Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-11-2019, 03:47 PM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,360
Default Re: Pro tools 5 System

One other thing to be careful of, is floppy authorizers. The beige G3’s had built in floppy disk that worked fine for this, but the G4’s require a special external USB floppy. iirc, there were only 3 models that worked, they needed the right extension as well... the first floppy authorized plugin I ever owned was soft samplecell, and I ruined the floppy authorizer using the wrong usb floppy drive. Fortunately, digidesign replaced it with an ilok license, but not all os9 plugins made it to ilok (lexiverb is one of my favorite os9 plugs, it never had an ilok version)... and I doubt any manufacturer will help you with converting floppy auths to ilok at this point.
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #12  
Old 11-12-2019, 08:48 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,222
Default Re: Pro tools 5 System

Also some of the old iLok auths if you still find them were delivered on a sim card that was stucked in original iLok1 which is prone to break. New keys haven't had that feature (thank god) and if the license has already converted from sim card to iLok account obviously you don't need that sim card anymore.

Some weird things we had to do two decades ago.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-17-2019, 11:17 PM
mrhappy1997 mrhappy1997 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: USA
Posts: 47
Default Re: Pro tools 5 System

Here's some info for putting OS9 on that machine.

http://macos9lives.com/smforum/index...pic,762.0.html

http://macos9lives.com/smforum/index...ic,2143.0.html
Reply With Quote
  #14  
Old 11-18-2019, 04:15 AM
simondo simondo is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Leeds UK
Posts: 63
Default Re: Pro tools 5 System

Might be worth checking this site for files you need. I think they have os9 images too

http://macos9lives.com/smforum/index.php
Reply With Quote
  #15  
Old 11-24-2019, 11:37 AM
Grey Grey is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Atlanta
Posts: 290
Default Re: Pro tools 5 System

Ok, so far, I have A Mix Plus system working on G4 400.

Mac OS 9.2.2
Pro tools 5.2

Is 5.2 the last Pro tools version for OS 9?
or did PT 5.3, work with Mix Hardware?
Reply With Quote
  #16  
Old 11-24-2019, 05:33 PM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,360
Default Re: Pro tools 5 System

I was always under the impression that 5.1.3 was the last os9 version for MIX, while 5.2 was for LE and 5.3.1 added support for HD cards. But looking back it’s still a bit fuzzy....
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
  #17  
Old 11-26-2019, 04:26 AM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 576
Default Re: Pro tools 5 System

In the Digidesign Product Compatibility Document Archive — May 2006 & Earlier Only at http://archive.digidesign.com/support/ you can still find the original Digidesign:
  • Compatibility Archive
  • Downloads Archive
  • Technical Document Archive
  • Answerbase Archive
  • Tech Support Archive
  • Customer Service Archive
It goes all back to even PT 4 on Nubus Macs, Session 8, SampleCel Il, MasterList CD, Sounddesigner II, etc.

After all those years this archive is still a real goldmine for anyone active with old Digidesign hard- and software (however some links are broken)
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Pro Tools | HDX Studio
http://www.deltamusic.be

Pro Tools | HDX system:
Mac Pro (Mid 2012) 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.14.6 - Magma EB7 - PT HDX3 - PT Ultimate 2019.10 - HD I/O 16x16 - HD I/O 16x16 Digital - 192 I/O - 192D I/O (x3) - SYNC HD I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - Slate RAVEN MTi2 (x2) in a RAVEN CORE Station + 2 RAVEN CORE Station Sidecars - Almost all available AAX-DSP plug-ins
Reply With Quote
  #18  
Old 12-08-2019, 03:04 PM
Grey Grey is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Atlanta
Posts: 290
Default Re: Pro tools 5 System

Yes, great resource there.

Pro tools 5.2 was the Rocket Network version, works with OS 9.
It installs a bunch of useless extensions..
I dropped back to 5,1,3cs11.
All working good on G4 800
Reply With Quote
  #19  
Old 12-09-2019, 03:38 AM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,360
Default Re: Pro tools 5 System

Rocket network! Now I remember... Those were the days!
__________________
- John

If a MIDI event triggers a sample of a tree falling and there's no one there to hear it, does it make a sound?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Pro Tools HD with UAD system darknesscrown Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 7 07-10-2017 12:33 AM
Avid Pro Tools HDX1 & HD I/O 8x8x8 System with Pro Tools HD 10 & iLok j.pitstop Buy & Sell 3 01-18-2016 03:29 AM
Avid Pro Tools HDX1 & HD I/O 8x8x8 System with Pro Tools HD 10 & iLok j.pitstop Buy & Sell 0 10-01-2015 04:23 AM
legacy PCI-based Pro Tools system to Pro Tools|HD Native card program cozy_man Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 8 10-28-2011 08:22 AM
Opening a pro-tools HD session on a windows Pro-Tools LE M-powered system rhodamorgan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-21-2010 06:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com