Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-03-2011, 02:27 PM
rtcstudio rtcstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 1,040
Default Audio tracks stop playing back/outputs disable

Sometimes, usually after I import some additional audio, some audio tracks just stop playing back.

The meter will move like there is audio, but you won't hear anything. Voice shows assigned. You can solo it...no sound.

Only two ways I've found to fix it. One is to save the session, close Pro Tools and reopen Pro Tools, then reopen the session.

The other way is to go to an offending track and just select the output it's assigned to and assign it again (to the same output works). This resets it and it plays again.

I searched but the only thing I found was a similar thread in Pro Tools 9 a couple years back.

Mac OS 10.7.2, Pro Tools HD 10 (using TDM Expansion chassis with OMNI HD I/O and one blue 192 interface)
Mac Pro dual quad 2.66 Ghz (8 core), 17 Gig RAM
HW buffer 512
Host Processors 8
CPU Usage 90%
192 voices (6 DSPs)
Delay Comp Long
Disk Cache 12 GIG (maybe I should lower this....)
DSP Cache is off
Reply With Quote
  #2  
Old 11-03-2011, 03:51 PM
strawb strawb is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: socal
Posts: 52
Default Re: Audio tracks stop playing back/outputs disable

same here. PT10 10.7.2 HD3.

you have to either restart PT or reassign to the same output again to get sound. and it's only after an audio import. hopefully this can be fixed ASAP.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-04-2011, 01:02 PM
rtcstudio rtcstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 1,040
Default Re: Audio tracks stop playing back/outputs disable

Quote:
Originally Posted by strawb View Post
same here.

and it's only after an audio import. hopefully this can be fixed ASAP.
It actually happens after importing session data as well, if any of the tracks include an audio file.
__________________
Pro Tools 10/11 HD, Mac OS 10.8.2, Mac Pro 2 x 2.4 GHz 6-Core Intel Xeon (June 2012) 64 Gig RAM, Avid HDX Card, OMNI HD I/O, 192 HD 16x16, Artist MC Control, Firewire audio drives, Sony Bravia 42" HDMI monitor, Acer 24" monitor
Reply With Quote
  #4  
Old 11-04-2011, 01:06 PM
audiobob's Avatar
audiobob audiobob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston
Posts: 914
Default Re: Audio tracks stop playing back/outputs disable

I just had this yesterday and today on 9.0.3. I'm working away and then no audio from a track. Levels are there but no sound.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-06-2011, 08:37 PM
SmokinBaldMonkey SmokinBaldMonkey is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles
Posts: 132
Default Re: Audio tracks stop playing back/outputs disable

YES, getting this like crazy. At least three times a day on multiple sessions for no particular reason I can discern.

Stopping, closing and reopening or relaunching the session seems to fix temporarily.

w.t.f.

I'm comping a vocal right now and after splicing in a phrase to my comp track, everything else in the session except the drums and box simply stopped making sound. All levels and meters functioning as if there is sound. Seriously.

mmmm....a thousand dollars....
__________________
Veni, Vidi, Funki - I came, I saw, I laid the stank down

System 1: Retina MBP 512SSD/16RAM - Thunderbolt HDX1/HDIO
System 2: Mac Mini - 512SSD/8RAM - Thunderbolt HDX1/HDIO
OSX 10.8.5
Pro Tools 10 HD
Pro Tools 11 HD
SYNC HD
Reply With Quote
  #6  
Old 11-07-2011, 01:04 AM
soundeq soundeq is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: NYC
Posts: 75
Default Re: Audio tracks stop playing back/outputs disable

Quote:
Originally Posted by SmokinBaldMonkey View Post

mmmm....a thousand dollars....
Yep, I'm having delay comp probs in 9.0.5 and really don't wanna fork out another $1k to "fix" something that may not be fixed.
__________________
-------------------------
I could be wrong...
Reply With Quote
  #7  
Old 11-07-2011, 07:49 AM
strawb strawb is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: socal
Posts: 52
Default Re: Audio tracks stop playing back/outputs disable

still happening every day. a big inconvenience. i notice that some of these bugs/threads get an answer from avid support and some (like this one) do not. what does it take to get an acknowledgement/fix from avid?
Reply With Quote
  #8  
Old 11-07-2011, 05:23 PM
rtcstudio rtcstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 1,040
Default Re: Audio tracks stop playing back/outputs disable

Yeah, I would guess they are super busy, but would be cool to have a response.

Yes, I've tried to figure out most of the audio and session data that I want to import, and then do it all at once if possible so I can then resave as a new name and then restart Pro Tools so that all my outputs work again. It's just part of my working regimen right now.
__________________
Pro Tools 10/11 HD, Mac OS 10.8.2, Mac Pro 2 x 2.4 GHz 6-Core Intel Xeon (June 2012) 64 Gig RAM, Avid HDX Card, OMNI HD I/O, 192 HD 16x16, Artist MC Control, Firewire audio drives, Sony Bravia 42" HDMI monitor, Acer 24" monitor
Reply With Quote
  #9  
Old 11-08-2011, 02:01 AM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,077
Default

Do you have Revibe in your plugins?
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #10  
Old 11-08-2011, 06:52 AM
chicken chicken is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brussels
Posts: 103
Default Re: Audio tracks stop playing back/outputs disable

Same here, happens regularly in pt 9.0.3.
I have no Revibe
__________________
New shoes always hurt.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio tracks stop playing back/outputs disabled in PT 9.0.6 mingojr macOS 0 08-12-2013 05:25 PM
Recorded audio is not playing back in sync with other tracks ATLracing Getting Started 4 07-08-2013 05:52 PM
Those getting "audio tracks stop playback/outputs disable" Questions? crizdee macOS 15 09-25-2012 08:10 AM
Tracks Stop Playing Back 7.2.1cs1 tomhartman Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-21-2006 01:36 PM
some of my vocal audio tracks not playing back...help superdood Tips & Tricks 8 03-24-2003 02:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com