Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2015, 10:50 AM
jjbiopsych jjbiopsych is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 8
Default Dual Live Mode Omnisphere in PT11

Hello.

I am trying to figure out how to use two separate keyboards on a single instance of Omnisphere so that I can use the Dual Live Mode in Omnisphere. Does anyone know how to do this? Thank you for your time.

J
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2015, 11:16 AM
bashville bashville is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: New York
Posts: 1,128
Default Re: Dual Live Mode Omnisphere in PT11

No special setup in Omnisphere. If you haven't done it already, make sure both of the keyboards are recognized in the Audio/MIDI Mac Utility, then have them both selected in the MIDI devices window in ProTools. Then you'll have two midi tracks in ProTools--select the two input devices separately in those tracks. Enable record in both of them, target their outputs to Midi Channels 1 and 2 to the same instance of Omnisphere. Then just load two different patches in the respective slots in Omnisphere, and you should be good to go. I don't know about a special "Dual Live Mode" in Omnisphere, so sorry if I'm oversimplifying. Check the Omni manual for anything specific to that.
__________________
HD Ultimate (Native), PT2019.5, 192, 3.2 Quad MacPro 5,1, 16 Gig, Sierra
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2015, 11:25 AM
jjbiopsych jjbiopsych is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 8
Default Re: Dual Live Mode Omnisphere in PT11

Great thank you I will try this when I get home!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-22-2015, 11:25 AM
bashville bashville is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: New York
Posts: 1,128
Default Re: Dual Live Mode Omnisphere in PT11

https://www.youtube.com/watch?v=YkrU6oWDRIQ

also found a video within the Omnisphere documentation, but can't find an online copy

sorry guess I was envisioning "stack" mode in my first response, but it still seems like the same setup process if you're trying to get multiple midi streams into Omni
__________________
HD Ultimate (Native), PT2019.5, 192, 3.2 Quad MacPro 5,1, 16 Gig, Sierra
Reply With Quote
  #5  
Old 01-22-2015, 11:46 AM
jjbiopsych jjbiopsych is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 8
Default Re: Dual Live Mode Omnisphere in PT11

Quote:
Originally Posted by bashville View Post
https://www.youtube.com/watch?v=YkrU6oWDRIQ

also found a video within the Omnisphere documentation, but can't find an online copy

sorry guess I was envisioning "stack" mode in my first response, but it still seems like the same setup process if you're trying to get multiple midi streams into Omni
This is actually the tutorial series that I found out about this feature in -- I just couldn't figure out how to change the MIDI setting in PT11 to give each keyboard a specific channel. Live mode seems to set 1-4 to MIDI channel 1, and 5-8 to MIDI channel two - the DAW the instructor was using was not PT, and I was (am maybe still - will see how tonight works out!) confused as to how I'd make this work in PT.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-22-2015, 05:09 PM
jjbiopsych jjbiopsych is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 8
Default Re: Dual Live Mode Omnisphere in PT11

It worked! Thank you!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AutoTune 7 AAX Loses Track with PT11 in Graphical Mode quantise AAX Plug-ins 16 02-15-2015 06:24 PM
Ableton Live in PT11 Tim R. Pro Tools 11 11 10-27-2014 11:02 AM
Omnisphere GUI freezes in PT11 avalonsutra AAX Plug-ins 29 09-17-2014 09:00 AM
Pt11 and dm3200 Hui mode ok! maquisar Pro Tools 11 2 05-31-2014 11:13 AM
No live tracking on PT11 vstoto Windows 1 03-10-2014 09:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com