Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2020, 03:52 PM
davision davision is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Australia
Posts: 11
Default How to access old MBox/PTMpowered 8 audio without interface?

Just keeps saying Hardware Insert missing error (of course it is as I haven’t used the mBox in years) I have a Focusrite plugged in at the moment - no problem recording new audio but any audio recorded via the mBox interface is no longer showing up in the audio files folder of a particular session, so I can’t even manually link them as they aren’t there.
Anyone else know how I can rescue all these audio files/where to find them? cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2020, 04:11 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,371
Default Re: How to access old MBox/PTMpowered 8 audio without interface?

Quote:
Originally Posted by davision View Post
Just keeps saying Hardware Insert missing error (of course it is as I haven’t used the mBox in years) I have a Focusrite plugged in at the moment - no problem recording new audio but any audio recorded via the mBox interface is no longer showing up in the audio files folder of a particular session, so I can’t even manually link them as they aren’t there.
Anyone else know how I can rescue all these audio files/where to find them? cheers
Hi, Have you checked your Disk Allocation? Could be recording to a different location than your session.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2020.5
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2020, 04:20 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,354
Default Re: How to access old MBox/PTMpowered 8 audio without interface?

You can't open an MPower session without the Mbox or, really, AFAIK, an M-Audio interface. Can't you just import the audio from the old session folder?
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2020, 05:28 PM
davision davision is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Australia
Posts: 11
Default Re: How to access old MBox/PTMpowered 8 audio without interface?

Chris, thanks for responding but it’s actually for older pre recorded files

I think The Weed has answered my question - the audio files are completely missing from the folder, so I’ll have to drag out the old hard drive from storage and try and recopy

Just weird that the files are missing inside the Audio Files folder, I could understand if I mistakenly didn’t copy the Audio Files folder etc. anyway, cheers all
Reply With Quote
  #5  
Old 04-28-2020, 05:34 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,364
Default Re: How to access old MBox/PTMpowered 8 audio without interface?

Anything pre-PT9 requires proper interface. Only PT9 and later can work without.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't access audio interface. Andresen Getting Started 2 01-06-2018 09:13 PM
Mbox 1 - Recommend New Audio Interface gerarddaly Pro Tools 9 2 05-30-2011 09:56 PM
Using another audio interface like an Mbox? Blueswah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-08-2010 10:15 AM
Should I keep my mbox 2, or get a m audio interface Mr.R23 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-27-2009 03:36 PM
Audio interface for MBox / PT8 LE / Intel Mac trevinho MIDI 1 04-20-2009 01:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com