Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-31-2013, 02:24 PM
ilulilu888 ilulilu888 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dreamland
Posts: 304
Default Avid please help pthd11 & heat

avid or anyone else

Please advice

Heat does not show in PTHD11 , i have installed the Heat once again after installing PTHD , yet nothing happens , i am trying everything but still no Heat ......

BTW - in MY Products Section ,there is no Heat Updater , and i can't fond one anywhere , in My AAX Plugin Folder there is a HEAT.AAX but it does not Load when i open Protools


HELP HELP HELP
__________________
Pro Tools 12HD
HDX 1
Avid HD 8x8x8
Avid Omni HD
MacPro 2.4 Xeon 8 core 24Giga
UAD-2 And most of the UAD plugins
All AAX DSP and Native Plugins (all most)
Tons of Hardware...:)
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2013, 02:31 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

did you enable Heat? There's a preference somewhere in a drop down menu
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2013, 02:50 PM
ilulilu888 ilulilu888 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dreamland
Posts: 304
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

i cant enable it cause it seems it is not installed

does an AAX2 Version of HEAT exist ????
__________________
Pro Tools 12HD
HDX 1
Avid HD 8x8x8
Avid Omni HD
MacPro 2.4 Xeon 8 core 24Giga
UAD-2 And most of the UAD plugins
All AAX DSP and Native Plugins (all most)
Tons of Hardware...:)
Reply With Quote
  #4  
Old 08-31-2013, 02:57 PM
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,820
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

Instructions to enable HEAT are in the Pro Tools Reference Guide for Pro Tools 11:
Chapter 42: HEAT

On the Mac, the Pro Tools 11 application includes/installs HEAT within the Pro Tools application:
/Applications/Pro Tools.app/Contents/PlugIns/System Plug-Ins/HEAT.aaxplugin

Quote:
in My AAX Plugin Folder there is a HEAT.AAX
If you have HEAT.aaxplugin in your AAX folder, that is more than likely the 32-bit version for Pro Tools HD 10, which you should probably remove. At least when you are using Pro Tools HD 11.

In any case, you would still need to have the HEAT license on your iLok to unlock it, as well as having the HDX card on the system. I don't own an HDX system or HEAT, so I don't know the exact license name, but I would imagine it has "heat" in the name.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #5  
Old 08-31-2013, 03:38 PM
ilulilu888 ilulilu888 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dreamland
Posts: 304
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

well....of course i have an HDX card - and Of course i have an ilok with the HEAT Licence.....

i did everything according to the reference guide , and i also removed HEAT from My Plugins folder...but i still do not have HEAT in PT11HD
__________________
Pro Tools 12HD
HDX 1
Avid HD 8x8x8
Avid Omni HD
MacPro 2.4 Xeon 8 core 24Giga
UAD-2 And most of the UAD plugins
All AAX DSP and Native Plugins (all most)
Tons of Hardware...:)
Reply With Quote
  #6  
Old 09-01-2013, 06:14 AM
trailmix trailmix is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Brooklyn NY
Posts: 60
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

Can anyone confirm that HEAT works in PTHD 11???

I was under the impression that there isn't a AAX 64 version of HEAT yet.
__________________
chronicaudionyc.com
Reply With Quote
  #7  
Old 09-01-2013, 06:46 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

I don't have HEAT or HD so take this with a gain of salt. But isn't there a choice to show the HEAT controls in the mixer under the views menu EG MIx Window Shows>HEAT that needs to be enabled? Otherwise the controls remain hidden?

If This is the OPs first system with HEAT he may be looking in the inserts section.

Or I may completely out in left field.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #8  
Old 09-01-2013, 07:01 PM
ilulilu888 ilulilu888 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dreamland
Posts: 304
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

i have the ilok license for Heat installed on a 1st generation Ilok , (which worked fine for PT10) might that be the reason for Heat Absence from My HD11 ?
does Heat for PT11 Require the license to be on ilok 2?????

i sure hope not....cause....well....i bought heat on Ebay

cause other then that i have no clue....cause everything is suppose to be in order
__________________
Pro Tools 12HD
HDX 1
Avid HD 8x8x8
Avid Omni HD
MacPro 2.4 Xeon 8 core 24Giga
UAD-2 And most of the UAD plugins
All AAX DSP and Native Plugins (all most)
Tons of Hardware...:)
Reply With Quote
  #9  
Old 09-01-2013, 07:54 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

You can freely move the Heat license from your old Ilok to the new Ilok 2. There's no fee for that. You might want to try that and see if that's the issue.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-01-2013, 08:44 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Avid please help pthd11 & heat

I would transfer it to the new iLok 2. But I can't see any reason HEAT would require a iLok2.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Heat Plug in for sale ianmiller Buy & Sell 10 01-13-2014 12:46 AM
Can Avid HEAT run in PTHD 10/11 without an Avid Audio Interface or HDX Card? hatepop Pro Tools 11 1 12-19-2013 01:26 AM
FS: Avid HEAT ejwells Buy & Sell 1 09-19-2012 09:26 PM
Avid...why is heat TDM only ? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 08-23-2011 06:08 AM
@AVID: Please give us an HD8 to 9 upgrade with HEAT Tobias Eichelberg Pro Tools 9 25 11-12-2010 03:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com