Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-28-2019, 11:32 AM
Mike Farnan Mike Farnan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4
Default PT 10.3.8 crashing on DAE Objects on startup

I’m having a serious problem with a very old system. Mac OS 10.8.5, Pro Tools 10.3.10, 192 interface. It was mostly stable until a few days ago. Now it won’t even start— it keeps crashing on “DAE objects created”. Holding “n” during start up doesn’t help. I’ve already done a complete re-install, which didn’t help. Any suggestions would be greatly appreciated.
__________________
Michael Farnan
Desiderata Media, Inc.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-28-2019, 12:07 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,016
Default Re: PT 10.3.8 crashing on DAE Objects on startup

You don't have a backup? I would suggest a full fomat and reinstall of OS and PT. Be shure to do the recommended optimizations: Computer Optimization Guides (Mac and Windows).
I never trusted the "progress info" on the PT startup screen to tell me anything about what might be a cause of problems. I suspect that info to often say what part of the process has been completed rather than what's loading now.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2019, 04:40 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,105
Default Re: PT 10.3.8 crashing on DAE Objects on startup

More info plz

Hd card type, mac spec, other core audio drivers
You get it!
Thx
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.6 MacOS 10.14.6
Second boot-10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2019, 01:56 PM
Mike Farnan Mike Farnan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4
Default Re: PT 10.3.8 crashing on DAE Objects on startup

So doing a full re-install rather than just a “safe” re-install solved the start up issue and everything seems to be working fine, with one exception. Now the C|24 is offline, and it doesn’t show up when I try to set it up in the peripherals menu. Nothing has changed with the hardware or network settings so I’m at a loss as to how to get PT to recognize the C|24 again.
__________________
Michael Farnan
Desiderata Media, Inc.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-29-2019, 02:59 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,105
Default Re: PT 10.3.8 crashing on DAE Objects on startup

No Eucon installed correct?
C|24 direct to Mac Port #1?
Rescan from Peripherals>Ethernet for both ports (Eucon box not checked)
if that won't show the C|24 the reseat the cat 5 1st, reverse the cable if it's the digital-cable

Good luck
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.6 MacOS 10.14.6
Second boot-10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crashing on startup with 10.14.5 hellatall Pro Tools 2019 14 07-14-2019 04:28 PM
pt 11 crashing on startup lucidlife macOS 6 01-03-2015 09:41 PM
PT 9.0.5 Crashing on startup!! eanderso22304 macOS 3 10-05-2011 11:31 PM
LE 8.0 crashing on startup jbeband 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-23-2008 11:00 AM
PT LE Crashing on Startup beggehorn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 05-18-2006 09:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com