Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-09-2013, 08:06 AM
Ianchan03 Ianchan03 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Newark
Posts: 6
Default Pro tools 10 install issue

When I upgraded to Pro Tools 11, I got 10.3.6 as well. I am having problems getting 11 to run so I thought I'd install 10 first. After running the installer, it says that it installed but after installing, my computer seems to have a lot of problems. I can't even open an internet browser without it freezing and crashing. My computer also runs very slow and I cannot shutdown or restart unless I hold down power button. Once i run the uninstaller, my computer begins working again as if there was no issue. I had this same problem when installing 9 which is why I upgraded.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2013, 08:19 AM
Ianchan03 Ianchan03 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Newark
Posts: 6
Default Re: Pro tools 10 install issue

Computer and Hardware Specs:
Macbook Pro with Intel Core i7 Quad Core 2.2 GHz
OSX 10.8.4 Mountain Lion
8GB RAM
Pro Tools 10.3.6 and 11
MBox Mini
Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2013, 08:55 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,922
Default Re: Pro tools 10 install issue

What exact problems were you having "getting Pro Tools 11 to run"?

What exactly did you do for both the PT 11 and PT10 install? What install instructions are you following? Did you unistall Pro Tools (with clean option) before doing the PT 11 installs? What version was previously installed?

Shutdown and restart the Mac, do things run O.K. now?

If not create a new administrators account, do applications and PT run OK from there?

If not do you have a working image backup (e.g. Carbon Copy Cloner) to roll back to or boot off another drive? If so do that and then uninstall Pro Tools and then start again with another PT 10.3.6 install. If that does not work (and especially if you do not have an image backup) then you are likely going to be reinstalling OSX and all the apps from scratch.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2013, 09:14 PM
Ianchan03 Ianchan03 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Newark
Posts: 6
Default Re: Pro tools 10 install issue

From my last attempt at installing 10.3.6, I noticed that when I opened my Audio MIDI Setup that it said there were not audio devices found. I was able to install the program but it crashed when attempting to load the stock pro tools plugins. I've been having the same issue with 11 after doing clean uninstalls. I think I might just have to wipe my HD and start fresh.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 install issue (HD Driver x64 missing) ? ionactive Pro Tools 10 2 01-04-2013 01:55 PM
Pro Tools 8 LE Re-Install Issue ibmarc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-04-2012 07:44 PM
Recent O/S Install - Xpand2 Install issue YYR123 Virtual Instruments 3 11-03-2011 10:33 AM
Pro Tools LE 8.0.5 Windows 7 Install Issue for SC48 aluders VENUE Live Sound Systems 2 03-17-2011 11:21 PM
Digi Signal Tools install issue Carl Fuehrer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 08-12-2006 05:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com