Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Dock

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2018, 03:56 PM
dalonso66's Avatar
dalonso66 dalonso66 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sherman Oaks, USA
Posts: 52
Default Track View Toggle selected track on Dock

I've been hoping for a way to attention "Track View Toggle" on the selected track for the dock. So If I'm doing volume rides I can hit the Track View Toggle key and view my volume automation or whatever parameter for that track. I think the S6 has this preference, but it may not do what I'm asking for.

It's a bummer having to click on the selected track in the edit window to do this... or maybe I've been missing something all this time!

P.S. Loving the Dock though!
__________________
Westmere Mac Pro 3.33 6 Core, OS 10.12.6, PT 2018.4 HD - Avid Omni - Pro Tools Dock - Focal/Avantone Monitors
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2018, 04:37 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,550
Default Re: Track View Toggle selected track on Dock

Just to clarify are you asking to see the automation data lines on the iPad Control App ?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2018, 04:44 PM
dalonso66's Avatar
dalonso66 dalonso66 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sherman Oaks, USA
Posts: 52
Default Re: Track View Toggle selected track on Dock

Hi Eddie, no just to see them on the edit window when a track is selected on the iPad.
__________________
Westmere Mac Pro 3.33 6 Core, OS 10.12.6, PT 2018.4 HD - Avid Omni - Pro Tools Dock - Focal/Avantone Monitors
Reply With Quote
  #4  
Old 01-12-2018, 05:31 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,550
Default Re: Track View Toggle selected track on Dock

Try COMMAND plus CONTROL and touch the fader on the Dock.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-12-2018, 06:21 PM
dalonso66's Avatar
dalonso66 dalonso66 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sherman Oaks, USA
Posts: 52
Default Re: Track View Toggle selected track on Dock

Hey thanks, but that didn't work, Eddie.

And to tell you the truth, that really wouldn't be easier than using the mouse to click on the selected track. I get it if you're trying to keep it in the key command world, but I don't see myself completely free of the mouse.

It really would be slick to have this work simply by hitting the Track Toggle View button only.
__________________
Westmere Mac Pro 3.33 6 Core, OS 10.12.6, PT 2018.4 HD - Avid Omni - Pro Tools Dock - Focal/Avantone Monitors
Reply With Quote
  #6  
Old 01-13-2018, 02:24 AM
Maro Records's Avatar
Maro Records Maro Records is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Poland
Posts: 45
Default Re: Track View Toggle selected track on Dock

Quote:
Originally Posted by dalonso66 View Post
Hey thanks, but that didn't work, Eddie.

And to tell you the truth, that really wouldn't be easier than using the mouse to click on the selected track. I get it if you're trying to keep it in the key command world, but I don't see myself completely free of the mouse.

It really would be slick to have this work simply by hitting the Track Toggle View button only.
Hi,
I don't get it...
There is nothing simpler than pressing one hand on COMMAND plus CONTROL and touching any knob/fader on Dock by second hand. It directly toggles track view (playlist view as I mean) in edit window to the parameter you are "riding". Even better - you can asign a sofkey to any button with macro - COMMAND plus CONTROL (modifiers section). One thing - you must leave fader/knob for a moment to get it work.
__________________
Maro,
http://www.marorecords.com
Reply With Quote
  #7  
Old 01-13-2018, 03:57 AM
dalonso66's Avatar
dalonso66 dalonso66 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sherman Oaks, USA
Posts: 52
Default Re: Track View Toggle selected track on Dock

Hello, Actually there is something simpler... not having to remove my hand from the fader and hitting the Toggle key. For me it's about speed & ergonomics. I do this to view perviously written volume automation while make updates to my rides and I've worked this way for years.

I have no problem programming that into a micro, but I have the Dock on my right, and I prefer to hit a key on my keyboard with my left hand so I don't have to reach over my right hand to do it.

All this being said, the command-control-track touch on the ipad didn't work for me. Does that work on your end?
__________________
Westmere Mac Pro 3.33 6 Core, OS 10.12.6, PT 2018.4 HD - Avid Omni - Pro Tools Dock - Focal/Avantone Monitors
Reply With Quote
  #8  
Old 01-13-2018, 05:28 AM
Maro Records's Avatar
Maro Records Maro Records is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Poland
Posts: 45
Default Re: Track View Toggle selected track on Dock

Well, I have a habit to always touch knob (on a Dock) with Cmd+Ctrl pressed on the keyboard before I start writing automation and I want to see it in playlist...
But I do it only for sends and plugins. When I write volume automation (which is much more common) I prefer to hit "-" on a keyboard which toggles between volume/waveform view - so, maybe this is what you're looking for...
__________________
Maro,
http://www.marorecords.com
Reply With Quote
  #9  
Old 01-13-2018, 11:01 AM
dalonso66's Avatar
dalonso66 dalonso66 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sherman Oaks, USA
Posts: 52
Default Re: Track View Toggle selected track on Dock

So I get it now, pressing cmnd/cntrl, has to be done before touching the fader (or knobs).

For me this isn't the elegant solution I was looking for. I often hit the track view toggle key (-) while writing volume automation to see where I was previously. Call it the "poor man's SSL Auto-Match" method

The other thing that's a bit wonky doing the cmnd/cntrl thing is that I couldn't find a way to hide the automation data once I was viewing it. I had to go back and click on attention tack and hit (-) to hide it.

**Just a quick edit to this post, because I wanted to mention that I do appreciate the input from both Eddie and Maro Records for their suggestion and help. I'm sure I can come up with macro that will work for what I'm trying to achieve. Thanks again.

-Danny
__________________
Westmere Mac Pro 3.33 6 Core, OS 10.12.6, PT 2018.4 HD - Avid Omni - Pro Tools Dock - Focal/Avantone Monitors

Last edited by dalonso66; 01-13-2018 at 05:13 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-16-2018, 04:23 PM
ha2dorff ha2dorff is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bergen, Norway
Posts: 235
Default Track View Toggle selected track on Dock

To return to wave view:
cmd+ctrl+Sel-button
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shortcut to toggle track view michael@sounddesign&mix Pro Tools 10 2 05-22-2015 06:47 AM
Toggle track view Trazan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 12-13-2010 12:46 PM
alt+track view toggle>TDM 6.41 peterle Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-12-2009 10:44 AM
track view toggle in Saar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-29-2003 05:46 AM
PT HD 5.3.1 - track view toggle bug - i think. lionel wong Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-22-2002 06:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com