Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-17-2017, 04:26 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,709
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

From what I have seen and heard, there is no upgrade path so you need to order the exact specs you want as that is what you will be stuck with until you retire the machine
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #12  
Old 12-17-2017, 04:45 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,530
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
From what I have seen and heard, there is no upgrade path so you need to order the exact specs you want as that is what you will be stuck with until you retire the machine


Apple and authorised service centres will upgrade the RAM after purchase, but that is all that has been specified at this stage.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #13  
Old 12-17-2017, 05:32 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,117
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
Apple and authorised service centres will upgrade the RAM after purchase, but that is all that has been specified at this stage.

Exactly, and it is going to take seeing more details in a tear down to know more.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #14  
Old 12-17-2017, 11:36 PM
bradch00 bradch00 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Lions Bay, Canada - Kuala Lumpur, Malaysia
Posts: 1,180
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

I have added aftermarket RAM on every iMac purchased since 2008. If that’s not an option with these new machines, disappointing to say the least.
__________________
Pro Tools 12, Studio One V3.x
iMac 27" 5k i7 4Ghz, 32GB RAM 1TB Flash (OS X 10.10.x)
OWC Thunderbay Mini (4TB SSD)
Interface: Antelope Audio Zen-Studio
Presonus Faderport & Faderport 8
Black Lion Sparrow Mk2 A/D, FMR-RNP-RNC, MIDI Xpress 128
BM5A, KRK VXT4, Equator D5
Macbook Pro 8GB RAM, 512GB SSD Audio(mobile rig)
Reply With Quote
  #15  
Old 12-18-2017, 12:13 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,530
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

It is not.

There is no user accessible RAM slot like the older iMacs.

Think of the current 21" iMac's. It's like that.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #16  
Old 12-18-2017, 03:39 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,300
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
It is not.

There is no user accessible RAM slot like the older iMacs.

Think of the current 21" iMac's. It's like that.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Right - there is no externally accessible slot on the 21.5 inch current iMacs but you can add ram - OWC has the ram and a video on how to do the job. It's not for the faint of heart though as it requires an almost total disassembly of the computer. As of right now OWC doesn't have an upgrade kit for the iMacPro but they probably will if it's at all possible.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #17  
Old 12-18-2017, 06:21 AM
panamajack's Avatar
panamajack panamajack is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Miniappleapolis
Posts: 710
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

Hm. 18 cores at 2.2GHz with no slots or 6 cores at 3.47 GHz with slots and bays and a million fans?

Cheese-graters still look pretty nice...
__________________
PT10.3.10HD(Tyan s2932 [8core Shanghai 2.7GHZ] 32GB,Win7 SP1); PT10HD(Tyan s2892 w/10GB, Win7 SP1);PT8HD(Dell 690 quad Xeon 3.0, 8GB, Win7,192 I/O, 96 I/O);MacBook Pro: 11R, Apogee Element 46, Focusrite 8PreX PT HD 11.3.2; Mac Pro 3.47 Hex 32GB, OSX 10.12.6/L10.4.2;L9.1.8, 2.64TB; G5 D2.3 4GB, 10.4.11/L8; 12c MP 2.66/32GB PT12.4; Structure, GigaGS3, Kontakt 5, Garratin, Sibelius 8.7+, Finale26,EMU,Vegas Pro 16-10/; RME HDSP9652,MOTU 2408 MKIII/1224/308, FX,Kurz,L5s,Strat,ASAT,JB,Zon
Reply With Quote
  #18  
Old 12-18-2017, 08:40 AM
wwerwath wwerwath is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: NYC
Posts: 13
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

I'm also thinking about getting one. I would definitely go with the 10 core, 64 gigs, 1TB. There is a geekbench for it and it is outstanding. I'm thinking I will go for the 64 gigs of ram as I plan on using this thing for a long time and I do not want to have to open it up later. Of course it's all moot because no one can use PT on one until we get a high sierra update...
Reply With Quote
  #19  
Old 12-18-2017, 08:50 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,117
Default iMac Pro Customization Options - Thoughts?

What exactly is geekbench going to tell you? Lots of users are running Pro Tools on High Sierra. Discussed all over DUC. Not officially supported does not mean will not run, and it should not be too long until it is officially supported.

1TB SSD and so much other stuff... I would be putting in as large an SSD as I can afford and trying to run everything off that.


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #20  
Old 12-18-2017, 09:30 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,731
Default Re: iMac Pro Customization Options - Thoughts?

Like Darryl said - We have now High Sierra on one of our nMP in the large control room and on my brand new MBP and everything is running super fast and really stable. No errors like 9173 or 9071 etc ... just runs like a champ on both Macs.

I was in France this weekend with (2 of the top worldwide famous DJ's) who actually are really great guys and not only use arps and VI, they can play stuff and we were recirding vocals and mixing over 175 tracks all day saturday on my MBP for their DJ set saturday night and not one hiccup or anything. We ran all samples and sessions on the internal drive and everything else like a lot of automations and edits all over for drops and rises etc .. lots of plugins and Melodyne 4 which I don't know if it should work on HS yet but it ran superb!!

This came with HighSierra so I have only installed PTHD12 and Live9 Suite aswell as the Push2 controller and thats it. No garble ware so I know whats on it.

Oh LogicX aswell even though we only use Live9 Suite for midi and writing sessions nowadays and HD12 for mixing in the studio.

So. Sorry for this long post, just wanna let people know that this whole High Suerra worries are unfounded if you do everything correctly when you get the computer i.e. Optimizations and installations.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interesting options for HDX cards? Sonnet's RackMac mini Xserver? Thoughts? Endless Pain Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 15 07-14-2013 06:33 AM
Ensemble + Ext HD + imac - your thoughts Bruno5150 macOS 0 01-31-2012 06:29 AM
Imac vs. Mac Pro thoughts and concerns joelfarr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 34 02-21-2010 09:54 AM
Dirt on new imac g5? Any thoughts? east3rdst 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-17-2004 04:11 PM
New imac G5 and 002 Rack - Any thoughts? sobeboy21 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-23-2004 12:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com