Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2020, 02:33 PM
arodt arodt is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Mesa AZ
Posts: 4
Default Early Audio Playback

Greetings all,

I'm doing some recording in the most current version of Pro Tools. So far, I have recorded some guitar and bass on audio tracks, and have set up some drum loops on MPC Essentials as a plugin. When I record audio for guitar or bass, I'm playing right with the click. When I play back however, the audio seems to come in exactly 1/16th note early. It's an easy fix as I can just slide the audio a single 1/16th note over, but I would prefer to not have to do that for all my punch ins. Any idea on what may be going on?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-22-2020, 12:38 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,374
Default Re: Early Audio Playback

Could be a Delay Compensation issue. Do you have DC enabled? Are there any plugins in the audio path causing latency?
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2020.5
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2020, 01:03 PM
arodt arodt is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Mesa AZ
Posts: 4
Default Re: Early Audio Playback

I don't have delay compensation turned on. Would it make a difference if my tracks were in sample mode vs tick mode?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2020, 01:09 PM
arodt arodt is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Mesa AZ
Posts: 4
Default Re: Early Audio Playback

I don't have Delay Compensation on. Is it possible that having my tracks in Sample mode vs Tick mode could cause these issues?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ADC causes early playback on record enabled track [solved] camnicklaus Pro Tools 12 14 02-03-2017 06:22 PM
Audio Recording Early macrae11 Pro Tools M-Powered (Mac) 5 04-27-2010 10:38 AM
playback is early??? wwittman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-31-2009 05:03 AM
Please help!!!! Audio is recording too early! mrlenderful 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-03-2007 11:21 AM
Recorded Audio Not in Time bug Audio always early Hawkeye Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-20-2005 11:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com