Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2010, 04:57 PM
NoiseRoom NoiseRoom is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: San Mateo, CA
Posts: 131
Default Using your DAW for other applications?

From my PC days, I've always had a dedicated computer to only use pro tools however with my new Mac Pro I'd like to do other things such as video and graphics. Does anyone see any problem using Adobe products on the same mac as pro tools?

Thanks
__________________
the noise room

twitter: @thenoiseroom
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2010, 05:00 PM
Heiseric Heiseric is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Brooklyn
Posts: 16
Default

I have never had a problem. But it's good to close all other application while using protools. But the main issue you are battling is CPU, so it really depends on what you are doing.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2010, 05:05 PM
SixChurchStreet SixChurchStreet is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New City, NY
Posts: 1,296
Default

In the "old days" (2001-2005ish) I dedicated my PC to Pro Tools only. Over time I loosened up the rules. The last few years I just use my recording computer for anything and everything. And since I got my MacBook Pro I don't even worry about it anymore.


- Sent using Tapatalk.
__________________
Mac Pro 5,1 2.4GHz 8-Core 16GB RAM El Capitan | 2011 MacBook Pro 2.0GHz 4-Core i7 8GB RAM El Capitan | Focusrite Scarlett 6i6 Mk2 | Pro Tools 2018 | Studio One 3.5
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2010, 05:22 PM
CME CME is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ardmore OK
Posts: 3,205
Default Re: Using your DAW for other applications?

Yeah my MacBook Pro has become my "do-it-all" computer. Seriously I record video for Podcasts, surf the net, play games via OnLive, watch movies on Netflix. I'd like to get a Mac Pro to dedicate to Audio and Video editing only, but that may be a while.
__________________
2009 Mac Pro - Dual X5650 Xeon 6-core 2.66Ghz procs, 48GB of Ram, SATA 3 and USB 3.0 PCIe cards. R9 280X video card. macOS Sierra. Harrison Mixbus 32C, Studio One 3, Reaper, and pro tools 12 when I have to.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
using the mbox2 for other applications nutman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 02-12-2007 01:05 PM
Supported applications ScottFB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-14-2006 07:02 PM
Third party applications with PT 7.2 Jsalam112 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-18-2006 03:24 PM
Rewire applications ondruspat Virtual Instruments 14 06-05-2006 12:33 AM
Mastering Applications ruinerr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 07-06-2005 06:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com