Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-19-2020, 12:41 PM
sleepingtiger sleepingtiger is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: NC
Posts: 202
Default MIDI assignment bug remains

Dang it! I hadn't noticed it in a while so I thought it might be gone but alas, I just re-opened a session I had saved moments earlier to commit an instrument track I forgot to commit and when I did got a blank waveform. Upon inspection the MIDI assignment had disappeared.


This has been happening for years now over many versions. I submitted a support ticket. Might be good if others who experience this do the same?
__________________
Pro Tools Ultimate 2020.3
Dell Precision T7400
32 gigs of RAM
Windows 10 Pro
HD Native PCIe
Lynx Aurora with LT-HD
Apogee
Mytek
Reply With Quote
  #2  
Old 04-19-2020, 12:45 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,397
Default Re: MIDI assignment bug remains

Yes please, whoever encounters this annoying bug please start a support case. That is your "money" when it comes down to someone who decides which bugs are priority.

Even if you think this is not a big deal, someone with a hundred VI tracks has a hell of a job opening a session.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-24-2020, 04:17 PM
Intransit Intransit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 556
Default Re: MIDI assignment bug remains

This def annoying and been going on for years. I have composing templates with hundreds of tracks
__________________
Mac Pro 2012 12-Core 2.4GHz RAM 48GB
Native 2018.3 HD_OSX 10.12.3
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2020, 10:17 AM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 581
Default Re: MIDI assignment bug remains

Got bit by this bug again the other day with Superior routing to separated AUX tracks for processing....

The priority should be to fix MIDI in general..... Its been long enough!!

MIDI overhaul!!!


ProTools- The Power to NOT create.....
__________________
10.14.6 Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 64 gigs Ram, Red Line 16, Native Thunderbolt, ProTools Ultimate 2020.5

Macbook Pro, 2019 (15,1) 32 Gigs Ram,2.3 GHz I9 8 Core ProTools Ultimate 2020.5, Apollo 8 Silver
Reply With Quote
  #5  
Old 04-25-2020, 10:06 PM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 388
Default Re: MIDI assignment bug remains

Same still here
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 2020.5, macpro 12 core trashcan 64 gig ram, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TBlt UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
  #6  
Old 04-26-2020, 03:49 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,350
Default Re: MIDI assignment bug remains

I've not had this specific problem but I wonder if it could be related to the one where if you change the vi inserted on an instrument track the assignment doesn't always see & follow the change to the new vi?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 04-26-2020, 08:19 AM
sleepingtiger sleepingtiger is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: NC
Posts: 202
Default Re: MIDI assignment bug remains

I did get a quick response to my support ticket but it was what I've pretty much come to expect from Avid: A vague directive to trash prefs, etc from someone who seemed not to have read what I wrote. I say that because they asked me to share a video of the problem which I wouldn't know how to do since there's no way to know what track it's going to affect at any given time, which I made clear when I submitted the ticket.

Rather than go back and forth with them I asked that they survey the DUC for anecdotal accounts and relay my experience and, if possible, the experience of others, to those in charge so that hopefully this long standing bug can finally be addressed some day.

It's frustrating. We'll see what happens.
__________________
Pro Tools Ultimate 2020.3
Dell Precision T7400
32 gigs of RAM
Windows 10 Pro
HD Native PCIe
Lynx Aurora with LT-HD
Apogee
Mytek
Reply With Quote
  #8  
Old 04-26-2020, 08:36 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,350
Default Re: MIDI assignment bug remains

Quote:
Originally Posted by sleepingtiger View Post
I did get a quick response to my support ticket but it was what I've pretty much come to expect from Avid: A vague directive to trash prefs, etc from someone who seemed not to have read what I wrote. I say that because they asked me to share a video of the problem which I wouldn't know how to do since there's no way to know what track it's going to affect at any given time, which I made clear when I submitted the ticket.

Rather than go back and forth with them I asked that they survey the DUC for anecdotal accounts and relay my experience and, if possible, the experience of others, to those in charge so that hopefully this long standing bug can finally be addressed some day.

It's frustrating. We'll see what happens.
Yep - SOP (standard operating procedure) for Avid these days (and a lot of other developers as well). You get a first level support person who's only following a script who doesn't even bother to read what you wrote to them. If you complain enough only then will they escalate it up the chain. And even then don't expect a timely answer. I know because I went through this same malarkey when I started a ticket about MIDI event list bugs with PT 2019.10 and then 2019.12. Eventually they said they could repro the issue but couldn't give any kind of ETA on a fix.

And we all know Avid doesn't give a rodent's posterior about good MIDI work.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #9  
Old 04-26-2020, 11:12 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,397
Default Re: MIDI assignment bug remains

ANY company out there have first level support that only follows procedure. And where their script reading ends they escalate to second level support where they can actually think. Also when they cannot resolve it they escalate to third level support which must get the job done. Obviously not all problems can be solved so it is the L3 that can make the case for Engineering for a bug fix.

Fail to understand this and you can very well badmouth every company out there.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-26-2020, 11:13 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,397
Default Re: MIDI assignment bug remains

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
And we all know Avid doesn't give a rodent's posterior about good MIDI work.
Let's see what happens with MIDI 2.0
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi Controllers - Midi Port Assignment eneezy1 Pro Tools M-Powered (Mac) 1 08-15-2012 08:44 PM
Midi Controllers - Midi Port Assignment eneezy1 macOS 4 07-30-2012 02:40 PM
X/Y Surround Panner: MIDI Assignment? TheRain Post - Surround - Video 3 01-13-2010 12:21 PM
midi controller assignment to plugins deedigital General Discussion 1 01-06-2010 04:06 AM
transfuser trigger pad midi assignment johnbhoy Virtual Instruments 1 01-17-2009 03:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com