Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-19-2017, 04:14 PM
derricky derricky is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Sydney, Australia
Posts: 9
Default WORKFLOW question: Using Stereo Audio Suite on two mono tracks

Hey guys -
I've got a mono VO which i'd like to render, effectively getting the effect of a e.g. pan sweeping from left to right.

I've used two methods and both have different outcomes

METHOD 1
I duplicate the mono clip and place both mono clips into a stereo track, then render it using e.g. PANMAN (soundtoys) or MONDO MOD (waves) to get the stereo sweep. this method works as I'd want it - hearing the stereo sweep from e.g. left to right

METHOD 2
I create two mono tracks, hard pan them left and right respectively then place the clip onto one mono track and duplicating that clip placing it into the other mono track. hitting play would give me effectively a dead centre VO. doing the same audiosuite process above, and rendering it, creates an wet processed VO however, the pan doesnt' sweep left and right.

I'd like Method 2 to mimic Method 1. is this possible or not?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-20-2017, 12:37 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,809
Default Re: WORKFLOW question: Using Stereo Audio Suite on two mono tracks

Why do you try to do it the hard way? Can't you insert a realtime plugin and automate what you want it to do? You could then print the track if you want to disable the plugin, but even then your settings and automation is preserved and should you need to you can modify it later.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mono tracks vs stereo track, ø comparison, audio suite midnightrambler Pro Tools 12 14 08-30-2016 02:41 PM
Audio import on stereo tracks instead of dual mono ? vudoo Pro Tools 11 9 06-14-2016 03:25 AM
A question about mono/stereo plug ins on mono tracks. rockguitarist1255 Pro Tools 10 2 12-24-2011 07:33 PM
Question - Can I combine two mono tracks to a stereo? tendb Tips & Tricks 1 04-04-2007 08:51 AM
splitting stereo tracks to mono -- audio quality? mcconnellsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-06-2004 05:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com