Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2013, 08:52 AM
Mespada Mespada is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: New York
Posts: 2
Default PCIe drivers not installed

So every time I turn my computer off and turn it back on it says the drivers for my accel core card aren't installed. I have uninstalled and reinstalled pro tools a couple times and it works when I do that, but I want to know what im doing wrong. Am I not supposed to shut down? Is there a shut down checklist that I'm not following? Please help.



Btw I'm new to this hd realm so don't bash me if you read something YOU think everyone else should know.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2013, 11:15 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,482
Default Re: PCIe drivers not installed

Quote:
Originally Posted by Mespada View Post
So every time I turn my computer off and turn it back on it says the drivers for my accel core card aren't installed. I have uninstalled and reinstalled pro tools a couple times and it works when I do that, but I want to know what im doing wrong. Am I not supposed to shut down? Is there a shut down checklist that I'm not following? Please help.



Btw I'm new to this hd realm so don't bash me if you read something YOU think everyone else should know.
Hi,

Drivers are built into the software! so i'm surprised you're getting this message and i can't recall ever seeing it before.

What exactly does the message say? or could you grab a screenshot of it?

I would start with uninstalling pro tools. trash all prefs. repair disk permissions. reboot. re-install pro tools. Don't panic its not as difficult as it sounds

All the details and more can be found here...

http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888


Uninstall and reinstall Pro Tools
-Run the Pro Tools installer from your CD-ROM or web download.
-Click on the Custom Install menu and choose "Uninstall".
-Click continue and then choose the option for "Clean" uninstall
-Click OK when it reports that the uninstall was successful


Delete Pro Tools preferences.
-Go to Users > “your user name” > Library > Preferences
-Delete 'com.digidesign.protoolsLE.plist', 'DAE Prefs' (folder), 'DigiSetup.OSX' and 'Pro Tools preferences'.
-Empty trash, then restart the computer.


Repair Permissions
-Quit Pro Tools and launch Apple's "Disk Utility" application, located in:

reboot and re-install




Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2013, 10:44 PM
Mespada Mespada is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: New York
Posts: 2
Default Re: PCIe drivers not installed

Thank you so much Chris. It seems that everything is working properly now. You were a great help.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: PCIe Accel card with PT8/9HD bundle iLok, also Mac Tower with PT9 Installed Northjersey Dan Buy & Sell 0 09-01-2012 05:23 PM
Mac Pro (Nehalem) doesn't boot consistently with Pro Tools HD PCIe cards installed. [ drums77 Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 02-15-2011 04:49 PM
Best way to ship HD2 PCIe with or without cards installed G5 DaveSB Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-21-2007 09:02 AM
Installed New HD1 PCIe Today and Finder Feature is Now Gone Barry Johns Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 05-14-2007 05:13 PM
Are new video drivers installed with OSX 10.3.3 ? lamp Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-27-2004 01:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com