT9 PUMASALAD macOS 7 04-14-2011 11:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com