Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-22-2010, 07:54 AM
Paul McConnell Paul McConnell is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Brooklyn
Posts: 2
Default Can't install Pro Tools LE - Insert disc but no option to install

I just bought a brand new MBox 2 Mini with Pro Tools LE. When I put the Pro Tools disc in to install it, nothing happens. A dialog box pops up asking what I want to do with the disc, offering options such as importing pictures, so I choose to explore the disc. When I open the Pro Tools LE Installation folder there is no Setup.exe or other type of installation file. I have searched all of the other folders as well, but nowhere can I find a way to install.

I have done all of the user optimization and my system should be compatible.

Dell Studio 15 Laptop
32 bit Windows Vista Home Premium SP1
Intel Core 2 Duo 2GHZ processor
3GB RAM
250GB free space

I spent an hour on the phone with Dell customer service and they had remote access to my computer where they confirmed that my CD drive and other hardware is all working properly.

Has anyone else had this issue and can help? I just want to be jamming! Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-22-2010, 08:06 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,697
Default Re: Can't install Pro Tools LE - Insert disc but no option to install

Some options; Go back to the dealer and give them the install disk and tell them its a bad disk(so maybe they will give you another one). Or register the software(you must do this anyway at some point). This process will do 2 things. It will get you the authorization code(needed to unlock the program) and a MyAvid account, which will give you access to a downloadable version of PT8, along with the updates that are available.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2010, 08:07 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Can't install Pro Tools LE - Insert disc but no option to install

Did Dell check the firmware of your optical reader? Is it up to date?

What version of Pro Tools is on the disk?
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2010, 08:13 AM
Paul McConnell Paul McConnell is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Brooklyn
Posts: 2
Default Re: Can't install Pro Tools LE - Insert disc but no option to install

The Pro Tools LE version is 8. The guy from Dell was on my computer and checked my disc drive and said everything was in perfect working order.

Since I haven't installed pro tools or used the registration code, is Pro Tools returnable? I'm just a bit apprehensive if I'm already having a problem installing it that I may have more issues down the road and it might not be worth it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools SE disc will not Install! goldfishgoddess Pro Tools SE and Essential (Win) 2 08-08-2013 09:17 AM
Pro Tools 8.0.5 upgrade issues - Anyway to downgrade without an install disc? ProToolsGuy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-31-2011 10:55 PM
Pro Tools 8.0.1: install disc doesn't work (Eleven Rack) Mister_Riff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-21-2011 08:20 AM
Pro Tools LE 7 (disc), 7.3 (download) Will Not Install garvboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-13-2009 03:18 PM
Pro-tools install disc...... enex6 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-17-2004 05:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com